Nicsak, nicsak, mi van itt! A kormány által felállított hivatal, mint az önkormányzat felsőbb szerve a mi kis kukázást tiltó rendeletünket elemezte és arra jutott, hogy az nem kóser. 

Jó, ebben semmi extra nincs. Előre látható volt. Ami a tréfli kategória, az egyrészt az érkezés dátuma: 2011. május 23. - innentől kezdve 60 napon belül meg kell szüntetni azt -, másrészt a válasz: haladékot kért október 31.-ig.

 

Az is vicces, hogy ez sehol nem jelent meg, se a polgi, se a jegyző nem szólt a testületnek, eltitkolták, hogy zavartalanul tudják a népszavazáson ezt a kérdést is megszondázni - na és ne derüljön ki, hogy nem ők találták fel a spanyol viaszt. A határidő meghosszabítása is a testület tudta nélkül történt - majd a polgi eldönti, mit kell tenni!

Szóval a kukázós rendelet előtt is lehetett volna bírságolni a szemetelőket. Nem tették.

Így építi Kocsis Máté dr. a kiskirályságát. Nem a kerület érdekeit, hanem a sajátját nézi. 

A bejegyzés trackback címe:

https://8ker.blog.hu/api/trackback/id/tr323291352

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Az igazán jellemző ezzel, hogy pont ezért lett módosítva múlt héten a kukázásra vonatkozó rendelet. Ha a kiborogatás nem megfelelő, mert másol egy már meglévőt, akkor most már arrébbtolni és nem rendeltetésszerűen használni a kukát is szabálysértés, elvégre ilyen eddig nem létezett. Üdv kocsis máté jogrendszerében...
értem én, értem én, hogy minden jogvédő szervezet háborog, hogy fúj csúnya rendelet stb, de b@ssza meg én lakom olyan házban ahol renszeresen kidobálják a szemetet és a házban lakóknak kell ez összeszedni. Mi takaritunk nem a jogvédők! Sajnálom, de én már leszarom kinek elvileg mihez lenne joga. Akinek nem tetszik fogadja be magához ezeket az embereket! Nagyon rossz bokáig érő szemétben hazamenni, aki ezt nem érti meg, szarjon sünt! Sajnálom a hangvételt, de elegem van abból hogy mindenki okoskodik. Kezdek már nagyon szélsőséges lenni, de egyre többen gondoljuk, hogy annak legyen joga aki adót fizet, aki nem annak kuss! Ebben a kurv@ országban mindenkinek mindenhez joga van. a hajléktalannak joga van szarni a parkban, odaszólni a páromnak hogy menjen innen mert ő hugyozni fog de akár maradhat is mert nagy lány már és biztos látott ilyet. ELÉG!
@Kefear: tök igazad van. Ami gáz itt, hogy a meglévő szabály alapján már tavaly is intézkedhettek volna. Nem tették.
Ha jól emlékszem, neked volt olyan élményed, hogy megállítottál egy közteres autót, és leráztak..?
@Lesley: Már megint felületes voltál, Lezli. Az észrevétel ugyanis nem a kukázásra vonatkozik, hanem a kukák kiborogatására.

A kukázás új tényállás, azt nem vitatta senki. A népszavazási kérdések is a kukázásra lettek föltéve, nem a kiborogatásra.

Nem árt, ha elolvasod azt, amiről írsz, kevésbé futsz lyukra...
@08.szabogabor: szeretek lyukra futni :)
a kérdés nem az, hanem hogy miért titkoltátok ezt el?
@Lesley: nem közvetlen nekem, de stimmel. Azonban 1-2 csellengőtől eltekintve most jobb a helyzet a környéken. Volt azóta rendőrös POZITIV tapasztalatom!!! most azt próbálom kideríteni kinél kell nyomulni utcai kamera kérdésben, mert nagyon kellene 1!!!
Köszi, gondolom ne itt, Gábor vagy Lesley kaphatok valami elérhetőséget?
Köszi
@08.szabogabor: hát ezt a fenti levelet. Látta a testület, hogy kapott egy ilyet? Tudott róla, hogy határidő kitolást kért a polgi?
"De azért egy kérdés még így is marad. Eltitkolhat-e a polgármester a Képviselő-testület elől több mint 4 hónapig egy, a testületnek szóló levelet? Van-e joga intézkedni (hiszen a határidő-módosítás kérés is intézkedés) nemhogy a képviselő-testület felhatalmazása, hanem tájékoztatása nélkül?"

innen: www.mszp8.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=5763
Az Ötv. 99. §. (1) bekezdésében biztosított jogkörömben eljárva felhívom a T. Képviselő-testületet, hogy a törvénysértő rendeletet
60 napon
belül vizsgálja felül és törvénysértést szüntesse meg.
Ez nem a polginak szól, hanem a testületnek.
@Lesley: Határidő-módosítás kérése mitől is intézkedés?

