Autósokk

Címkék: utca ünnep rendőrség autó parkoló

2011.03.15. 11:23

 Imádom az autóval rendelkező embertársaimat, főleg azokat, akiknek legfontosabb, hogy a ház kapuja előtt álljanak meg. Nehogy gyalogolni kelljen egy pár lépést..!

Most viszont a nemzet ünnepel, és vezetőjük a Nemzeti Múzeum lépcsőjén elszavalja a Talpra magyar!-t, ezért aztán a környező utcákból az összes autót kitiltották. Egyszerűen, megállni tilos táblákat raktak ki, meghatározott időszakot feltüntetve rajta. Minden autós ismeri a KRESZ-t, simán tudja értelmezni a táblát: ha itt hagyom az autóm, elviszik. Ennek ellenére még 14. este is simán beparkoltak a megszokott helyekre, fittyet hányva a tiltó táblákra. Éjszaka viszont Demszkitől megszokott lopós autók járták végig az utcákat és vitték el az itthagyott kocsikat.

A táblakirakókat is dicséret illeti: szombaton kora délután sikerült kihelyezni a táblákat. Időben pont, nem? Eszükbe se jutott, hogy az első tavaszi, ráadásul hosszú hétvégét sokan vidéken vagy külföldön töltik - így aztán a kocsit a szokott helyen hagyták. Mire visszaérnek, meglepi várja őket az autó hült helye képében.

De sebaj, ezek egyéni bajok, mit nekünk, amikor a vezír idejön...

Az igazi meglepetés azonban ma reggel ért: ahelyett, hogy üres utcát tudtam volna fotózni - mennyire vágyom az autómentes belvárosi utcákat, Istenem! - ugyanúgy tele volt.

Na meg rendőrrel és biztonsági emberrel. Meg is kérdeztem, mi a fene történt itt, hogy került ide ez a sok autó? A válasz döbbenetes volt: meghívóval lehet itt parkolni..!

MIVAN?! 

Akkor miért vannak kint a táblák? Jaa, azok? Hát azokat elfelejtették beszedni - hangzik a cinikus válasz. De ember - erősködök tovább - ha te rendőr vagy, és itt egy tábla, hogy megállni tilos, mert elviszik az autódat, akkor hogy engedheted ide parkolni az autókat? Hát, parancsba kaptam, hogy aki mutatja a meghívóját, azt be kell engednem. A KRESZ-t felülírja egy meghívó? Igen. Nem is bírságolsz? Nem.

Érthető, persze. Kell a hely az ünneplő tömegnek, a fontos embereknek. Az itt élők meg rohangáljanak az autójuk után a következő napokban. 

Magyarország, az egyenlőbbek országa - még a nemzet ünnepén is. Azon az ünnepen, amikor megemlékezünk arról, hogy az egyenlőség mellett állt ki az ország...

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://8ker.blog.hu/api/trackback/id/tr862739548

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Eddig nem volt arcuk ahhoz, hogy az egész Bródyt einstandolják. Még amikor Gyurcsányt fokozottabban védték, akkor is csak a Szentkirályiig volt kiadva ez a kiürítési parancs.
@BDzsH: na igen, de most a (fülke) forradalom emelte a hatalomba a zurakat - nekik mindent lehet már, megvan hozzá a felhatalmazásuk
Ezért kellett volna a Múzecska alá garázs. Oda beállhattak volna....:)
Én azért álltam meg tegnap este fél 11-kor a kapu előtt, mert tele volt a kocsi cuccokkal és így 7 hónapos terhesen nem akartam messzebbről cipekedni. Mindenesetre buta voltam, mert a pakolászás végén elfelejtettem átállni, reggelre pedig ott volt a bünti. 10 rugó... még mindig jobb, mintha elvitték volna az autót.
@ebi_chan: Tényleg olcsón megúsztad. A Rökkben 7000 Ft 7 (hét) cm, ennyi hiányzott az 5m-hez a saroktól. Bilincs és 10 rugó a postánál történő megállás...

Van valami félreértés ezekkel a büntikkel. A közelmúltban totálkárosra tört egy a piros lámpát és az ott álló kocsikat figyelmen kívül hagyó teherautó (felnyomott a járdára, ahol 18m-t gurult a kocsi, szerencsére senki nem volt ott). Őt 12 ezerre büntették, a Ferenc krt-on az üres taxi megállóban 6 perc 30 ezer...normális????
Ezúton is felhívnám a T. és kevésbé T. érintettek figyelmét, hogy a megállni tilos az megállni tilos.
. (kimondva: pont)
Az egyik képen látható parkolási engedély SEM jogosít senkit a tilosban történő megállásra.
Csak ahogy az olvasható is rajta: díjmentes parkolás. Ahol szabad parkolni, de fizetős lenne.

Amúgy a Teve utcában az a divat, hogy egyszercsak kimászik az utca végére egy megállni tilos tábla és leszalagozzák az utcát.
Hogy ezt mért délben teszik, amikor a tábla szerint csak másnap reggeltől tilos, számomra rejtély.
Még rejtélyesebb, hogy ezt azon a szakaszon teszik, ahol eleve csak rendőrségi autók állhatnak meg.
Én is kaptam ma egy tízezres csekket, pedig a Gutenberg térnél álltam, a BRFK oldalán azt írták, hogy a PUSKIN utcáig nem lehet megállni. Most írtam egy panaszlevelet, mert ha jól tudom, ha rossz helyen is állsz, akkor sem büntethetnek, csak elszállíthatják. Rosszul tudom?
:(
"Amennyiben a Budapesti Rendőr-főkapitányság kollégái mégis olyan gépjárművet találnak ezeken a helyszíneken, amelyek nem jó helyen állnak, illetőleg parkolnak, ezeket a környező utcába fogják elszállítani, és a rendőrség központi számán lehet érdeklődni, hogy hol találja meg a tulajdonos a gépjárművét" - mondta el a BRFK munkatársa.

A rossz helyen parkoló autósok ugyanakkor nem kapnak bírságot és az elszállításért sem kell fizetniük. A MÁV és a Volán járatai a nemzeti ünnepen vasárnapi, a BKV járművei pedig munkaszüneti menetrend szerint közlekednek."

(MR1)