Itt az új év, új igazgató lesz nemsokára a Nemzeti Múzeum élén - és a váltással talán szemléletváltás is várható, ami az épület körüli zöldet illeti. Ki is írtak rá egy pályázatot, egy egész komolyat, hiszen összesen 24 millió forintért vásárolják meg a nekik tetsző terveket.

Bíztató, bár a volt igazgató írta ki, és ő lett a bíráló bizottság elnöke...azok után, hogy tíz éven keresztül állt az intézmény élén, és nagyjából leszarta, hogy mi történik a kertben - csak a köveinek legyen sátor - most, nyugdíjba vonulása után egyszerre rettenetesen fontos lett. Eddig mélygarázst tervezett, most játszóteret. A vak is látja, hogy a tavalyi tiltakozásaink alapján indult ez a kiírás, ráadásul az új vezető nyakába lőcsölve. Mi ennek az értelme? Ez annyira tipikusan magyaros: a lelépés előtt még megteszem magam egy bizottság elnökének, és tovább dolgozom...lásd még szalainé szilágyi eleonórát. Vajon mennyi pénzt kap a továbbdolgozásért?

A 24 millióból mennyi mindent lehetne átalakítani?

Ha csak a parkoló autók eltüntetésére vesznek helyet a Pollack téri mélygarázsban - azzal a 16 autóval számolva, amit a volt vezető szerint szükséges a múzeum működéséhez - a havi árral számolva 9.676.800 Huf.

A CaPE viszont már ingyen kidolgozott egy cselekvési tervet - avagy mit kíván a környéken lakó nemzet - és közzé is tették

Az biztos, hogy valamit tenni kell, az új vezető talán egyetért - a helyzet még mindig tűrhetetlen a parkoló autók miatt. Amire a volt igazgató szintén intézkedést ígért még a nyáron, miután kiderült számára, hogy bérparkolás van a területén - a Múzeum Étterem furgonja azóta is ott áll. Hiába, haverok mindehol vannak, ugye...

A hátsó részén a kertnek vannak a köveket védő sátrak - bahh! - amelybe a hajléktalanok simán beköltöztek, dacára a sok kamerának, biztonsági őrnek. Nem bántásból, mert ha van egy sátor, amiben van hely, lakjon ott - de lehetne a sátor helyén játszótér ismét. A parkot télen is használják a gyerekek, hóember van több helyen, és minden részén lábnyomok mutatják az élénk életet. 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://8ker.blog.hu/api/trackback/id/tr891706201

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Érdeklődéssel és bizalommal várjuk az új főigazgató érkezését! Bár a fentiekből úgy tűnik számomra, nem lesz könnyű dolga, hiszen meg lesz kötve a keze. Mellesleg az egy dolog, hogy a pályázat kiírása ebben a formában jogszerű-e (esetleg megtámadható-e), de hogy nem etikus, az tuti! Ráadásul nemcsak az új vezetőt felejtették ki a zsűriből, hanem a negyedbeli-kerületi civileket is, akik már verik egy ideje a tamtamot... mintha a 21. században ismeretlen volna a participatív tervezés fogalma :-)