A határidő módosítás megadása a tájékoztatási és intézkedési kötelezettséget "elnapolta".

Egyébként meg tartalmilag miről is van szó? Egy felfüggesztett végrehajtású rendelet egyik részét a kormányhivatal kifogásolja, az a rész már bele sem kerül a népszavazási kérdésbe.

A népszavazás után a módosított határidőn jóval belül a rendelet módosításra kerül, az inkriminált rész a kormányhivatallal egyeztetve kerül módosításra.
@08.szabogabor:

Képviselők tájékoztatása elmaradt a testületi előterjesztés mellékleteként kötelező közzététel elmaradt.

Ha a végeredmény felől nézzük, ahogy ön gyakran szokta mondani, itt úgyis az lett október 31-ig, amit a polgármester akart. Innentől nézve pedig a mulasztás vehető úgy, hogy megkímélte a képviselőket és a nyilvánosságot, hogy esetleg összezavarják a fejüket a bürokratikus eljárási részletek. Az október 31-i állapot szerint pedig utólag tényleg mindegy.

A probléma viszont, ha jól értem, az vele, hogy jogsértő, hogy gyermeknek nézi a képviselőket és a polgárokat, és hogy az egészből süt az államszocializmusra jellemző apparátusi logika.
Aha, jó vágom mi a problémátok. Hogy magáról a tájékoztatási kötelezettség elnapolásáról is tájékoztatni kellett volna a testületet...

Jó, nézzük meg, mit tartalmazott volna egyilyen tájékoztatás:

Tájékoztatom a Képviselőtestületet, hogy a kormányhivatal megkifogásolta azt a rendeletet, amelyiknek végrehajtása felfüggesztésre került, abban a pontjában, amelyet nem teszünk föl népszavazásra.

Ezek szerint ha ezt megtesszük, akkor minden oké lenne. Bevallom nem jutott eszünkbe...
@08.szabogabor:

A törvényben világosan előírt folyamat teljesen független attól, hogy önnek vagy a polgármesternek mi jut az eszébe.

Egyáltalán, mennyiben függött öntől, mindeddig politikai tanácsadótól, hogy a köztisztviselői kar betartja-e a jogszabályokat?

Az ügynek nem volna jelentősége, ha ebben az évben nem sokadjára fordulna elő az eljárásaikban és a kommunikációjukban, hogy válogatnak a szabályok között, amiket érvényesnek tekintenek saját magukra nézve.

És annak sincs köze a joghoz, a kommunikációhoz viszont igen, hogy ön egy zárt ülésen állítólag elhangzott, és később nyilvánosan is megismételt metaforáért is hatósági bejelentést tesz, mert sértve érzi magát. Innen lehet megtudni, hogy a kerület átalakítja az közterületi intézményrendszerét, és hogy ön hivatalos egy zárt napirendi pontra. Amiről a nyilvánosság egyébként azért nem tudhatott, mert a közzétételét törvénysértő módon elmulasztották.

Vagy hogy ha az emberei egy mérlegelést igénylő helyzetben jogsértést követnek el, akkor nem az a reakció, hogy gondolkodjanak és differenciáljanak az emberei. Hanem hogy ön majd elintéz Kocsis Mátéval egy törvénymódosítást, hogy az emberei minden esetben mentesüljenek az adott szabály betartása alól.

Hát így. Miközben dübörög a rendpárti kommunikáció, egymást érik az önkormányzat kisebb-nagyobb jogsértései, amikről meg azt mondják, hogy nincs jelentőségük. Nem a jogrendet értik rend alatt, inkább azt, amit amire az erős ember éppen azt mondja, hogy az a rend.
@vajdapeterutca: Igen, tudom, Ön szerint a Józsefvárosi Önkormányzat nem más, mint egy törvénysértésgyár. Biztosan így van, ha Ön mondja.

