Tacepao

Címkék: polgármester kuka

2011.04.23. 13:12

 A kukázásos történet tovább burjánzik - nem hagyják szó nélkül a zemberek a hülyeségeket. Mint tudjátok, január elsejétől ötven ezerre bírságolják azt, aki a kukába belenyúl, onnan bármit kivesz. A további bírságok elkerülése végett tacepaok kerültek ki a kukákra - mint kedves olvtársunk által küldött képeken is látszik.

Helyszín Mikszáth Kálmán tér. De kerületszerte minden kukára került...

 

OBH

Címkék: civil felhívás rendelet köztér kuka

2011.04.22. 10:55

 Jogász ismerős javasolta, aztán az Új Szemlélet Csoport megerősítette, hogy a kerületre szégyent hozó kukarendeletet be lehet panaszolni az ombudsmannál, aki kivizsgálja a helyzetet, rendeletet, és meg is semmisíti azt ha alkotmányos jogokkal kapcsolatos visszásság áll fenn, annak orvoslására ajánlást tehet az érintett hatósághoz, illetve annak felettes szervéhez, közszolgáltatóhoz vagy jogalkotó fórumhoz címezve.. Íme a levél; ha többen küldjük el, annál jobb. 

Csak kimásolod, és beilleszted, aztán már küldheted is. Lustábbak kattintsanak IDE

To: panasz@obh.hu

Tisztelt Állampolgári Jogok Országgyűlési Biztosa!

Ezúton szeretnék panaszt tenni a VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat 55/2010. (XII. 17.) A közterületek, ingatlanok rendjéről és a köztisztaságról szóló 62/2007. (XI.13.) önkormányzati rendelet módosításáról szóló rendelettel kapcsolatban, mivel véleményem szerint emberi jogi aggályokat vet fel.
Kérem a panasz kivizsgálását!

Köszönettel!

..............................
név

Lakóhely:
Levelezési cím / Tartózkodási hely:

 Fontos tudni, hogy az e-mailben benyújtott panaszok intézése is az ügykezelés általános szabályai szerint zajlik, és a válaszadás hagyományos módon, postai úton történik.
Az érdemi intézkedés érdekében az állandó lakcímet, illetve postai levelezési címet a beadványban meg kell adni. Ennek hiányában az e-mailben érkezett panasszal nem foglalkoznak. Ha a beadványt benyújtó személy kéri, kilétét az országgyűlési biztos nem fedheti fel.

Zavar

2011.04.21. 20:17

 Az Új Szemlélet Csoport nem adja fel, a mai testületi ülésen szép számban jelentek meg és tiltakoztak rendületlenül a guberálás megtiltása ellen. Sajátos módon történt: beszivárogtak a hallgatóság soraiba, óvatosan levetették felsőjüket, és ahogy a polgármester köszöntötte a résztvevőket, felálltak. A pólókon a "II. SZEMÉT HÁBORÚ" látszott.Skandálni is kezdtek, illetve petíciót osztottak a képviselőknek - kis felfordulást okozva -, ám a mindig higgadt polgármesterünk gyorsan véget vetett a rendbontásnak: zárt ülést rendelt el, petíciót nem vett át.

Távoztunk.

Sajnos - ez ismét - telefonos felvétel; ha tudom előre, mire készülnek, akkor vittem volna kamerát. 

 Petíció

 
Budapest VIII. Kerület, Józsefváros Önkormányzatának képviselő-testületéhez
Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat
1082 Budapest, Baross u. 63-67.
 
Címzettek:
Balogh István, dr. Dénes Margit, Dudás Istvánné, Egry Attila, dr. Ferencz Orsolya, Guzs Gyula, Jakabfy Tamás, Kaiser József, dr. Kocsis Máté, Komássy Ákos, Molnár György, Pintér Attila, dr. Révész Márta, Soós György, Szilágyi Demeter, Sántha Péterné, Vörös Tamás, Zentai Oszkár
 
Tisztelt Képviselő-testületi Tagok!
 
