Patkányok Palotanegyedben

Címkék: szemét fantomház

2009.07.09. 10:12

Volt már róla szó, hogy a Szülészeti Klinikával szemben pusztuló Baross utca 40. szám milyen állapotban van - de csak romlik tovább. Beköltöztek hajléktalanok, összeszarták, szétverték, nagyon gáz, ahogy kinéz. Azt hittem, ezt nem lehet fokozni - na meg azt is, hogy a Hivatal intézkedik, elejét véve a további romlásnak - de durvább lett:

Szia Lesley,
képzeld, ma ebédidőben a Baross utcán sétálva a kolléganőmmel benéztünk a Baross 40 ajtaján tátongó lyukon. Bár ne tettük volna! Egy méretes patkány szemezett velünk a bűzös szeméthalmok tetején...
A téma az utcán hever.

Üdv: Szciklon

A patkányok mindenféle fertőzést terjesztenek - és alig 10-15 méterre az újszülöttek és transzplantáltaktól. Kár, hogy egy jó fotó nem készült, talán az cselekvésre bírná az illetékeseket...

Lapunk?

Címkék: vélemény újság józsefváros

2009.07.07. 12:53

A kerület hivatalos lapja, a Józsefváros nem a korrekt tájékoztatásról híres. Ezt látjuk egyrészt a sok helyreigazításból, olvasói levélből, na meg tapasztaljuk akkor is, ha éppen részt vettünk egy olyan eseményen, amiről az újság is beszámol.

A mostani példányban egy remek példát látunk, a díszburkolat felújításáról írnak:

Mintha nem teljesen más burkolatot kapott volna a széttört rész. Nem vették észre? Vagy direkt raktak másik képet? Nem látta a fotót készítő, hogy élesen elválik a kétféle burkolat - ráadásul kiskockakőből keret is van rakva!

Ez csak egy apróság, viszont jól mutatja a tájékoztatás minőségét.

 

Kisodródott

Címkék: autó baleset tér

2009.07.07. 09:22

Tegnap éjjelé hazafelé ismét egy baleset helyszínébe csöppentünk a Rákóczi téren: egy autó beszállt a járdára, letarolva a Demszky karókat és felborítva jó pár kukát. Sérülés nem történt, kivéve a vezetőt, de ő is megúszta zúzódásokkal. A kevés nézelődő elmondása szerint a belső sávból nagy fékezések közepette átfordult és nekicsapódott a járdának. Nem jöhetett lassan, pedig itt 30-as tábla van végig, a buszmegállók miatt (?).

Senki nem tartja be. A rendőrök méricskéltek, krétával rajzolgattak – vajon ezek után mérik majd a gyorshajtókat is?

A blog.hu meg nem volt elérhető. 

Nem volt hiába a sok írás (poszt és levél), na meg a telefonok és a szájtépés, hiszen a balesetveszélyes és rém ronda feltöredezett díszburkolatot kicserélték. Az, hogy szép lett-e, nem minősítem, a használhatósága megvan, nem töri ki a bokáját senki, és a kerék sem szorul be a résekbe.

A Mikszáth téren, a Szentkirály-Revicky sarkán a kis kockakövet az erre járó autók kipörgették, a lassító tetején. Ezt most nagy kockakőre cserélték, hátha megmarad.

A másik helyszínen is egy nagyobb területen szedték fel a töredezett burkolatot és cserélték ki. Kicsit fura az illeszkedése, de ép. Csak nehogy az legyen, hogy pár év múlva rájönnek, egységesíteni kellene, és újabb felújítás vegye kezdetét ....

Kiskocka kőből keretet raktak, belül pedig beton tégla alakú  - remélhetően tartós - burkolat került a gyászos lapok helyére. Elkerítve most sincs, így az autók felállhatnak, de talán azt is kibírja.

Kár, hogy itt felszedett, még ép járólapokat nem arra használták fel, hogy a többi töredezettet kicseréljék. Ehhez már gondolkodni kellett volna?

Azt azért szívesen megtudnám, mennyi volt a felújítása a felújított burkolatnak. Örülünk?