Hetente ugyan sokszáz különböző ügyben születik döntés, határozat, bármi az önkormányzat különböző szintjein és helyein, dehát nyilván az a néhány eset a mérvadó, amit Ön melegen tart. Gratulálok a rendszer-szemléletéhez;)
@08.szabogabor:

Ha jól értem, azt veti a szememre, hogy a jogszabályok és ügyek ön(ök) által végzett szelekciójával az általam végzett szelekciót állítom szembe.

Én azt gondolom, hogy nem mennék bele ebbe, ha nem a rendszerszemlélethez tartozna.

Azt senki nem tudja, hogy a józsefvárosi összes ügyet milyen arányban intézik érdemi probléma nélkül. Eljárások meglétéből tudunk következtetni, illetve megfigyeléseket tudunk végezni.

Az eljárások egy részében, mint többször beszéltünk róla, sokat javultak. Ugyanakkor vannak kritikusan fontos eljárások, amiket látványosan nem akarnak megjavítani. Ilyen például a hivatalos beadványok nyilvántartása, vagy hogy az intézkedéseikben hivatkozott dokumentumokról meg tudják mondani, hogy hol vannak. Vagy ilyen a kötelező közzététel, ami az ügyek nagy hányadában megvalósul. Ellenben a testületi ülések előtt kevéssel vagy közvetlenül előtte kiosztott előterjesztéseknél, amelyek között nagy hányadban vannak kényes ügyek, nem valósul meg.

Empirikus megfigyeléseket érvényesen végezni ilyen témában nem könnyű. Az egyik lehetséges módszer a kritikus esetekre, a valamilyen okból az átlagosnál nagyobb fontosságot kapott ügyekre koncentrál. A logika az, hogy ha ott baj van, akkor valószínűleg a figyelemtől kevéssé kísért ügyekben is baj van.

Az egyik fajta témámban tucatszor kértem önöket szabályszerű intézkedésre. Erre ön éppen azt válaszolta, hogy a józsefvárosi politikusok nem bűnözők. Amit én persze egy szóval sem mondtam, csupán szabályszerű intézkedést kértem.

A másik fajta témám a politikailag kényes témák körüli hivatalos ügymenet. Ez politikailag kényes téma, tudják, hogy figyelik önöket, mégsem járnak el szabályosan. Ennek több oka lehet, az apparátus hiányos felkészültségétől kezdve, a nyilvánosság kontrolljához nem szokott apparátusi kultúrán keresztül, a nyilvánosság kontrolljához nem szokott döntéshozókig.
@Lesley:

Hahó, Molnár Györggyel váltottunk szót odaát. Megjegyezte, hogy ha ők a forrás, akkor illene megjelölni. Ha pedig nem, akkor annál jobb, mert más is fontosnak tartja a nyilvánosságot.

Molnár György alapos elemezését, az utolsó testületi ülésen a felszólalásának történetét belinkelem:
www.mszp8.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=5763
@08.szabogabor:

Muhaha, legközelebb, ha megállít a rendőr, mert átmegyek a piroson, akkor majd azt mondom neki:
"Mindennap majdnem minden pirosnál megállok, maga meg ezért az egy esetért akar megbüntetni?! Gratulálok a rendszerszemléletéhez."
Ha a polgármester és környezete nem tartja be a jogszabályokat, akkor hogyan akarja elvárni ezt másoktól? Azt hittem ez abban a rendszerben volt szokás, amelyre húsz éve nemet mondtunk. De hát úgy látszik, van aki a saját kis kommunizmusában él még - ahonnan annak idején elindult.

Egy olyan ember a tanácsadója a polgármesternek, aki elismeri, hogy hibázik és nem elnézést kér, hanem megsértődik?
"" Így építi Kocsis Máté dr. a kiskirályságát. Nem a kerület érdekeit, hanem a sajátját nézi ""
.
Ez mondjuk igy , ebben a formában nem igaz , hiszen a kerület lakóinak 99 %-a NEM szereti ha szétszórják a kukájának a tartalmát ....
a maradék 1 % szereti , hiszen ő szórja szét .
Őszintén szólva nem értem hogy mi ellen hadakozik a blog ???
Nos, kis összefoglalás az önkormányzat és a bloggerek - tisztelet a kivételnek - kommunikációs csapdájáról.

Az önkormányzat működésének célja és annak minél hatékonyabb megvalósítása érdekében a lényegre fókuszál.

