Hiába a nagy, forradalmi választás, hiába a gyors és látványos változást ígérő új kormányzat, hiába a parlamentbe is bejutott kerületi polgármester, ha a fejekben ettől nem lesz változás.

Jól látni az államnak dolgozó emberek hozzáállásán. Legutóbb a Védőháló - a józsefvárosi önkormányzat épületgondnokságát ellátó cég - autóját láttam szépen leparkolni és kirakni egy mozgássérült igazolványt.

 

A vicces az volt, hogy a képek elkészülte után azonnal odébbálltak a kisbusszal...

Nem értem egyébként, ha itt tevékenykednek a kerületben, ha itt végeznek fontos munkát, miért nem jár nekik is a parkolási kedvezmény?

A bejegyzés trackback címe:

https://8ker.blog.hu/api/trackback/id/tr492100797

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mutyiország 2010.06.23. 06:48:43

"Mert aki hazudik, az csal,Aki hazudik, az lop,Hazudni, csalni csúnya dolog!"(Beatrice: A 2000. év felé)Igaza van Orbán Viktornak. Új rendszert kellene itt felépíteni, mert a régi a hazugságra épült. A baj csak az, hogy az ő rendszerének is a...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csak egy sejtés: gyakran történik az, hogy bár létezik törvényes megoldás is, az ember mégis a buherát választja. Ennek olyasmik szoktak a leggyakoribb okai lenni, mint: az illegális megoldás használhatóbb, könnyebben elérhető, hamarab kész van. A környezetem tele van ilyenekkel sajnos.
Nem hiszem, hogy a parkolási kedvezmény a megoldás, hacsak nem végeznek kizárólagosan kötelező önkormányzat által ellátandó feladatot (és nem, mert piaci alapon is vállalnak munkát), akkor inkább úgy mint mások, nyugodtan építsék be a költségvetésükbe. Ez a cég dolga, viszont a sofőr sara a rokkant igazolvány genyó használata.
Az önkormányzatnak "épületgondnoki" feladatokat cégem, a VJV Védőháló-Józsefváros Kft végez.
A képen látható autó azonban a VHP Védőháló-Paks Szociális Foglalkoztató Nonprofit Kft tulajdona. Az autó sofőrje pedig megváltozott munkaképességű mozgássérült munkavállaló, aki ezért teljesen jogszerűen használja mozgássérült igazolványát. Mindezek dokumentumai a VHP Nonprofit Kft székhelyén, a Baross u. 84-ben munkaidőben ellenőrizhetők.
Bor Imre ügyvezető, VJV Kft.
@Bor Imre: Köszönöm, hogy reagált. Jó tudni, hogy vannak akik jogosan használják a kártyát. nem az ő hibájuk, hogy nem ezt feltételezzük ha ilyent látuk.
Valóban jár a "bocs" a két cég posztbani összekeveréséért, a leírtak alapján meg valószínűleg jogszerű a parkolási engedély-használata. Más - de fontos - kérdés, hogy a jogalkotó célja az igazolvány használatával sejtésem szerint nem a céges kocsi munkavégzésének megkönnyítése volt az alábbi kedvezményekkel:

"behajthat a behajtani tilosba, ha abban az utcában van az úti célja
- megállhat a járdán akkor is, ha azt jelzőtábla tiltja
- várakozhat, ahol várakozni tilos
- ellenőrző óra, vagy parkolási automata használata nélkül parkolhat."
@bizottsagiirnok: a jogalkotó célja az igazolvány használatával sejtésem szerint nem a céges kocsi munkavégzésének megkönnyítése volt az alábbi kedvezményekkel

Ez szomorú, mert többek között a megváltozott munkaképességüek munkavállalásának segítése lenne kiemelten fontos......