Utca Pop Up

 
A Magdolna-negyed utcáit május közepe óta több mint egy tucatnyi felirat lepte be. A járdákra felfújva olyan üzeneteket láthatnak és olvashatnak a lakók, amelyek a számítógépek nyelvezetén próbálnak gondolatokat ébreszteni a járókelőkben, elsősorban lakóhelyükkel kapcsolatban. Az Utca Pop Up elnevezésű projekt két iparművész, Szabó Ildikó és Tesch Katalin munkája.
 
A feliratok a terv szerint már ősszel kikerültek volna az utcára, de sajnos ebbe beleszóltak az engedélyeztetés nehézségei. Végül május 14-én megtörténhetett az üzenetek felfestése. Megtalálhatjátok őket a Karácsony Sándor utcában, a Dankó utcában, az Erdélyi utcában, a Magdolnában, a Doboziban és még sokfelé. Sajnos már nem sokáig lesznek láthatóak, mivel olyan festékkel lettek (szándékosan) felfestve, amely a nap és az eső hatására pár héten belül eltűnik. Maradandó nyomot a járdán nem, de reméljük maradandó emléket és gondolatokat hagy majd az olvasóikban.
 
 

Packa

 
A ZöFi először 2008 szeptemberében adta be engedélyeztetésre a feliratok tervét, illetve a felfestést a Józsefvárosi Polgármesteri Hivatal Vagyonkezelési Osztály Közterület-üzemeltetési és Hasznosítási Csoportjához. Az akkor ott dolgozó hivatalnok (K. K.) azt mondta, lát lehetőséget arra, hogy a bizottság jóváhagyja kérvényünket, amennyiben pontosítjuk annak technikai leírását, mely tartalmazza, hogy az általunk használt festék tényleg eltűnik adott időn belül, illetve, ha pontosan leírjuk, milyen feliratok kerülnek felfestésre, és hova. Ezt megtettük, és a pontosított beadványt ismét le kívántuk adni. Addigra, az osztályon már egy új ügyintéző (P. F.) fogadta a beadványunkat, aki később arról tájékoztatott, hogy a beadvány így sem lesz megfelelő, írjuk meg újra a beadványt azzal a kiegészítéssel, hogy a szervezet illetve az alkotók vállalják, hogyha a feliratok a technikai leírásban megjelölt idő után sem tűnnek el az utcákról, azokat eltávolítjuk. Mivel beállt a tél, a projektet ekkor már megvalósíthatatlannak ítéltük, elhalasztottuk márciusra. 2009 februárjában újabb, a kért vállalásokat tartalmazó beadvánnyal kerestük meg P. F. ügyintézőt, aki ekkor arról tájékoztatott, a beadványt mégsem tudja elfogadni, az ellent mond különböző önkormányzati rendeleteknek, akkori főnökét telefonon felhívta, aki újbóli elolvasás nélkül azt az utasítás adta neki, ne vegye be a kérvényt. Mivel hivatalosan nem került beadásra a kérvény, az elutasításáról és annak pontos okáról egyszer sem kaptunk írásos tájékoztatást. Időpontot kértünk az irodavezetőtől, de a titkárnőjétől elutasítást kaptunk, miszerint sem telefonon sem személyesen NEM  beszélhetünk vele. Állami, önkormányzati alkalmazottól ez elfogadhatatlan válasz a számunkra, erről szóban (telefonon) a jegyzői irodában is panaszt tettünk.
A beadványt végül 2009 áprilisában újra eljuttattuk az irodához, ahol akkor a projektet segítő szakemberek rámutattak, hogy a P. F. által idézett önkormányzati rendelet a közutakra és nem a járdákra érvényes, ezért a kérelem elfogadásának nincs törvényi akadálya. P. F. hezitálása után a beadvány bizottság elé került, akik a területfoglalásra engedélyt adtak, és mint kulturális célú programot azzal támogatták, hogy a területfoglalási díjtól eltekintettek, amit ezúton újra köszönünk.
A felfestés időpontja, így a területfoglalási engedély május 12-14-re szólt. Többszöri megkeresés ellenére a hivatalos területfoglalási engedélyt P. F. csak május 14.én délután állította ki (az engedély lejárta előtt pár órával), arra hivatkozva, hogy nincs ideje, majd arra, hogy összekeverte a beadványokat. Ezt a cselekedetet mi szándékos hátráltatásként értelmezzük, szabálytalannak és a hivatali pozícióval való visszaélésnek tekintjük. Az ügyintéző ellen 2009. május 12-én panaszt tettünk a kerületi jegyzőnél.
 