Közrendvédelmi akciót indít, hogy megtisztítsa a tereket, ott belekezdjen új, élhető állapotok kialakításába. Lényeges, nagy erőket mozgósító prioritásos munka. Visszajelzés?

Max olvasótól, ld. Kefear. Jutok valami releváns információhoz innen? Nem. Nyugodtabbak, tisztábbak a tereink? Föl sem merül témaként. Helyette van ki mikor tájékoztatta a képviselőket, miről, miről nem, miért igennem, stb.

Lélek Program. Nagyszabású, szándékunk szerint egy új humános decentralizált hajléktalanellátó rendszer megalapozása. Reakció? Nuku. Helyette van kövön üldögélés.

Lassan kénytelen leszek tudomásul venni, hogy a bloggereket egyáltalán nem érdeklik a lényegi kerületi történések. Ha nem akarják azokat megvitatni, akkor tán ezt tudomásul kell venni.

A rendkívül fontos, falrengető "törvénysértéseink" a tematika. Ehhez meg megintcsak tök fölösleges a jelenlétem. Írnak levelet a jegyzőnek, oszt ennyi.

Valóban ennyire szűklátókörűek?
@08.szabogabor:
1. Lélek program. Azért azt jelentsük ki, hogy Lélek program most nincs. Egyszerűen csak _elindult_ a program _kidolgozása_. Se intézkedések, se fedezet, se semmi, csak pár alapelv.
2. Amikor még a szocik is dícsérték, hogy ez milyen nagy ívű program, meg találtam jegyezni, hogy nem, illetve ez pontosan akkora program _lesz_, amekkora erőforrást _majd_ beleteszünk.
3. És addig? Addig a Lélek programra jogosult józsefvárosi hajléktalant addig visszük be naponta a Déri Miksa utcába, amíg el nem költözik innen. Hogy aztán már ne is lássuk, vagy megfagyjon, mint az a két szerencsétlen a Hunyadin.
4. Nem mondták el a törvényességi észrevételt a képviselőknek? Lesz@rom. Már nyáron olvastam valami (számomra) noname szoc ügyekkel foglalkozó portálon. De nem mondták el a népnek se, akiket közben pont arról a rendeletről népszavaztattak. Na ezt vajon beleírja K. Máté az önéletrajzába?
@jt: Épp a koncepcióról lehetne útközben vitatkozni, dehát láthatóan az túl kis téma a kövön üldögéléshez képest;)

Józsefvárosi hajléktalant nem viszünk be többször, sőt. Az első találkozáskor adatfölírás van, megkérjük, hogy egy kicsit még bírja ki szállón, mert érte megyünk és jöhet. Ketten vannak eddig, mindkettőt bevonjuk.

A törvényességi észrevétel nem a népszavazásra föltett kérdésről szólt.

Egyébként meg: naja, Veled tudnék érdemi vitát folytatni, de ahhoz minek a civil blog?;)
@08.szabogabor:

Ugye ezt hívják provokációnak? Vagy idén nem olvasta a blogokat, csak írta?

A legviccesebb talán az volt, mikor az év elején a polgármester facebook-oldalán a kukázási rendelet kapcsán próbáltam rávenni kitartóan a polgármester párttársait és szimpatizánsait, hogy szedjük össze a problémamegoldás konkrét lehetőségeit. Senkit nem érdekelt egy hölgyön kívül, aki csak a rajongói oldalakat olvassa, és mindenről ugyanaz a pár dolog jut eszébe. Önök azt mondták, a lényeg valójában a politikai kommunikáció, és nem értem a politika nyelvét, azért vacakolok a problémamegoldási ötletekkel. A polgármester munkatársai azt mondták, hogy a közterületek rendje már lecsengett téma, azért nem érdekel senkit. Élesen látnak a polgármester munkatársai :)
@08.szabogabor:

A kövön üldögélés már valódi mém. A polgármesternek csipkednie kell magát, hogy az eddigi pályafutásának ne ez legyen a legszélesebb körben ismert produktuma.
@08.szabogabor:

Amúgy meg, mint már sokszor kérdeztem, hol vannak a saját szakembereik? Hol vannak a koncepcionális elképzeléseik, vagy a hosszan előkészített akció eljárási rendjei?

Személyesen tapasztalom, hogy a munkatársaik parancsvégrehajtó robotoknak tekintik magukat, fogalmuk nincs az intézkedésükre vonatkozó törvényességi követelményekről.