A szociális munkásokból és szociális szakemberekből álló Új Szemlélet Csoport tagjai a budapesti VIII. kerület, Józsefvárosi Önkormányzat által hozott, 55/2010. (XII. 17.) számú, a közterületek, ingatlanok rendjéről és a köztisztaságról szóló 62/2007. (XI.13.) önkormányzati rendeletet módosító rendelet felülvizsgálatát kérik önöktől
Megítélésünk szerint az önkormányzatnak vissza kell vonnia a fent hivatkozott rendelkezést, mert az nem szolgáltat valós megoldást az általa kezelni kívánt problémára. Azzal, hogy ha az önkormányzat a kukázást büntetni kívánja, elismeri a probléma létét – miszerint emberek arra kényszerülnek, hogy a kukából éljenek – ugyanakkor azonban elismeri saját tehetetlenségét vagy nemtörődömségét is, amikor ahelyett, hogy ezt a problémát kezelné, betiltani próbálja. A tiltás egyetlen eredményeként csak az várható, hogy kevésbé lesznek láthatók azok az állampolgárok, akik a kukákba nyúlnak. Attól azonban, hogy nem látjuk, nem szűnik meg a szegénység, és sem az erre kényszerülő emberek, sem a környékbeli lakók, sem a köztisztaság helyzete nem javul. Nemcsak a felebaráti gondolkodásmódra mond nemet egy ilyen döntés, hanem a racionalitásnak és a gazdaságossági szempontoknak is hátat fordít. Ha egy tárgyat valaki már nem használ, de másnak még szüksége lehet rá, hatalmas pazarlás az, ha nem veheti ki a szemétből és viheti magával, hogy akár évekig használja. Mindeközben feleslegesen terheli a szemetet elszállító szolgáltatókat is. Ráadásul nemcsak pazarlás, de feleslegesen és indokolatlanul növeli a környezeti terhelést, ha a szemétben maradnak, és a szeméttelepekre kerülnek olyan újrahasznosítható hulladékok (visszaváltható üvegek, kartonpapír, flakonok etc.), amelyeket a rászorulók némi jövedelem reményében eddig sok esetben kivettek az utcai szeméttárolókból. Ezzel tehát a kerületi szelektív hulladékgyűjtés hatékonysága is romlik, holott intézményrendszerének megszilárdításával éppen abból a rétegből kaphatnának munkát jónéhányan, akik ma kukázni kénytelenek. Azt tagadni, hogy akik kukáznak, ne rászorultságból tennék, elfogadhatatlan. Ez a rendelkezés csak tovább növeli a szakadékot a legkiszolgáltatottabb társadalmi csoportok és a középosztály, illetve a társadalom többi rétege között.
Egy szakmailag megalapozott, a kérdésre komplexen reagáló demokratikus döntéshozatal jegyében azt szeretnénk, hogy a probléma megoldásába vonják be a kerületi szakembereket, elsősorban szociális munkásokat és környezetvédelmi szakértőket, valamint magukat a rendelet által érintetteket (kukázókat, helyi szegény embereket) is.
Bízunk benne, hogy érveink meghallgatásra találnak, bízunk emberséges és racionális döntésükben.
 
Budapest, 2011. ápr. 21.                                Az Új Szemlélet Csoport
                                                                       - ujszemlelet@gmail.com -
                                                                  tagsága nevében üdvözlettel:
 

Átnevezés-dömping van a városban. Csak kapkodjuk a fejünk, mennyi új/régi utca- és térnév lesz. Lassan nem fogjuk ismerni a várost, ahol élünk...

A nagy kavarodásban a különböző hivatalok sem mindig tudják, mi is lesz, mit is akarnak egy-egy rosszul hangzó közterület régi/új neveként. 

A mai testületi ülésen a kerület erről dönt: 


Ehhez képest a Fővárosi Közgyűlés jövő szerdán erről szavaz:

Úgy tűnik, a narancsosok valamiért írtóznak a Köztársaságtól. Olyannyira, hogy mindegy mire, de a tér nevét is meg kell változtatni. 

Csak legyen köztük (béke, szabadság és) egyetértés. 

Te mire voksolsz?

 

PollPub.com VoteMi legyen a Köztársaság tér neve?
II. János Pál pápa
Tisza Kálmán
Köztársaság



View Results

Poll powered by PollPub.com Free Polls

 

 

Civil-rendőr

Címkék: fórum civil rendőr helsinki józsefváros

2011.04.19. 12:14