Ez a hányatott sorsú ház is lassan-lassan révbe ér, legalábbis nagyon úgy néz ki. A tervezett épület miatt a tulajdonosokat képviselő cég vezetője és az új épület tervezője lakossági fórum keretében találkozott a környéken lakókkal - a CaPE szervezésében.

Mint ahogy várható volt, az ellenkezők voltak a fő hangadók. Az épület most fogja megkérni a végleges engedélyeket, így pont időben tudta meg mindenki, mi is lesz ott - fel tudnak készülni a fellebezésre. (dögöljön meg a szomszéd tehene is jeligére)


 
A fenti képsorokból jól látni, a beépítést úgy oldották meg, hogy egy óriási zöld udvar kialakítására nyílt lehetőség, ezek kívül az emeletekről egy zöld függöny folyik jól le - és éppen ez az, az épület magassága, ami miatt a szomszéd házak lakói tiltakoznak: nem fog besütni a nap a földszintre!
Igaz, eddig se nagyon, de így aztán sehogyan sem fog. És nem azért nincs fény, mert az ablak előtt egy tűzfal van a telekhatáron...
Voltak jogos kérdések is: a parkolás. Miért nem építenek mélygarázst? Nem engedi a KÖH. Mé'nem? Mert műemlék, és a mélygarázs annak megcsúfolása lenne. Akkor hol fognak állni az ide jövő emberek? Bérelnek helyet a Pollack és a Kálvin téren lévő mélygarázsban. De oda nem fognak lemenni az ügyfelek! De, le fognak, mert azt direkt nekik béreltük ki. Mindegy, nem mennek le, mi meg itt fogunk keringeni a Baross utcában e miatt a...mi is lesz? Magánkórház. Milyen? Nőgyógyászati, hotelszerűen, az ország legjobb progjaival. Ez biztos, az orvosok tudják már? Persze, szerződésünk van velük.
Akkor sem jó! Hagyják azt a telket úgy ahogy van, mert nem fogom tudni eladni sem a lakásomat! Pláne, ha parkolóhely sem lesz! Az önkormányzat csináljon valamit!
De hát ez egy magántulajdon. Az építész a tavaly kapott Prima Primissima díjat, a tervet a Tervtanács elé vitték, ahol nem tudtak egy rossz szót sem mondani rá, az Építészfórumon az egekig dicsérték. Minden szabályt betartanak, sőt, úgy lett kialakítva az épület, hogy maximálisan figyelembe vette a többi ház helyzetét. 
De mé'nem akkor hívtak össze lakossági tájékoztatót, amikor elkezdték a tervezést, talán tudtunk volna ötletelni, és akkor esetleg kisül belőle valami olyan, ami mindenkinek megfelel...! Most csak le akarják nyomni a torkunkon! 
Magántulajdon, ahová azt épít a törvények és szabályok betartásával, amit csak akar. Ez lett, egy nagy, zöld udvarra fognak nézni. De ott a tűzfal! Hát akkor lebontjuk. 
Vicces volt és félelmetes. Én drukkolok neki. Ősszel kezdenék, emeletenként 3 hét a felhúzás, tehát jövő tavaszra elkészül. Az üres falakat is befuttatják zöldel; összességében egy üde színfolt lesz a Baross utcában.
Minden ellen gondolkodás nélkül tiltakozni meg nem MENŐ.