A Teleki téri piac felett sokáig lebegett Damoklész kardja - most lecsapott. Az önkormányzat pályázatot írt ki, amit a Lidl Magyarország nyert meg, így ők építhetik újra fel diszkont áruházukat, mellé pedig a piac maradékát. 

Így fog kinézni:

Mit szólnak hozzá a vásárlók? Mit gondolnak erről az árusok? A 8kerTv megkérdezte őket:

 

És te mit gondolsz?

 

A bejegyzés trackback címe:

https://8ker.blog.hu/api/trackback/id/tr142999750

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kedves riport! Grat!
A tervekről lehet bővebbet tudni? A Lidl simlis egy cég. De néhol tud emberit alkotni. Itt akar majd vajon? Van még beleszólása az embereknek a folyamatokba, vagy már lejátszott buli ez is?
A Teleki teret a jelenlegi állapotában bármely albán város is szégyellné. Hogy a piac felújítását a Lidl nyerte el, annak lehet örülni, lehet rajta szomorkodni, de a mostani helyzetnél csak jobb jöhet.
@TuRuL_2k2: A Lidl nem a piac felújítását nyerte el, csak a telek egy részét veheti meg, hogy azon áruházat építsen. A telek többi részén az eladásból befolyó pénzből az önkormányzat épít piacot. Kérdés, hogy milyet.
@airdace: hát olyat, ahol 220 ezer forintért vehetnek négyzetméterenként helyet az eladók. Mert drága az a piacépület, amit felhúzni akarnak. Emiatt a piac drága lesz - még szerencse, hogy ott lesz a lidli.

Ez a piac kinyírása. Lett volna jobb megoldás, ha csak simán felújítják a mostani piacot: ötödannyiból kijött volna. Csakhát nem volt érdeke valakinek.
Sajnálom azt a piacot! Igaz tele van csövessel, hajléktalannal, nemzetiségivel, de normális zöldséget/húst lehetett kapni, olcsón, és nem mindig csak csirkét,pulykát. Egyedül ott tudtam venni nyuszihusit.... Középen az öreg néni, aki házi tejet, vajat, túrót árult...
Ezzel is úgy járunk mint a Lehellel.... jó volt, de a felújítás után qrva drága lett....
Ahogy elnézem a terveket, vagy a kofáknak/kistermelőknek nincs helye, vagy a jelenleg még ott levő zöldségeseknek.....
@Gattaca: Pontosan ugyanezt gondolom, csak gondoltam tisztázom a tényeket.
Szerintem a „Teleki Lidl Plaza” méltó emlékműve és mementója lesz Kocsis körzetvezető hazugságainak és gerinctelen mivoltának. Egyrészt a Teleki tér és a piac rendezéséről szóló ígéretek Kocsis körzetvezető általi összehazudozása a piac FELÚJÍTÁSÁRÓL szóltak, nem pedig a szanálásáról. Ami történni fog, az nagyjából annyi lesz, hogy felépül egy Lidl (a szokott egyenmegoldásaival, egyenépületével); a piacnak meg (tán szándékosan?) annyi helyet hagynak, amire egyrészt jó eséllyel nem kap működési engedélyt, mint piac – vagy ha igen, akkor olyan szűkös lesz a hely, hogy a körzetvezetőség nyugodtan felverheti a helypénz abba a magasságba, amit az egyszerű „mezei” őstermelő nem tud kifizetni, és utána a piac részét át lehet passzolni a FideSS szakosított szervének, a MAGOSZ érdekkörének. Az őstermelők szándékos, aljas, körmönfont, rafinált, sunyi, gerinctelen, ravasz, alattomos kiszorítása mögött pedig az állhat, hogy Kocsis körzetvezető és a körzeti FideSS egyszerűen ki akarja nyírni azt a konkurenciát, mely a kívánt profittól üti el a MAGOSZ azon „szociális boltjait”, melyeket a MAGOSZ még a körzetvezetőségtől INGYEN tulajdonba kapott üzlethelyiségekben alakított ki. Ezen kívül korábban mintha arról lett volna szó Kocsis körzetvezető kampányígéretként propagált hazudozásaiban, hogy a felújításért cserébe az ÜZEMELTETÉST kapja meg a beruházó – itt viszont szimpla ingatlaneladás történt. Kocsis körzetvezető és a FideSS hazug természetét mutatja a multi ezen térnyerésének támogatása, és a helyi kiskereskedők szándékos ellehetetlenítése. Vajon véletlen, hogy a Tesco a Mátyás téren ripsz-ropsz minden engedélyt megkapott, és soron kívül megtörtént a Mátyás tér részleges, és a Tesco érdekét maximálisan kiszolgáló átépítése? És vajon miféle multi érdek kiszolgálása végett kreáltak több millióért jelzőlámpás csomópontokat a Kőbányai útra a Ganz negyedben? Netán a hivatásos Zsebcézárfan piCsányi bankvezér érdekeltségébe tartozó, holmi triádokkal közös ingatlanmutyiról van szó? És most ugyanez a nagy mocsokságolás történik a Teleki térrel is – úgy tűnik.

