Zebrajt II

Címkék: civil utca zebra

2010.09.15. 22:14

 Nos, a tavalyi akció nem ért el semmit - illetve annyit, hogy egy kis ideig beszéltek róla, foglalkozott vele több csatorna híradója, de érdemi változást nem sikerült kicsikarni. 

Sebaj, a civil olyan állatfaj, ami nem adja fel egykönnyen. Idén ismét megrendezik:

Zebrajt! II. – A változatlanság gyönyörködtet

Egy városban vannak olyan körülmények, melyekkel mindennap szembesülünk, s talán pont emiatt szoktunk hozzájuk annyira, hogy beletörődve vesszük őket tudomásul, s lassan azt is elfelejtjük, hogy ezeken a körülményeken lehetne változtatni. Hogy lehetnének jobbak, kényelmesebbek, emberibbek.

A Budapest Korzó civil csoport tavaly december 4-én rendezte meg első Zebrajt! nevű, figyelemfelhívó akcióját Budapesten, a Rákóczi út Síp és Puskin utca közti, hírhedt, visszaszámlálós zebráján, egy zebra-futóversennyel tartva görbe tükröt egy abszurd állapot elé. Most a helyzet változatlansága miatt a csoport együttműködve a Mozgássérült emberek Önálló Élet Egyesületével (ÖNÉ) még egy felkiáltójelet kíván tenni a tavalyi akciójuk után: megrendezik ugyanott a II. Zebrajt! futóversenyt.

Mert ki az a gyalog közlekedő városlakó, aki a napi stresszen felül élvezi a várostervezők által rá osztott, sokadrendű szerepét? Aki még mindig boldogan veszi tudomásul, hogy a számára az úttesten történő átkeléshez biztonságosnak nyilvánított helyen, a zebrán is csak megtűrt statisztának érezheti magát?

A csoport és az ÖNÉ hangsúlyozzák, hogy köztéri akciójuk nem csak erről az egy rossz és embertelen zebráról szól. Városlakóként a városlakókért emelik fel a hangjukat, hogy vegyék őket is emberszámba! Álláspontjuk szerint a városban nem csak autók „élnek”! Akciójuk révén egyre több ember szemét kívánják felnyitni, hogy cselekedniük kell. 

Várják a hétköznapi gyalogost szurkolónak vagy résztvevőnek a mindenkit érintő programra, Budapesten, a Rákóczi út Síp utcát és Puskin utcát összekötő zebrájához szeptember 17-én, pénteken, 17:00-kor. Hiszen ebben a „versenyszámban” naponta több százezren állnak rajthoz egy-egy járdaszegélynél!


További részletek és háttér a csoport Facebook oldalán  és weboldalán:
 

Budapest Korzó
 

A bejegyzés trackback címe:

https://8ker.blog.hu/api/trackback/id/tr672299180

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.