Rend..

Címkék: köztér mátyás tér díszburkolat

2011.07.05. 16:02

.. lett a Mátyás téren. Végre! Eddig csak a baj volt, állandóan odamentek a gyerekek a játszótérre, labdáztak, visítoztak, a szüleikkel kiabáltak és viszont...Ennek vége. Marcona őr vigyázza a bekerített részt, egyetlen kapu van nyitva a hatból, ki itt belépsz, hagyj fel minden reménnyel.


Az átjárás is megszűnt ezzel együtt, aki a Tavaszmező felől igyekszik a Tescoba, körbe kell mennie. De legalább nem szemetel bent, nem kerekezik keresztül és még csak nem is dohányozza be a teret. Nézegess bezárt, leláncolt kapukat!

Van két nyilvános WC is már a téren, de nem működnek. Ha a szükség úgy hozza, nemes egyszerűséggel a bokrok közt végzik dolgukat az erre járók; vagy a járdára, mert a bokor szúr...délután kettőkor, fényes nappal.

Ezt persze nem látja az őr, hiszen ahhoz fel kellene állnia a kellemes árnyékból, na meg akkor ki tudja ki menne be a térre. Nem is az a dolga, nem közterület-felügyelő...várjunk csak! De hiszen éppen az! 

És mint olyan, bizony intézkednie kellene. Ha mondjuk ezt nem is látta, mert tényleg a tér túloldalán történt, a szeme előtt zajlottak események: az elvileg mindkét végén lezárt utcában egy teher- és több személyautó állt. Nem baj, hogy fél éves a díszburkolat, az EU fizette! 

Igaz, rakodáshoz az a célszerű, ha közel van a kocsi a bolthoz, és nem kell cipelni a nehéz dolgokat - de a Tesco gurulós kocsikkal oldja meg a szállítást! Akkor csak azért állt be a díszburkolatra, hogy ne kelljen messzire gurítani?!

És ezen a felén még kamera is van. 

A tiltótábla alatti kiegészítő KRESZ szerint azt mondja:

A járművek forgalmára vonatkozó tilalmi jelzőtáblák

14. §
(1) A járművek forgalmát tiltó vagy korlátozó jelzőtáblák:


n) „Mindkét irányból behajtani tilos” (40. ábra); a tábla azt jelzi, hogy az útra mindkét irányból tilos behajtani;


(3) Ha az (1) bekezdés n)-y) és z/2. pontjában említett jelzőtábla alatt elhelyezett kiegészítő táblán „Kivéve célforgalom” felirat van, a tilalom nem vonatkozik arra a járműre, melynek úti célja a táblával megjelölt úton vagy övezetben van.
 

 

 Gumiszabálynak tűnik ez nekem, hiszen simán azt mondhatja bárki, ott az úti célja. KRESZ-t jobban értők segítségét várom ebben a kérdésben, mi a frankó?

Szóval rend lett a bekerített részen. Ez is egy megoldás, hogy nem engedünk be senkit, és akkor nincs ki tönkretegye, teleszemetelje. Igazuk is van - na meg sokkal olcsóbb...

 

Rendőrautó

Címkék: rendőrség köztér

2011.07.04. 14:11

 Tényleg szükség van a rendőrség és a civilek közti - akár lakossági szinten - történő párbeszédre, már csak azért is, hogy megtudjuk az ilyen intézkedésnek látszó történések hátterét, miértjét.

 KB blogtárs is írta már, hogy reggelente a Mátyás tér kapuit a rendőrök nyitották, nemes egyszerűséggel keresztülhajtva a téren kocsival - de volt olyan is, hogy este kizavartak mindenkit a térről, majd nem zárták be a kapukat.

 A Köztársaság (aka 2.J.P.P) téren is rendet teremtenek - vagy nem.

Szia Leslie!

A minap érdekes kis mobilos videót vettem fel... A Köztársaság téren, illetve a II. János Pál pápa téren, ahol rengeteg a hajléktalan, és minden csupa szemét, mert ott alszanak és szétdobálnak mindent, pedig nemrég a kutyások szemetet szedtek közös erővel és takarították a teret hogy mindenkinek jó legyen, amit ezek után ezek a "jó emberek" márcsak szemétségből szétszórtak... Szóval a minap láttam milyen is a rendőri intézkedés a 8. kerületben. A téren szép lassan autóval!!!!!! mentek, be a tér közepe felé és onnan szólították fel hogy keljenek fel. Ennek eredménye, hogy felkeltek, majd mikor a rendőr tovább ment akkor visszafeküdtek. Három éve lakom megint itt a kerületben egyre csak romlik az állapot. A rendőrség mindig arra hivatkozik nincs emberük, pedig egy másik kerületi "szerv" emberei szerint csak lusták... Sajnos kezdem elhinni. Az utcánkban 3-4 prostituált áll rendszeresen, a Nagy Fuvaros utcában a kisboltnál lévő társaság rendszeresen ott iszik, és végzik mindenféle dolgukat, akár úgy is hogy az autót oldalba, amit utána szerencsétlen tulaj meg nyitás céljából megfog, vagy rosszabb esetben a gyereke... Irtam a jegyzőnek, a rendőrségnek, polgármesternek, de semmi!!!! Ez gyakorlatilag az egyik legnagyobb kerület és itt a legkevesebb a rendőr, de ez sem lenne még baj, de az már nagyobb, hogy nem akarnak intézkedni! Inkább tovább megy, kikerüli a szabálytalankodót, másfelé néz. Egyedül a kerékbilincsesek dolgoznak... :)

A Mátyás téren (igy hivják még?) ott állt 2 rendőr mikor a pizzafutár áthúzott az elvileg lezárt úton és semmi... a Köztér (II. János Pál pápa tér) tegnap elött egy kisbusznyi kertész jött be a térre... ezzel még nem is lenne bajom csak nem értem miért kb 50-nel? Csak úgy porzott.
Többen megdöbbenten álltunk az eset elött! Oké reggel, de attól még lehet lent gyerek, kutya, idős ember. Az a baj hogy a fejekben rendet kellene tenni, de senki sem tesz semmit! Eljutottam oda, hogy pont letojom, hogy Fidesz, MSZP, SZDSZ, vagy akárki van a kerületben hatalmon, csak legyen már végre rend és kevesebb alkoholt árusító bolt!

Kipanaszkodtam magam...

Üdv L.