Ma tárgyalta volna a testület a RÉV8 zrt. vezetőjének ügyét  - Alföldi György DLA nem vállalja már tovább a cég vezetését, viszont tapasztalatát szívesen áruba bocsájtja a továbbiakban is egy tanácsadói szerződés formájában - amikor a tanácsterem falán lévő riasztó megszólalt. 

Először még mindenki csak fogta a fülét és kereste a kikapcsoló-embert, aztán a 3. percben leesett: ez azért szól, mert el kell hagyni az épületet. Meg is indult a tömeg lefelé  bőszen, csapot-papot otthagyva, közben az is futótűzként terjedt, hogy itt bizony véresen komoly a helyzet, bombariadó van.

A szervezés nem volt a toppon, és akkor finoman fogalmaztam: a kijárati ajtó egyik szárnya volt csak nyitva, azon préselődött ki mindenki. Közben többen megjegyezték, hogy vész esetén a hátsó kijáratot is célszerű lenne kinyitni; a főbejárat másik szárnyát pedig alap. (Jobb helyeken ilyenkor vizsgálat indul, hogy miért nem biztosították a minél gyorsabb menekülési lehetőséget, de ehhez nem fűzök túl sok reményt..)

Az utcán már rendőrök vártak, akik mindenkit áttessékeltek az út túloldalára ellentmondást nem tűrve. Szépen gyülekeztünk a forgalmat feltartva, riadt tekintetű hivatalnokok tömörültek a járdán, aztán ott is elindult az infó: mindenki mehet haza, ma már nem kell dolgozni. 15:15 volt, kb., a tűzszerészek azonnal elkezdték átvizsgálni az épületet.

 

Mint később megtudtam rendőrségi forrásból, egyszerre jelentettek be bombariadót több polgármesteri hivatalba: az ötödiktől a tizenharmadikig. Most vagy a Jobbik terroristái akarnak bosszút állni Vona lemaradása miatt, vagy a szélsőbal akciócsoport lépett működésbe.

Mindenesetre az ülés elmaradt, holnap reggel kilencig várom kell, hogy kiderüljön, mi lesz a RÉV8 sorsa. 

A bejegyzés trackback címe:

https://8ker.blog.hu/api/trackback/id/tr242033246

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Bombariadó kilenc önkormányzatnál 2010.05.26. 16:45:00

Szerda délután három óra körül több budapesti kerület önkormányzatánál is bombariadót jelentettek be. Az ismeretlen betelefonáló a rendőrség segélyhívóján riasztott.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ajánlom mindenki figyelmébe a "nem vállalja" kifejezést, mint linket, mivel a tudósítás szemérmesen hallgat az okokról, miért is lenne az Alföldi Úr a továbbiakban a RÉV8 vezérigazgatója helyett a továbbiakban az önkormányzat tanácsadója.
@gabo3: a link tudatos, a tudósítás meg a bombariadóról szól.
Ha Alföldi elkövetett valamit, akkor is előveszik és számonkérik, ha már nem ő az igazgató.
@Lesley: Nyilván tudatos, véletlenül odatenni nem lehet. Érdekes téma a bombariadó, de megér egy tudósítást a sebtében összehívott képviselő-testületi rendkívüli ülés is, remélem arról lesz beszámolni valód.

A vizsgálat, bizonyítás, számonkérés része a dolognak a hatóságokra tartozik, azzal nem foglalkoznék.
Számomra döbbenetes a cikket olvasva, hogy ilyen körülmények között, tanácsadóként kívánja az önkormányzat tovább foglalkoztatni. Ilyenkor jobb helyeken, minimum felmentik a munkavégzés alól az illetőt és nem újabb szerződést kötnek vele.
Az is felmerül bennem ilyet látva, vajon hogy lehet ezt egyedül csinálni?
@gabo3: igen, az volt a tervem, de elnapolódott..
a vizsgálat még nem zárult le, s azért Alföldinek 10 év tapasztalata van, amit nem lenne jó nem kihasználni.
@Lesley: Igen, úgy írtad másnapra, ma pedig már harmadnap van, ezért érdeklődtem, de várok türelmesen.

"Alföldinek 10 év tapasztalata van, amit nem lenne jó nem kihasználni. "

Érdeklődnék, és azt is tudjuk már mindenre kiterjedően, hogy miben?

A Csécseinél is ez volt az indok, aztán kiderült működik az önkormányzat a tanácsai nélkül is. Ebben az esetben úgy látszik, pótolhatatlan veszteség érné a kerületet?
Gondolom a Krúdy és a környék lakói is nagyon vágynak a tanácsaira.