Régóta megy a felelősségvállalás helyett a "majd a Kocsis Máté megoldja". Most ehhez jön, hogy "majd a Szabó Gábor megoldja". És döntően a koncepció és a stílus tehet róla, többek között ahogy a civilekkel viselkednek.
@vajdapeterutca: Nem, nem provokáció, inkább fokozódó unalom.

Ha valakivel együttműködöm, akkor kölcsönös játékszabály-elfogadást feltételezek. Hajlandó vagyok a másik által fontosnak tartott ügyeket a másik által elképzelt mederben megbeszélni, cserébe azt várom, hogy az általam fontosnak tartott ügyeket az általam megkívánt mederben is megbeszéljük.

Na, ebből semmi sincs.

Az első része működik, minden apró-cseprő hülyeségre próbálok reagálni, csak közben az én témáim mennek a süllyesztőbe. Azt a néhány embert, aki belekezdene némi érdemi megvitatásba elnyomják a pifpuff-nickek böffentései.

Ha Ön a saját szerepét ebben konstruktívnak veszi, akkor súlyosan téved: bármiről próbáltam beszélni, rögtön elkezdte terelni a szót arra, hogy jójó, de mi is volt a múltban. Ez pedig logikájában ismét csak nem a téma megbeszélése, hanem annak ignorálása.

Érdekes változások zajlottak le az utóbbi félévben a kerületi blogvilágban. Akkor mondtam egy gyorsértékelést, hogy milyenek is látom az egyes blogokat. Fél év tapasztalata alapján ezt most megváltoztatom.

Lezli blogja elblikkesedett. Számomra üres lett, értelmét az ittlétemnek keresem, de nem találom.

Az Ön blogja egyrészt gyakorlatilag nem működik, másrészt tematikájában múltbarévedésbe szürkült.

Az LMP-n a jt-vel szívesen beszélgetek, mert a műbalhék közben néha érdemi beszélgetést is tudok vele folytatni. Már amikor ráér;)

A komcsik eddig bírták a tevékenységemet, saját felkészületlenségüket és vitaképtelenségüket cenzúrával honorálták, innentől megbeszélhetik a dolgaikat fokozódó magányukban.

Az egyetlen pozitív csalódás a KB-blog. A legnormálisabb, legmélyebb beszélgetéseket ott lehet folytatni.

Szóval.

Sajnos blogügyben nem lett igazam. mielőtt belekezdtem, többen mondták, hogy hagyjam a fenébe, mert a bloggerek zöme funkcionális autista, aki rá van gyógyulva saját magára és nyitottsága a Fort Knox-hoz hasonlatos.

Hiába próbáltam meg Józsefváros netes közéletét civileknél meghonosítani, be kell látnom, kudarcot vallottam. Mivel van ráhatásom az önkormányzat médiastratégiájára, ezért felülírom korábbi meggyőződésemet. Létrehozunk az önkormányzati honlapon fórumokat.

Magam fogom őket moderálni és nem fogok engedni az egyes topikokon belül offolást. Vannak jópáran, akik résztvennének érdemi folyamatok megbeszélésében, ha elférnének olyan helyen, ahol nem süllyed el a véleményük a pifpuff-tengerben.

Lesz majd egy pifpuff rovat, oda lehet offolgatni, a valódi témákat érdemben megbeszélő helyeken meg nem.

Hát nagyjából ennyi. Van napi két órám a munkáim mellett netezésre, azt értelmesen akarom felhasználni. Ennek itt már értelme nincs. Egyszerűen unom.
@08.szabogabor:

Ebben a kommentben jó adag benne van abból is, ami önben izgalmas, abból is, ami idegesítő vagy árulkodó, kinek mi.

A web2 lassan, de biztosan utat tör magának.

A kerületi ügyek nyilvánosságának szerkezete eddig is izgalmas volt, ezután valószínűleg még inkább az lesz.
@08.szabogabor:

Hát, az AVM szerint ön nem veszi figyelembe a beszélgetőtárs logikáját, sőt sérteget, miközben kérlelhetetlenül nyomatja a sajátját. Ezért inkább más felületen olvassák majd el az álláspontját.

A helyzet, mint többször beszéltünk róla, analóg a nagyvállalati szervezetek tapasztalataira. Sokáig nem voltak kíváncsiak a dolgozók véleményére, mivel a vezetők és a specialisták úgymond előre ki tudják dolgozni, mik a helyes megoldások, aminél csak rosszabbat és kaotikusat eredményezne, ha a dolgozók megfigyeléseit is hagynák érvényesülni.