A Teleki téri piac helyzetét rendezni kellett – ezt nagyon jól tudta Kocsis körzetvezető is, mikor 2006 óta a FideSS prominenseként összesen ötször hazudta össze a Teleki tér rendezését, és eddig ötször került le a napirendről. A mostani esetet pedig nem merném „rendezésnek” nevezni – szimpla ingatlaneladás történt, hasznosítási opció kikötésével. Valahol sajnálni fogom a Teleki téri piacot – bár az utóbbi években szinte nem vásároltam itt – a „szokott útvonalaimból” kiesik; de sokáig rendszeresen jártam ide vásárolni. Ugyanúgy ki fogják nyírni a piacot (a szó hagyományos értelmében vett piacot), mint tették például a Lehel Csarnok, a Rákóczi Csarnok, vagy épp a „Budai Skála” esetében. Nyugodtan lehet tenni a szemrehányást, hogy könnyen beszélek, hisz van autóm, és megtehetem, hogy elmegyek az adott termelőhöz, és ott helyben veszem meg azt a zöldséget és gyümölcsöt, ami eltehető/elálló (a többit pedig megveszem abban a csarnokban, mely közel van a munkahelyemhez, illetve munkából/munkába jövet/menet útba esik). De ezt nagyon sokan nem tehetik meg Józsefvárosban, mert pl. a Kocsis körzetvezető és a FideSS által gyűlölt segélyesek, munkanélküliek, romák, rokkantnyugdíjasok nincsenek abban a helyzetben, hogy az interneten kinézzék a termelőt, illetve autót tartsanak fenn. Megjegyzem: autót nem „brahiból” tartok fenn, hanem főleg sajnos „egészségügyi okokból”.

Egyszóval: Kocsis körzetvezető megint hozta a maga gerinctelen formáját. Gondolom a terület vételára pedig kell a legújabb palotanegyedi projektre, vagy tisztviselőtelepi beruházásra. Mert biztosra veszem, hogy azt nem a Magdolna Negyedre fordítja a körzetvezetőség. De az is lehet, hogy holmi közpénzből fizetett polgármesteri tanácsadó internet-előfizetését is megfinanszírozzák belőle :), vagy a Helyi Téma hirdetési felületeiből vesznek még többet Kocsis körzetvezető „fényezésére”. Vagy épp a MAGOSZ újabb szociális boltjait alakítják ki – persze úgy, hogy érdemben ne konkuráljon a Lidl új üzletével.
Én speciel örülök, egyrészt azért, mert lesz egy Lidl viszonylag közel, másrészt meg a Teleki téri piac valami alulmúlhatatlanul ocsmány, úgyhogy ennél csak jobb lehet a helyzet.
@Sir Zet: a második riportban elmondta a fiatal eladóhölgyecske, hogy 50 éve egy szöget be nem vertek a piacon, hogy jobb legyen a nívó. naná, hogy akkor nem is lett az. és igen, ez amit most majd kaptok - lidlközértet piac helyett -, az tipikusan a parasztvakítás esete. nem hiszem, hogy nem látod át te is.
itt egy terv 2004-ből (amikor még csarnokban gondolkodtak): www.kerteszepitesz.hu/index.php?page=aktterv&b_id=82
Csodálatos mi mennyiségű és minőségű "információt" lehet itt megtudni a visszajáró fanyalgóktól...