Bálint Mónika, projektvezető,
Zöld Fiatalok Egyesület. 

 Ha nagyon pikírt lennék, akkor ezt emelném ki a nap legfontosabb eseményeként:ez az autó kettő után érkezett, és öt után ment el. Körben rendőrök parádéztak (értsd: unatkoztak), itt járt a kapitány, ott volt a helyettese, a közteresek vezetője, és mégsem intézkedett senki. Nem volt rajta rokikártya, megnéztem. Rajtam kívül senki.

Szép lenyomat a közbiztonságról, úgy vélem. Járdán, sarkon, a plébánia előtt. Sünt neki?

De ezt a kis tüskét félretéve, nézzük mi történt még. A kis hős kapott egy 20.000 forintos utalványt, aztán Kocsis Máté átadta a rendőröknek az új golyóálló taktikai mellényeket (amelyeket csapaterő esetén a testpáncélra vesznek fel, mivel a testpáncéltól nem lehet sem a fegyvert elővenni a deréktokból, sem egy zseb nincs rajta, ezért fontos kiegészítő, mert az tele van zsebekkel, mindennek megvan a helye benne), aztán a Szentkirályi 32/B földszintjén az új KB (körzeti megbízott) irodáját; a köztisztaságiak bemutattak egy új  járdatakarító kis gépet. Az iroda átadása inkább csak jelképes volt, nem tudtak bemenni ugyanis az épületbe se - viszont a köz (CaPE) fogja majd kitakarítani, rendbetenni és átadni a rendőrségnek.

A téren közben  - már amit nem foglalnak el a kitelepült teraszok, amiket a mai napra sem húzták össze kicsit, pedig üres volt fele - elindult a kerékpáros akadálypálya gyerekeknek rendőrségi résztvétellel, majd megérkeztek a Kerékpáros Klub Belvárosi szekciójának tagjai, akik csináltak még egy pályát; ajándékokkal, teszttel, aszfaltrajz-versenyre felkészülve. Kicsit fura volt a két egymás melletti pálya, de a gyerekekért mindent! A végére teleírták krétával a teret - Bringázz! hirdette mindenhol az igét.

Nem volt túl nagy tolongás, az az igazság. Egy normális péntek délutánnak tűnt, csak a rendőr volt több. Meg a sziréna hangja, amit a gyerekek be-be kapcsolgattak.  

A gyerkőcök élvezték - már aki ott volt - az MK tagjai lelkesek voltak, a többi meg nem számít. Néhány lakó elegyedett szóba a rendőrökkel, de nem láttam/hallottam, hogy kialakult volna igazi párbeszéd, mint ami kellett volna. Ez még várat magára.

Lili, a takarítógép is ott volt egy ideig, aztán érdeklődés hiányában elindult inkább takarítani. Ő legalább hasznosan töltötte a délután.

 

 

Közbiztonsági Nap

Címkék: ajánló program

2009.06.19. 08:16

A lezárt területen megtartják az első programot - reméljük, több ilyen lesz.Ott lesz a rendőrség, a közteresek, a köztisztaságiak - fel lehet tenni nekik a kérdéseket, például, miért nincs bírságolva a tilosban álló autó, miért nem intézkednek a kukák pótlásáról, stb.,stb. Gondolom, benned is vannak kérdések.

A nap a kis hős kitüntetésével kezdődik, gratulálunk a szerencséjéhez!

 

 Eltelt 24 óra a bejelentéstől, és még mindig nem értesítettek. A panaszfelvételen dolgozó ember állítása szerint pár óra, amíg visszanézik, aztán hívnak. Nem lakom messzire a kapitányságtól, így aztán hamar megtudjuk beszélni a felvételen mi látszik, merre lehet tovább indulni.

Csakhogy nem jutottam tovább a bejáratnál elhelyezett pultnál. Beérve megkérdezték mi járatban, majd a nevem akarták elkérni, hogy beírják a Nagy Könyvbe. Nos, ezt nem igazán értettem, hiszen előző nap voltam ott, be is jutottam, rögzítettük a panaszt, és nem kellett a portásnak is megmondani, ki vagyok. Ők viszont kötötték az ebet a karóhoz, addig semmi nem fog történni, amíg meg nem adom a nevem. Legyen, de árulják már el, miért! Mert a kapitány úr ezt nekik parancsba adta. Oké! 

