Rákóczi téri fák

Címkék: metró fák körút

2009.02.17. 13:13

A körút egész hosszán itt, a Rákóczi téren van volt egyedül egy kis darab zöld, pár fával, ki-kiégő gyeppel, még kósza bokrok is voltak a hátsó részén. Most meg - konténerek és daruk között várják a kiszabadulásukat. Porosan állnak  itt és nézik, mi történik körülöttük. Pár társukat el is veszítették, megfogyatkoztak, de azért évről évre kizöldülnek. Figyelem őket. Figyelem, hogy élnek-e még, virágot majd termést hoznak-e? Egyelőre igen - majd jön a tavasz, megint lehet figyelni.

29 fát vágtak ki tavaly a metróállomás és a parkoló helyett épülő mélygarázs miatt. Helyettük ültetnek majd másikat a kerületben. Nem itt, máshol.

Megszámolták, és hogy később se legyen elfelejtve, ráírták.

Memento.

 

Zöldséges

Címkék: bolt hazai körút

2009.02.16. 13:19

Bár nekem itt a Csarnok, azért nem mindenkihez van közel. Azoknak, akiknek meg fontos a termékek származása is, kifejezetten ajánlott, ráadásul a körúton van, eléggé központi helyen.

Mórakert Szövetkezet bolt nyílt a József körúton!!! Akik arra laknak, azoknak különösen jó, akik meg ritkán vásárolnak, keressék fel ezt az üzletet a külföldi tulajdonú szupermarketek helyett.

Szeretném felhívni szíves figyelmüket, hogy szeptember végén megnyílt a 100%-ban Magyar Mórakert Szövetkezet első budapesti boltja a VIII. kerület József körút 14. szám alatt. Mindenkit várunk szeretettel legfőképpen jó ízű dél- alföldi magyar termékekkel zöldségekkel-gyümölcsökkel, gyermelyi tésztával, mórahalmi aszalványokkal, vecsési savanyúsággal, sokféle típusú magyar tojással, 100 %-os magyar gyümölcslevekkel, szárazáruval, konyhakész saláta termékekkel, déli gyümölcsökkel , napi akciókkal, kóstolókkal! Célunk e bolt létrehozásával, a jó minőségű magyar termékek közvetlen a termelőtől fogyasztókig való eljuttatása, a különböző kereskedelmi lépcsők kiiktatásával. Így más zöldségesek áraihoz képest áraink alacsonyabbak, elérhetőbbek.

Egy kis ízelítő az árainkból:

- vöröshagyma ldg. I. Oszt.: 89 Ft/kg
- sárga illetve piros burgonya: 49 Ft/kg
- 5kg- os piros burgonya:199 Ft
- fejes káposzta I. Oszt. : 49 Ft/kg akciós
- magyar almák: Golden, idared, jonagold, granny smith, gála: 149 Ft/kg Jonathan, braeburn: 119Ft/kg
- 1 kg- os savanyú káposzta: 199 Ft

Megközelíthetőség:

Villamossal: 4-6-os villamossal a Blaha Lujza térnél leszállunk, onnan a Népszínház utcai McDonald's oldalán a Rákóczi tér felé elindulva a negyedik üzlet a Perzsa büfé mellett.

Metróval: a 2-es metróval a Blaha Lujza térig megyünk, majd a felszínre érve a villamos megállótól úgyanúgy a Rákóczi tér felé elindulva baloldalt a negyedik üzlet.

Autóval is meg lehet közelíteni, az esetek többségében a bolt közelében le is lehet parkolni. Természetesen fizető övezet van az egész körúton, NE felejtsünk el a parkolóórába érmét dobni.

Támogassuk a Magyar gazdákat, a Magyar munkahelyeket!!!

Várunk mindenkit finom, jó ízű termékeinkkel!

Üdvözlettel:

Kontur Tamás
Mórakert Szövetkezet
Budapest Régiófelelős