Szegény lakosság, szegény boltosok, telekmutyi, Magosz-buli, megfizethetetlen bérleti díjak, miért is nem marad úgy, miért is nem változik máshogy és egyáltalán, nyilván csak szar lehet...

Ez tényleg szánalmas már. Még egy kapavágás se volt, de kegyetek már nagyon tudják, hogy mi lesz a vége...

Segítek, megmondom, mi lesz a vége.

Felépül a Lidl, lesz új piac, árusokkal, megfizethető bérleti díjjal, tisztaság lesz, nem csoportos közterületi lerészegedés, meg a lábak között futkosó mindenféle ízeltlábú és emlős lényekkel.

Oszt majd két év múlva kegyetek szépen elhallgatnak, mert a lakók szeretni fogják, az árusok szeretni fogják, és az nekünk elég...
@08.szabogabor: még egy darabig fizetnek téged a kommentelésért, oszt majd ha bukik a fidesz, kegyed szépen elhallgat
@metri: Többszörösen mellélőttél, de nem baj...
@08.szabogabor:
Kicsi fi(j)úú'ka..,viszont maga mindig beletalál(t)..,mármint a lecsóba..!
"Ezen a Piiiiiicsányi területen. Na. Én így szoktam beszélni!

Mondta ezt egy otthonkás, molett , végletekig egyszerű helyi lakos.

Nem semmi!
"Nem nagyon örülünk neki, hogy betört a civilizáció, mert azért ennek a helynek bukéja volt!"

Nem tudom, hogy sírjak-e vagy most nevessek!
Linda áruház épül?

:-DDDDDDDDDDDD
@08.szabogabor:

Ön ha számon kéri másokon, hogy Ők mit gondolnak előre, akkor ne tessék már magácska is előre bármit is gondolni!

Köszönjük a logikát!

A LIDL jó. A putri eltűnik jó. Az árakat nem fogják tartani. Lehet hogy bogárkák nem lesznek, de a sarki nagykocsma ott marad. Arra nincs módosítás, kiírás.
Maradjunk a tényeknél! Jóóóóóó.... :-)
@Jacko5: Van azért egy döntő különbség. A pályázat eredményes volt, a Lidl épít, a pénz a piac megépítésére befolyik az önkormányzat kasszájába. Ezek olyan tények, melyek alapján sokkal valószínűbb a pozitív kimenetel, mint pár olvtárs világvége jóslata;)
A pénz, ami az önkormányzat kasszájába befolyik, az csak arra elég, hogy szerkezetkészre építsék fel az új piacot, az összes többi költséget a kereskedőkre hárítja az önkormányzat. A jelen állás szerint...Ami nem 1 millió körüli összeg, hanem sokkal több.
Tényleg nem akarok elhamatkodott véleményt mondani, meg kellene vizsgálni az egész térszerkezetet, de nem nagyon szimpi. Azon túl is, hogy a magam részéről utálom a nagy áruházakat, és tudatosan kis üzletekben vásárolok.
Lidl-be, Aldiba akkor is eljártam bizonyos termékeket megvásárolni, amikor még Kispestre, vagy a Maglódi útra kellet érte menni. Tőlem telhető módon mindent ott veszek meg, ahol a legolcsóbb, és vannak termékek, amelyekhez ezeken a helyeken juthatok hozzá. Örültem neki, hogy egyre közelebb is vannak ilyen boltok (Ecsi úti Lidl, Tűzoltó utcai Aldi), és nagyon bíztam benne, hogy előbb-utóbb a közvetlen közelbe is jön közülük legalább egy. Én ideális helyszínnek a Kőris-Diószeghy sarkot láttam volna, ez túl kicsinek tűnik, remélem, nem lesz kisebb a kínálata. Most úgy tűnik, hogy a Tesco (és a GRoby) lesz nagy bajban, de mi közeli lakók jól járunk. Ha csak az új kormányzati tervek be nem húzzák a kéziféket (lásd Aldi, Lidl, Penny terjeszkedése elleni tervek).
@fsandor: "de mi közeli lakók jól járunk"

