Figyelmeztetés

Címkék: hangulat felhívás

2010.12.04. 09:58

Úgy tűnik, hiába...Lehet, hogy nem értik...?


Örök igazság

Címkék: film videó józsefváros

2010.12.02. 23:21

Képviselő

Címkék: képviselő polgármester járda

2010.11.29. 11:19

 Állítólag a polgármesternek elege van abból, hogy mindenki minden problémával - a legapróbbal is - őt keresi meg, neki ír, hozzá fohászkodik. Pedig minden választási körzetnek van képviselője, minden tér, minden utca, minden sarok tartozik valakihez.

Ennek ellenére a polgármester drága idejét nem kímélve személyesen ellenőrzi például a parkolási rendszer újrafestését; de azt is hallottam nemrég, hogy a beszakadt járdát is az ő felügyelete mellett javították ki a Bródy Sándor utcában.

Ilyen volt...

Ilyen lett.

Hogy mindenhez ért, ahhoz nem fér kétség, de vajon tényleg ez a dolga? Tényleg ezért kapja a fizetését? Tényleg erre kell időt szánnia? Miért van akkor a többi képviselő, bólogató jánosnak?

Igaz, hogy a Bródy-Horánszki sarkán álló járdán lévő lyukat betömték, viszont kicsit feljebb egész vicces a helyzet: nem elég, hogy egy parkoló óra szűkíti a járdát, óriási gödör is éktelenkedik ott - évek óta. A csapadékos időben rendszerint megtelik vízzel, amit különbözőképpen hidalnak át - szó szerint. Tavaly télen egy sor tégla segítette az erre járókat, most viszont egy raklap ad biztos (?) és vízmentes átkelési lehetőséget.

Próbáljuk meg a terület képviselőjét elérni, és intézkedésre sarkallni. Szilágyi Demeter, a kerület honlapján megnézhetjük fizimiskáját, eddigi életét, de elérhetőségét nem. Van neki fogadóórája minden hónap 2. keddjén 14:00-16:00 között. Két óra, ennyit tud szánni elfoglalt idejéből a választóinak. 

Pedig a testület - még az előző, persze - elfogadott egy olyan határozatot, miszerint:

A 2010. október 3. napjára kitűzött önkormányzati választásokat követően megalakuló új Képviselő-testület tagjai számára indokoltnak tartja új notebook-ok vásárlását, összesen 18 darabot, mely eszközök beszerzéséhez fedezeteként a 12201-02. cím előirányzatát jelöli meg maximum bruttó 3 600 000 Ft értékben.

Egy szép új laptop mindenképpen hasznos a munkavégzésben. Jó az, ha nem papírokat kell átnyálazni, jó akkor is, ha a testületi ülésen - oly'megszokott módon - az utolsó pillantban kapják meg az előterjesztéseket. Jó lenne arra is, hogy kapcsolatot tartsanak a választókkal...

Persze, ehhez az is kellene, hogy a választók megtalálják a képviselőjük elérhetőségét. Mondjuk az sem ártana, ha a képviselő időnként bejárná a körzetét, beszélgetne emberekkel, ismerné a környéket - a képviselőség szolgálat, nem?

Arról nem is beszélve, hogy a parkolóőrök és a közteresek minden nap járnak erre...