Összegyűltek vasárnap a Mátyás téren a tiltakozók, akik annak átalakítást ellenzik. Nem volt nagy tömeg, talán 12-15 ember jelent meg, hangosítással, táblákkal, ahogy egy tüntetésen illik. A hangosítást a Civil Rádió biztosította, szólt is belőle a rádió sugározta zene - ami ellen már hétközben tiltakoztak a környéken lakók, hiszen megy az átépítés, zaj van egész nap, most meg hétvégén sem lehet pihenni kicsit csendben...Sajnálatos módon nem tudtam részt venni, mert éppen egy költöztetésben segítettem, de a végére odaértem.

Nem nagyon volt értelme, az látszott előre, hiszen elkezdték a felbontást, lezárták az utat, és zajlik az átépítés. Ami viszont megdöbbentő, hogy a hivatalok közül nem is ment el senki beszélni velük. Nesze neked narancsuralom, új testület, minden másként lesz. Nem lett.

Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy a polgármestert és a Rév8 vezetőjét hívták meg – de például a terület önkormányzati képviselőjét nem is keresték. Nem is tudják, ki az…Ami tök ciki, hiszen most szavaztak, ő meg most tett esküt, hogy képviseli ezeket az embereket – is. Neki is ciki, a Mátyás tér másik fele hozzá tartozik.


Vicces volt még, hogy olyan tábla is volt kint, hogy minket nem kérdezett meg senki. Volt pár lakossági fórum, ahol erről volt szó, el kellett volna menni, ott mondani, és nem csak hangsúlyozni az érdeksérelmüket, hanem alternatívát, közös megoldást keresni. Tudni vélték azt is, hogy több Rév8 dolgozót már lecsuktak, és hogy ebből a projektből is lefölöznek bőven. Hogy a tér Tesco felőli részét csak azért alakítják át, mert a kivitelező cég megvette a Dankó-Szerdahelyi-Mátyás tér sarkán álló, félbehagyott (becsődölt) házat.
De elhangzott ott egyéb is – a tájékozódás hiánya volt észlelhető ismét. No, nem mintha olyan nagyon igyekeztek volna az információ birtokosai megosztani velük azt – ami viszont őket minősíti.

 

Szóval eredményt nem értek el, bár megtettek minden tőlük telhetőt. A Mátyás tér körül talán már idén elkészül az autómentes rész a Tavaszmező utca folytatásaként - ami igazán pofás lett, teljesen más most arra menni - a Mátyás téren át majdnem a temetőkertig lehet majd barangolni. 
 
 

A bejegyzés trackback címe:

https://8ker.blog.hu/api/trackback/id/tr562441649

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hmmm. Valóban nem hívták meg a képviselőket, azért én elmentem. Nem azért, mert egyetértek velük, csak kíváncsi voltam a motivációjukra. Ugyan listán jutottam be, de a Mátyás tér fele amúgy is az én körzetem volt.
Az elejére mentem oda, egy fél órát beszélgettünk, az "igazi" tüntetésre aztán természetesen nem maradtam.
Lesley ez most tecccccetttt nagyon, király vagy. Amúgy meg szánalmas vergôdés az egész, hmm ebben a csak jogaim vannak kötellességeim semmi országban persze semmi se okoz már meglepetést :/hát ez se.
bocs de nem tudom megállni.."emberi jogainkat korlátozza a pénzügyi diktatúra" bácsi :) oan édi :D:D:D:D
Nem semmi!

Nemhogy a seggüket vernék a földhöz örömükben, hogy kulturálttá teszik a lepra környéküket, tiltakoznak!

:-DDD

Remélem, így hogy a lakásuk többet ér, gyorsan eladják és kiköltöznek egy számukra jobban megfelelő lepratelepre, helyükre meg a normalitást jobban értékelő lakók költöznek.
@Maisie MacKenzie: Örülök, hogy Te jól érzed magad a sétáló utcában. Gondolom Te vagy a fényképen a sétáló tömegben az egyik aki ép a seggét veri földhöz. A kerületi közkórházban voltál már, láttad milyen állapotok vannak ott. Igazad van már csak ez hiányzott a kerületnek, az a néhány száz millió nem is mehetett volna jobb helyre, aki beteg az meg verje a korházban a seggét a földhöz.