Minden nagyobb népfelkelés innen indult az elmúlt   másfél száz évben - mármint a nyolcadik kerület területéről. Az is köztudott, hogy ebben a kerületben van a legtöbb felsőoktatási intézmény. Hála Pártunk és Kormányunk előre gondolkodásának, most újabb, összevont egyetem létesül Józsefvárosban, ami véget vet ennek a szép hagyománynak :)

De mi lesz az Orczy parkkal? Lőtér lesz, vagy csak simán bekebelezi az egyetem? Közpark része megmarad, vagy csak az egyetemisták dobálhatnak enni a kacsáknak?

Hogy milyen lesz - szerintük -, arról itt egy kis videó:

 

 

 

Hát nem csodálatos?

A bejegyzés trackback címe:

https://8ker.blog.hu/api/trackback/id/tr513319577

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Aranyherceg 2011.10.21. 21:25:41

Tegye fel a kezét, aki az elmúlt évben látott olyan MTV-s híradót, amiben nem szerepelt a CBA! Aki most kalimpál, az biztosan médiahatóság alkalmazásában áll.Aki pedig azt hitte, hogy sima anyagi haszonszerzésről, ingyenes reklámról, mutyizásról, a ver...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mesélj Lezli, melyik népfelkelés indult a kerületből az elmúlt másfélszáz évben;)
1848, Nemzeti Múzeum
1918, Conti utcai börtön
1956, Corvin köz

megfelel?
@airdace: nem felel meg. Ez itt ugyanis Lezli blogja, aki minden apró részletbe beleköt. És Lezli beírása, amibe most én is belekötök.

Tehát: a 48-as buli több, mint másfélszáz éve volt.

A Conti utcai börtönről és az azt követő "népfelkelésről" mesélj kicsit.

56 meg a műegyetemen kezdődött, nem a Corvin közben. A harcok nagy része nálunk folyt, de maga a népfelkelés nem nálunk kezdődött.
@08.szabogabor: reméltem, hogy a törihez is értesz, ki is javítottam
@Lesley: Akkor már csak 56-ot kéne helyre tenned;)
Az, hogy létrejön a Nemzeti Közszolgálati Egyetem, szerintem egy jó döntés - pláne, ha az összevonás után kevesebb, mint harmada marad a korábbi, 3 felsőoktatási intézmény intézményvezetői "slepp" lészámából. Az is egy racionális döntés, ha mindez egy épületben vagy épületegyüttesben működik. Még az is elfogadható, ha netán ez az egykori Ludovikán valósul meg - bár nekem a videóból "nem jött le" az, hogy mindez a Ludovikán kerülne megvalósulásra (volt egy utalás az egykori Ludovikára, mint a polgári és katonai közszolgálati felsőfokú képzés egykori helyszínére). Legalább csökken a magyar felsőoktatás erőteljes széttagoltsága is ezzel a centralizációval...

Ha viszont tényleg a Ludovika lesz a Nemzeti Közszolgálati Egyetem új központja és épületegyüttese, akkor teljesen jogos Lesley kérdés: mi lesz az Orczy parkkal. Mi lesz a funkciója, a további sorsa, rendeltetése. Különösen úgy, hogy ott van a Természettudományi Múzeum is (az egykori Alfa mozi épületében - ami "azelőtt" a Ludovika lovardája volt). És persze az új Egyetem egyéb funkciói hogyan és hová kerülnek (pl. a lőtér, a kiképzőpálya és a többi).

A kritika és a jogos kérdések feltevése, a választó általi információs önrendelkezés, a közérdekű adatok megismerésének igénye és igényérvényesítése pedig mióta "kötözködés"? Mindez legfeljebb egy elfuserált diktatúrában, vagy egy autokratizmusban kötözködés - nem egy demokráciában és nem egy választott helyhatóság esetében. Nos?

LesLey: addig jó, amíg a kacsáknak dobálnak, mégpedig ennivaló morzsákat... mert amikor lőnek rájuk, már régen rossz.
@Frigyesmester: A Lezli féle részletekbe menő kötözködést általában értettem, nem e poszt kapcsán. Az itt felvetett kérdései jogosak, azokkal semmi bajom.

Tárgyalásban állunk a kormánymegbízottal, része ennek sok minden: egyik elem éppen az Orczy park. De sok más fontos elem is bejátszik: a diószegi, a lujza, meg ilyesmik. Egyikben sincs még konkrétum, ha lesz, és az már nyilvánosságra hozható, úgyis megteszem.
Szabó Gábor Zsazsa, a kocsmaasztal lovagja : neki mindegy, csak beszéljenek róla. Azt hittük csendesebben kezdi el fogyasztani az önkormányzati költségvetést.

Gábor te a pénzhez nem értessz, nehogy elcseszd, csak óvatosan.
Tessék a kutatya fáját! Most aztán stresszelhetünk érted!
A lebontott Üllői úti laktanya nem lett volna jó az összevont egyetem számára?