Addig jártok jól, amíg ki nem derül, hogy a frankó láncok csak külföldit árulnak, emiatt tönkremennek a hazai termelők, nő a munkanélküliség stb.

Úgyhogy én nagyon remélem, hogy a kormányzat "behúzza a kéziféket", végre valami hasznosat is csinálna.
Hiába egy barátom a másik Groby vezetője, nem ott vásárolok. Ha majd a CBA és egyebek Aldi/Lidl minőségben és árakon fog árusítani (sőt, ha már csak 10 %-al alatta), akkor majd ott fogok vásárolni. Addig pedig a két pedagógusi fizetésből CHF hitel mellett megkeresem ár/érték arányban a lehető legjobbat, és a magyar termelőt felvirágoztató ideológiát meghagyom azoknak, akik autót tudnak fenntartani, akik nyaralni tudnak menni, akik tartalékolni tudnak a nyugdíjukra...

Gondolom, te az utóbbiakhoz tartozol. Míg a Magdolna negyediek túlnyomó többsége nem.
Jajj... szánalom ez a videó... Az a 6 megkérdezett ember nem statisztika... Hova jár több ember a Lidlbe, vagy a piacra? Szerintem mindenki tudja a választ... Ajánlott olvasmány: w.blog.hu/2011/06/10/lehet_mas_a_korrupcio
@Lastres: persze mesemondó. a piac és a diszkont nem egymás konkurensei, lévén utóbbi vígan megél akkor is, ha minden helyi előbbiben veszi a tojás-hús-zöldség-gyümölcs kombinációt. sőt láss csodát, a piac is megél utóbbiból, lévén ezzel fő profilját ki is merítettük.

nem tudom pl. a dalmát Trogirban vajh miért volt főszezonon kívül teljesen tele az egymás mellett lévő piac is (profil: olcsó szemét turistáknak; drága, minőségi felvágottak; drága, minőségi kenyér; zöldség-gyümölcs; pálinka), meg a félhipernyi diszkont is (profil: minden). na miért?
1, a zöldség-gyümölcs-hús termelői, kiváló minőségű áru volt, míg a diszkont ebből közepes minőségű gyárterméket kínált, míg szeszek esetén a kiváló minőségű házi állt szemben a kiváló minőségű gyárival.
2, a diszkont minden másból jobb minőséget kínált, vagy olyan termékeket, melyek a piacon nem voltak.

tanulság: ha a piac és diszkont profilja távolodik egymástól, akkor mindkettő képes megélni egymás mellett is. sőt, ha már a világképedbe ez nem fér bele, csak a Hegylakó-taktika, akkor nem evidencia, hogy a diszkont csinálja ki a piacot, megfelelő önszerveződés esetén lehet fordítva is.

egyébiránt én örülök a Lidlinek, bár a Tesco azért lényegesen közelebb van, de előfordult már, hogy még kezdő fővárosiként Újpalotára mentem ki egy pár olcsó és finom Argus Strongért (mely persze kétszeres áron a helyi kisboltban is megtalálható, a pofátlanság netovábbjaként).