Na, akkor hová menjek felvilágosításért? Háááát, azt nem tudják, de mindjárt megkérdezik az ügyeletes tisztet, várjak picit. Vártam, mire visszaért a leforrázó válasz: munkaidőben kellene ilyenekkel bejönni, mert már nincs itt senki. WTF? Órára nézek: 15:58. A Nagy Könyvbe a nevem elé egy 15-ös volt beírva. Rendőr is ránéz az órájára és azt mondja, négy óra.

És ilyenkor már semmit nem lehet tenni? Nem, az üti azt mondta. 

Így mennek el az adóforintjaink, így szolgálnak a rend derék őrei.

 

A piac bezárása

Címkék: piac önkormányzat no comment

2009.06.18. 12:33

A JociPlázáról van szó, természetesen, amivel kapcsolatban évek óta felmerülő kérdés: miért nem zárják már be? A válasz ledöbbentően egyszerű: nem kezdeményezte senki sem.

A jegyző magától meg nem érzi úgy, hogy intézkednie kellene...

 

PM 10

Címkék: videó autó hangulat út bringa átépítés

2009.06.18. 11:14

A belvárosban élve tapasztaljuk  kocsik által keltett szennyezéseket: por, füst, zaj. Ezek közül sokan nem is hallattak a legveszélyesebbnek mondott szálló porról, pár hónapja kezd beivódni a köztudatba. Sokan mégis úgy gondolják, autóval közlekedni a legjobb - sokan hangoztatják is ezt. Jó példa volt ez a lakossági fórumokon, ahol hevesen tiltakoztak a kialakítandó sétáló utcák ellen, védve a parkolóhelyeket, a "fontos útvonalakat". Nekik ajánlom ezt a filmet:

 

 Mivel életemben ez volt az ELSŐ balesetem, amelyet megéltem, utólag gondolkodva - meg persze a CM-en kapott kommentek alapján - elballagtam a kerületi kapitányságra, hogy legalább a rendszámot derítsem ki; no meg persze, az is érdekel, mit látott a kamera. Kíváncsi ember vagyok, de nagyon, és még sosem ütöttek el, ha erről van egy felvétel, azt szeretném megnézni.

A kapitányság olyan, mintha az elmúlt 60 évben nem is változott volna a világ. Ha kordokumentumot kellene forgatni, tökéletes helyszín lenne. Alomínium ajtó, ami 180 centi (én 195 vagyok) a bejárat, már itt fejet kell hajtani a szerv előtt. Bementem, pult, mögötte fiatal rendőrke. Mondom, mit szeretnék, beszélni valakivel, aki vissza tudná nézni a felvételt - már ha van egyáltalán. Nem volt ez elég neki, mindenképpen többet akart tudni, kérdéseimre kérdéssel válaszolt. Most vagy zsidó, vagy nem tud semmit, és időt akar nyerni - gondoltam, és az utóbbi jött be: a panaszfelvevő ember elment ebédelni, ami nála egy óra, ha megtenném, hogy visszafáradok. WTF? Egy órán keresztül nincs félfogadás? Nem dolgoznak, mert ebéd van? Mindegy, itt élek Agyarországon, időbe belefér, mást úgysem tudok tenni, hazabaktattam. 

Hagytam neki másfél órát, biztos visszaérjen, és újra megpróbáltam. A pultos intett, igen, be lehet menni a Váróba, egy csapat van előttem, aztán következek, picit kell már csak várni. Jó, rendben. A váróban - amit utoljára talán Fock Jenő miniszterelnökségének idején festettek ki - egy pad, egy sor műanyag szék, egy kis asztal és előtte is egy szék alkotta miliő várt. Meg pár ember. Leültem, kis idő elteltével behívták a csoportot, akik nem is jöttek ki. Kijött ismét a panaszfelvevő ember, kérdezte, mit akarok, mondtam, beszélni vele. Írjam le, majd elolvassa, most éppen nem ér rá, mert kihallgatják. WTF2???

Kicsit kifakadtam, előbb egy órát ebédel, aztán szaros belső ügyekkel tart tovább is fel, nem írkálok semmit, szóban közlöm vele, aztán megbeszéljük. jó, akkor még egy picit várjak. Na, a váróban ülök kicsit néztek, de végül is ők szolgálnak, nem? Meg védenek, vagy mi.

Végre feltárult az ajtó, beléphettem. Elmeséltem mi történt, és hogy szeretném megnézni a felvételt, legalább a rendszámot tudjam már. Hát az nem úgy van. Szabályok, személyiségi jogok - aham, nekem is van, élni szeretnék vele. Bejelentést kell tenni. Rendben, ha ez kell a felvétel visszatekeréséhez, legyen, de nem szeretnék ügyet belőle, bejárkálni, kihallgatásra, szembesítésre, miegymás. Oké, ők szabálysértés miatt indítanak eljárást, de ha a bejelentésbe beleírom, hogy nem akarok ügyet, nem lesz. Kezdem már érteni, miért olyan jó a statisztika...