Lehet, hogy mostanában kezdenek túljutni ezen. Szerintem is áttörés, ha belátják, hogy Szabó Gábornak egyedül (ketten Kocsis Mátéval, vagy szűk körben a nyilvánosan alig megszólaló képviselőkkel, a külvilág számára ismeretlen elképzelésekkel rendelkező intézményvezetőkkel stb.) nem fog menni. Hogy csak a parancsvégrehajtó alkalmazottak nem elegendők. Hogy kellenek a lakossági ötletek és aktivitás. Ha jól látom, most nagyjából azt szeretnék, hogy a lakosság kezdeményezzen, véleményezzen és tevékenykedjen, de csak az önök által megszabott szűk tematikában, és közben mondjon le arról, hogy az önök akaratán kívül eső problémákat és feladatokat elismertethet. A vállalatvezetésnek ez esetenként sikerül, de nagyon kétséges, mert a dolgozók átlátnak a szitán, és nehéz olyan bizalmat teremteni, hogy értelmét lássa jóval több aktivitásnak és ötletelésnek, mint amennyit a munkáltató ellenőrizhet. Az önök helyzete nehezebb, mint a modern vállalatvezetésé, mert nincs rutinjuk a lakossági aktivizálást és felelősségvállalást növelő módszerekben, és persze mert a lakosság nem az önök alkalmazottai, hanem inkább fordítva. (Bár a segélyezés vagy az önkormányzati bérlői státusz némiképp hasonlít az alkalmazottak helyzetére).

Abban egyetértek önnel, hogy számos fontosabb téma van a képviselők tájékoztatásánál valamely intézkedésük külső hivatali véleményezéséről. Nézzük például a lakbérhátralékosok és a lakbérhátralék ledolgozásának ügyét. A józsefvárosiságukhoz nem fér kétség, a hajléktalanság utánpótlásának veszélye nyilvánvaló, a gazdasági válság és a közelgő hideg miatt a nehézségek emelkedése várható. A megoldás egy lehetséges, ráadásul az önök hajléktalanügyi elképzeléseihez hasonló módjára a Négy Ház egyesület javaslatokat tett, és motivált érdeklődőket gyűjtött. Mindenkivel megismertették az elképzelést, és felajánlották az együttműködésüket. A legutóbbi testületi ülésen Molnár György képviselő beszámolója szerint a polgármester először azért utasította el a téma tárgyalását, mert a mindegyik párt és a saját kabinetje által is ismert javaslat napirendre vételére a szocialisták tettek javaslatot. Aztán pedig azért, mert úgymond nem időszerű.

Mi nem időszerű a polgármester szerint? A gazdasági válság miatt fokozódó megélhetési nehézségek, a fokozódó hideg, vagy a LÉLEK program deklarációihoz nagyon hasonló, konkrétumokkal rendelkező elképzelés? Azt gondolják, a civilek nekiállnak az önök által kirótt házi feladatoknak, miközben a polgármester rossz diákként hárítja a nyilvánvaló feladatot és együttműködési ajánlatot?

Az önkormányzat civilekkel való együttműködési készségének próbaköve szerintem, hogy mi lesz a Négy Ház felvetésének és a 200 családdal megkezdett munkájának sorsa.

Nem tudom, személyesen az ön asztala-e, mivel sem a kinevezéséről, sem a feladatáról nincs információ. De ha nem közvetlenül az öné, akkor működjenek együtt az önkormányzat vezetői egymás között is!
@vajdapeterutca: Nos, három dolog. Az AVM megpróbál megindokolni egy cenzúrát. Az indokaikból egy szó sem igaz, de jelentősége nincs. Kicsit keményebben játszunk majd. Szó esik majd szcientológus vezető aktivistáról, buszon hölgyet molesztáló, szolid erőszakkal leszállított szóvivőről, anyagi jellegű elköteleződésről a Menhely Alapítvány felé. És mind igaz lesz;)

A második téma: mire vagyunk elegen, mire nem. Továbbra is a "vállalatvezetés" ütemterve szerint haladunk. A dolgok egymásra épülnek, újabb szakasz következik a stratégiában. Nem véletlen, hogy a tanácsadó kimegy a terepre.

