Jegyzőtelenítés

2010.07.24. 10:45

 Hihetetlen, de a képviselő testület nyugdíjazta a jegyző asszonyt. A legutóbbi, rendkívüli ülésen úgy tűnik, végre sikerült eltakarítani az öreglányt. Vicces, hogy erről nem az önkormányzat oldaláról értesülhetünk, hiszen ott még nincs fent az egy hete tartott ülés - ezért is a jegyző felel - de a szomszéd bloggert értesítette levélben az ex-szoci képviselő:

Tisztelt "vajdapeterutca"!

Lehet, hogy még nem értesült róla, ezért tájékoztatom: a képviselőtestület augusztus 31-i hatállyal "nyugdíjazta" dr. Xantus Judit jegyzőasszonyt. Nyolc hónapos felmondási ideje alatt a munkavégzés alól felmentette. A képviselőtestület július 14-i ülésén részt vevő képviselők az előterjesztést egyhangúlag megszavazták (én nem voltam jelen!).

Üdvözlettel, Hárs G.

Kis utánkérdezéssel kiderült, nem kívánja az önkormányzat felelősségre vonni, hiszen minden hájjal megkent öreg róka a jegyző asszony - egyszer már visszaperelte magát, súlyos tíz milliókat kellett kifizetni akkor. Most csak erőből nyugdíjazták, ez gyorsabb és olcsóbb - egyelőre. Kicsit csalódott vagyok én is, de ezt a lépést régóta várjuk már. 

Optimista lényem azt súgja, hogy az új jegyző majd egy kis rendet teremt - illetve nemsokára új testület is lesz; hátha jobban mennek majd a dolgaink.

Virágosítás

Címkék: beton olaj virágtartó

2010.07.23. 11:34

 Sok helyre lehetne virágot ültetni - sok helyre meg is teszik, csak aztán nem gondozzák, vagy csinos hölgyek elismerésére fordítódnak.. :)

Ide viszont nem tudom hogyan lehetne  - és főleg milyen - virágot ültetni. Egy vasvirágot? Aztán motorolajjal öntözni?

Lelőhely: Fecske - Déri Miksa utcák sarka. 

 A kirakott tábla jelzi, hogy bizony, most már semmi nem állíthatja meg a Palotanegyed utcáinak felújítását. Hurrá, és jajj de jó, viszont ha nem csak a végeredményt nézzük, hanem a folyamatot is követjük, vicces dolgokat látunk.

Ilyen például a Mária utca. Haladnak vele, ha lassan is, de hát a tábla szerint is jövő év augusztusáig kell kész lenniük...Az eredetileg tervezett 2 hónap kellemetlenség az ott lakóknak most már fél éve tart. És még mindig nincs vége!

A legutóbbi CaPE ülésen - előző hó közepén volt - azt mondták, 2 hét alatt kész. Nos, nem lett. A burkolatot lassan végigrakták, most már a Demszki-karók is a helyükre kerülnek - az autósok meg már hetek óta használják, természetesen parkolásra, mi másra...

Az eredeti tervek szerint padok, fák és bringatárolók is lesznek - ezeknek viszont a helye sincs meg. Illetve, a már lerakott macskaköveket néhány helyen felszedték, de nem úgy tűnik, hogy a 40-50 centis mélységbe fákat tudnának ültetni. Jó, a teljes igazsághoz hozzátartozik, hogy azt mondták, ha van rá lehetőség a közművektől, akkor lesz földbe ültetve fa, de ha nincs, akkor dézsás megoldás lesz. Most ilyen felemás lett, a gödröket kiássák, és majd októberben kerülnek bele fák. Padok nem - minek? Kinek? Meg aztán hová? A drága parkolóhelyek fontosabbak...

A másik a Gutenberg tér és a Kőfaragó utca. Ha minden igaz, akkor a nemsokára elkezdik az utca burkolatát is kicserélni, de most a gázosok felszedték az utcát, a csöveket kicserélték és visszaburkolták. Nemsokára ismét felszedik a burkolatot és kicserélik díszre. Így kell gazdaságosan bánni a pénzünkkel, ugye...?

A közbeszerzést most írták ki, csomagban - tehát a Guti, Kőfaragó, Gyulai Pál és Horánszky - és jövőre lesz kész. Hogy pontosan mikor kezdik és fejezik be, nem lehet tudni. Még.

Tavaszmező utca - ahol már javában kellene dolgozniuk a tervek szerint - is csak a jövő héten kezdődikk el. Ha minden jól megy - ami nem szokta jellemezni az ilyen munkálatokat - szeptember végére már át is adják. A késés oka a munkakezdési engedély kiadása: az önkormányzatot átszervezték, így egy darab ideig nem volt gazdája az engedély kiadásának.

Van ilyen...de hogy mindig?!

Eddig egy dolog sem történt meg az ígért módon. Örüljünk, hogy egyáltalán történik valami, és ne foglalkozzunk az elhúzodás miatti bosszankodással?

 

Fizetős pad

Címkék: agymenés pad fizetős

2010.07.20. 18:53

Meguntad, hogy soha nincs egy szabad pad a városban? Utálod, hogy hajléktalanok laknak a padokon? Lobbizz a képviselődnél, hogy szereljenek fel ilyen padokat - mindenkinek megéri! Fakírok előnyben!

Ha már úgyis mindenért fizetni kell, miért ne lehetne a pihenő pad is fizetős?

 Igazán szép, informatív táblák lettek elhelyezve a kerület kis füves-fás részein, hirdetve a magasságos EU jótékony finanszírozását. Ki találta ki, hogy ezek így és ekkorának kell kinéznie/lennie? Csak nem a táblagyártók...?

 

Nekem szimpatikusabb lenne több, kisebb tábla, kirakva a ténylegesen felújítandó helyekre - nem így beleordítva mindenki arcába folyamatosan. Ti mit gondoltok?