Civiledés

Címkék: ajánló civil fesztivál ház séta

2011.05.11. 17:50

 A Civilek a Palotanegyedért Egyesület újabb átalakuláson esett át a rendes civil szervezet irányába: az eddigi elnökség leköszönt. A politika már egy ideje nincs benne, de most már a kötődés látszata is elmúlt.

A búcsút viszont pöpec módon oldották meg

 

Kedves Barátaink!

A Civilek a Palotanegyedért Egyesület jelenlegi elnökségének megbízatása – az alapszabályban meghatározott 3 éve leteltével – májusban lejár. A távozó elnökség ezúton köszöni meg az eddigi közös munkát és bízik abban, hogy a Palotanegyed felvirágoztatásának és ismertté tételének csupán első lépése volt az elmúlt három esztendő, a jövőben pedig töretlen lelkesedéssel dolgoznak majd együtt a kultúra és az örökségvédelem iránt elkötelezett helyi polgárok és intézmények.

Az egyesületi elnökség megbízatásának lejártával – szinte napra pontosan – egyidejűleg fejeződik be a Kossuth Klub szabadegyetemi helytörténeti sorozata is, amely a Mesélő Palotanegyed címet viselte.

Úgy döntöttünk ezért, hogy egy negyedbeli idegenvezetés keretében búcsúzunk el hivatalos formában partnereinktől, előadóinktól és hallgatóinktól. Igyekeztünk azokba a negyedbeli épületekbe szervezni a sétát, ahová valóban csak kivételes alkalmakkor, így épp a mi búcsúsétánkon adódik lehetőség: az Olasz Intézetbe, Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Karára, valamint az Országos Rabbiképző és Zsidó Egyetemre. A sétát Sipka László egyesületi tagunk vezeti, a helyszíneken kedves ismerőseink adnak tájékoztatást a látnivalókról.

A búcsúséta időpontja: május 13., péntek délután 14.00-17.30 óra között, találkozó a Múzeumkert Bródy Sándor utcai bejáratánál!

Budapest, 2011. május 10.

Személyes találkozásunkban bízva, üdvözlettel:

Szűcs Péter, leköszönő elnök


Az intézmények befogadóképességére tekintettel kérjük részvételi szándékukat jelezni a palotanegyedert@gmail.com címen!

Érdemes velük tartani, hiszen ezekre a helyekre ritkán juthatunk csak úgy be. Aztán meg úgyis elkezdődik a FőzdeFeszt, amit szintén a leköszönő elnökség segített megvalósítani. 

Arra pláne gyertek. :)