Három: A szocik kiírták magukat egy időre. A témával foglalkozunk nélkülük is. Egyébként a testületen is elmondta a Máté, hogy maga a téma véve, nem perpill időszerű, csak a szocik jobb ha hallgatnak.
@08.szabogabor:

Az első az AVM gyors karrierjét mutatja. Pár hete ők voltak A Jó Ellenzék Aki Növeli A Népszavazási Részvételt. Mostanra, úgy látszik, olyan ellenfél lett, amellyel a legigénytelenebb technikával (érvek helyett személyek támadása) szállnak vitába. A hasonló eddigi esetekben valami anyagi juttatással járó régi önkormányzati dossziét szoktak előszedni, amiről addig senki nem beszélt. Ez itt a szovjet állambiztonsági kompromitkára emlékeztet. Nem tűnik a társadalmi problémák eredményes kezeléséhez vezető útnak.

A másodikat a fenti panaszlistával együtt szerintem jól mutatja, miért vannak a "vállalatvezetésnek" jellemzően csak drukkerei és végrehajtói, és miért marad a kreatív problémamegoldásban egyedül.

A harmadikat egyszerűen nem értem. Legalább a kezdeményezőknek és önöknek érteniük kellene, mert jön a hideg és az újabb számlák.
@vajdapeterutca: Nem tudom hol lát ellentmondást, vagy problémát. A népszavazási kampányban hasznosak voltak, mert mozgósítottak. Közben politikai szereplővé váltak. A kampány végetért, és úgy döntöttek, maradnak politikai szereplők.

A politikára azonban annak játékszabályait alkalmazzuk. Ha egy "jogvédő" szervezet demokráciából és tisztaságból oktat ki, akkor ugyanazon lécet neki is át kell ugrania.

Elmondjuk kik ők, mit tesznek valójában, és milyen háttérösszefonódásaik vannak. Tényeket fogunk mondani. Gondolom ön is nevetségesnek érezné a saját szovjetelős érvelését, ha a tárgyalóteremben a tanú elhiteltelenítésére irányuló ügyvédi törekvésre próbálná applikálni.

Téved egyedüllétünket illetően, de hát ez nem újdonság. Ön így látja, talán csak az információja elégtelen egy ilyen sommás ítélethez.

És a hideg még jobban sújtja a hajléktalanokat, mint a hajlékosokat, úgyhogy most a Lélek program köti le az erőket. Sok időnk nincs.
@vajdapeterutca "A kövön üldögélés már valódi mém. A polgármesternek csipkednie kell magát, hogy az eddigi pályafutásának ne ez legyen a legszélesebb körben ismert produktuma."
Like. A kolléga igen jól látja.

@08.szabogabor: "Józsefvárosi hajléktalant nem viszünk be többször, sőt. Az első találkozáskor adatfölírás van, megkérjük, hogy egy kicsit még bírja ki szállón, mert érte megyünk és jöhet. Ketten vannak eddig, mindkettőt bevonjuk."
Ez azt jelenti, hogy megint szelektív jogalkalmazás zajlik? A rendőrkapitány mondatai ellenére is? A padon alvó bevándorlót beviszik a Déribe, a bennszülöttet meg bekísérik a szállóra? WTF?

ui: Még jó, hogy semmi régi önkormányzati dossziét nem fognak tudni előszedni rólam.
@jt: Thomas, már megint félreértesz. A két hajléktalan kibírja addig a szállón, mert tudja, hogy van értelme várni. Őket tehát be se vihetnénk, mert nincs honnan...

A mém fogalmát meg rosszul teccenek használni, mert tán nem is értik;) Az egy jelentés, nem egy szóösszetétel. Az átvitt vagy átvihető asszociáció különböző nyelvtani alakzatokatban ölthet formát. A kövön üldögélés nem mém, csak poén. Meg teccenek látni...
@08.szabogabor:

