Exegi monumentum aera perennius regalique situ pyramidum altius.”- Áll emlékművem, ércnél maradandóbb emlékem. Quintus Horatius Flaccus ódája szavai ide illenek, bár nem teljesen erre gondolt.

Emléktábla. Általában a múlt egy szeletéről adnak hírt, felhívva a figyelmet egy-egy jeles személy életének egy darabjára; esetleg egy-egy esemény helyszínét jelölik meg az utókornak. Fontos darabok ezek, segítenek eligazodni, tisztázni, kik vagyunk, honnan jöttünk - és néha irányt is mutatnak. 

A táblák anyaga gondosan meg van választva, tartós legyen - ez elsődleges - és mutatós, tetszetős a szemnek. Fontos szempontok ezek, hiszen a történelmünk egy-egy szakaszának hírnökei. Márvány a minimum, de sokszor valamilyen öntvényből is készül.

Ezt a táblát nem tudom hová tenni:

Kőfaragó utca 3, udvar. Belső udvar, parkoló, poroló, mögötte egy szakadozó tűzfal, rajta omlásveszélyt hirdető márványtábla. Díszszög a négy sarkában, aranyozott véset.

Hiába no, Palotanegyed...

 

A bejegyzés trackback címe:

https://8ker.blog.hu/api/trackback/id/tr242460757

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kőfaragó utca - a név kötelez.
@retekblog:Ha felújítják, akkor lesz igazán értelme a táblának, emlékezve az omladozó múltra.
@Kétkedő:
HA felújítják.
Lehet, a kerület felújítása utánra gondolnak máris: EZ a fal nem lesz felújítva, hogy láthassa az utókor: így nézett ki valaha a kerület jelentős része.
mindig mondják "ha" felújitják, de kinek kell ezzel foglálkozni? miért a ház vagy képviselője nem teszi meg ezt. sokszor mi vagyunk azok akik jóva tehetik a házunkat. persze, sokan mondják "hat nincs pénz", és senki nem gondol arra, hogy miért nincs. rengeteg támogatás, lehetőség létezik erre.