Honnan tudja, hogy az emberek nem kötnek jelentést és gondolatokat egy poénhoz?
@vajdapeterutca: Biztos hogy kötnek. Ám attól az még nem válik mémmé...
szabógábor, kommentelj még! minden nap sokat! számomra minden egyes kommented stilisztikai és szocpszichológiai csemege. arrogáns, lekezelő stílus, elfojtott erőszak és agresszió, a hierarchia, a hatalom, az elnyomás.... istenem, hogy élvezkedsz amikor írod ezeket.... hmmmm... józsefváros.... hmmmm... rend és tisztaság, börtön és gettó!
@manonegra:

manonegra 2011.07.05 23:59:37
kit érdekel, ki mire szavazott az ep-ben, mit írtak a hvg-ben? ez az alkotmány minden ízében az elnyomást szolgálja. persze, hogy családpárti, jelen társadalomban az elnyomás egyik legfontosabb eszköze a család. persze, hogy nőellenes, a nők itt alacsonyabbrendűek, a parlamentben egyébként is csak 9 % női képviselő ül. persze, hogy heteroszexista, az elnyomó nem szeretne boldog embereket látni. persze, hogy dolgozóellenes, a rabszolgaságot gazdasági kényszerek már kitermelték. persze, hogy szegényellenes, az elnyomó a szegényektől meg akar szabadulni. az erőszak szelleme áthatja ezt az alkotmányt, kisszerű emberek írták, akik elélveznek attól, ha az audiból kiszállva tisztelgő rendőrök előtt sétálhatnak végig egy vörös szőnyegen....

Nem vagy Te egy kicsit paranoiás?
ez az, erre vágytam! terjeszted az igazságot! írjál még!
@manonegra: Csegevara pólót hol árulnak a legolcsóbban?
@jt: "3. És addig? Addig a Lélek programra jogosult józsefvárosi hajléktalant addig visszük be naponta a Déri Miksa utcába, amíg el nem költözik innen. Hogy aztán már ne is lássuk, vagy megfagyjon, mint az a két szerencsétlen a Hunyadin."

Ezt hívják öngólnak. Ha a két szerencsétlent bevitték volna bárhova a Hunyadiról, nem fagytak volna meg.
csináld még, szabó gábor! szexi vagy! most írj valami nagyobbat!
@manonegra: Angyalom, beírásaid alapján neked már egy bármekkora is elég, csak legyen már végre;)
@Goyo: Hát hümm. A Déribe csak 1-2 órára viszik be őket. A szabálysértési papír kitöltése pár perc, de biztos, ami biztos várakoztatják egy kicsit, hogy ne akarjon legközelebb jönni. Ha meg pisilni kell, rendőri vagy biztonsági őri kísérettel kimehet, mert kívülről nyílik a budiajtó. 2 óra múlva meg mehet isten hírével vissza az éjszakába. Ez nem sok időre ment meg a megfagyástól.

Magamnak: a Hunyadival kapcsolatban meg új hírek vannak egyelőre ne ítélkezzünk az eset felett, várjuk meg, amíg tisztán látunk.
@jt: Nem Te futottál lukra, hanem ultramozgékony Somfai képviselőtársad. Ugyanannyira hülyét csinált magából, mint a testületen, ahol a vitában hátra akart szaladni a papírjaiért... Tán nem fértek az adatok a fejébe;)
látjátok? istenem, hát megint írt a szabó gábor! aki egy szalonképes úriember! ugye mindenki komolyan veszi őt? ...remélem
@08.szabogabor: Kicsi fi(ú)'ka..,
maga ugyanolyan idióta,mint korábban..,
amúgy nem veszi észre,hogy volt
szadys(ta)ként inkább kussojjon végre...
"nagy a pofája..,kicsi a zsömlyé(je)"...
Most hallottam egy érdekes kérdést a rádióban:
Ki követi el a nagyobb "bűnt", aki a visszaváltható üveget berakja a kukába vagy aki kiveszi és visszaváltja?

Lehet, hogy a kukázok csak a természetet védik?:)
@Marianka55:

Na ez az. Itt a környékünkön van egy kukázó pár. Semmi baj nincs velük, rendesek, nem koszosak, nem büdösek, ha kiszednek valamit, a többit visszarakják, legalábbis eddig még nem láttam, hogy otthagytak volna valamit is.
Régen ezért nem büntették meg őket, csak ha szétszórták. Most már igen.
Mint Szabó Gábor hozzászólásaiból láthatjuk, alternatívát nem nyújtanak, eddig még egy érdemi lépést sem tettek. Csak büntetnek.
@Kis ember: Számomra érthetetlen ami a kerületben történik manapság. Miért gondolja valaki, hogy az emberek jókedvűkben kukáznak?
Vecsey előadásában azt is elmondta, hogy pl. a Nyugati aluljáró nagyságrendileg nyújt nívósabb "élhetési" lehetőséget mint egy - bármelyik- menhely. Nem borzasztó?
@Kis ember: ha nem érdekli akkor miért megy el és szavazz igennel?