Akkor bejelentés. Elém rakott egy pár üres, fehér lapot, meg egy tollat, hogy írjam, ő pedig diktálta. WTF3?? Gép? Nem, abban nem tudja beleírni, hogy nem szeretnék eljárást indítani. Valaki ébresszen fel! 2009 van, ez biztos csak egy rossz álom!

Mivel más megoldás nem volt, lekörmöltem neki, aláírta, lebélyegezte, átvette.  Még a mai napon jelentkeznek, ígérte, visszanézik és hívnak, aztán megbeszéljük a folytatást.

Várok.

 Itt bent, a város közepén nem sokszor látni vadvirágot. Aszfalt, beton - ott nem nő; a zöldfelületeket meg parknak hívják, és lekaszálják. Tegnap mégis vadvirágot szedő nénit láttam, amint mosolyogva csokorba gyűjti. Hogy hol? A belvárost kettészelő autópálya folytatásán, a Kerepesi úton az Aréna Pláza előtt, ahol nem gondozzák a füvet. Szerencsére...

 

 

Üvegvadász

2009.06.17. 09:08

 A szelektív hulladéklerakó konténerek a környék lakóinak jót és rosszat egyaránt jelent: van hová kirakni az újra használható felesleget, viszont sokan a háztartási szemetet is ide rakják - az egyébről ne is beszéljünk.

A hajléktalanok sok gondot okoznak, hiszen próbálják "kirabolni" a konténereket, hasznot remélve a benne lévő dolgoktól. Ez eddig még nem is lenne baj, csakhogy nem nagyon érdekli őket a környezet, és sokszor ők varázsolnak szemétdombot a konténerek körül.

Egy srácot figyeltem meg a napokban, amint rutinos kuka-búvárként kiszedi az üvegeket. Több helyen találkoztam vele, körbement - sokan rászoltak, de nem zavartatta magát. Rutinosan felállt egy festékes dobozra, s a botjával belenyúlva az üvegek szájába szépen kibányászta azt. Néha úgy tűnt, mindjárt belemászik - beleesik, de piszok gyorsan válogatott és szedte ki.

 

Mivel már több helyen megjelent a dolog, én meg nem kaptam választ a méljeimre (így kommunikál az önki a lakókkal) kénytelen voltam bemenni és személyesen feltenni a kérdést: Mi lesz a helyén? Mi történik ott?

Nos, a száraz tények: egy Kft.[A Cg.01-09-885429 cégjegyzékszámú Százados úti Ingatlanfejlesztő Korlátolt Felelősségű Társaság, 1087 Budapest, Százados út 16.] tulajdonában van a terület, amely megkérte a bontási engedélyt, megkapta és már bontják is. Ezt tudjuk. A terület besorolása M VIII.-as minősítésű, ami azt jelenti:

M-VIII jelű munkahelyi rendeltetésű területek általános építési övezeti előírásai

30.§

1)   Az M-VIII jelű építési övezetek területén

a)   az alábbi fő rendeltetésű épületek helyezhetők el:

   1.  védőtávolságot nem igénylő üzemi épület,

   2.  védőtávolságot nem igénylő raktárépület,

   3.  javító-, szerelőműhely, 

   4.  önálló üzemanyagtöltő állomás építménye, autómosó, 

   5.  kis- és nagykereskedelmi épület,6.  szolgáltató épület,

   7.  kutatás, fejlesztés védőtávolságot nem igénylő üzemi jellegű építménye,

   8.  bemutatóterem,

   9.  parkolóház, mélygarázs,

   10.  irodaház,

   11.  vendéglátó épület,

   12.  szálláshely szolgáltatás épülete

b)   A fő rendeltetésű épületeket kiszolgáló vagy kiegészítő funkciójú önálló épületek is

létesíthetők. 

c)   A  megengedett    rendeltetésű  épületeken  belül  a    rendeltetést  kiszolgáló

helyiségeken  kívül  önálló  rendeltetési  egységként  az  alábbi  funkciók  is

elhelyezhetők:

   1.  vendéglátási,

   2.  kiskereskedelmi, a (3) b) bekezdés figyelembevételével,

   3.  irodai,

   4.  szolgáltatási, szálláshely szolgáltatás

  5.  kulturális,  művelődési  és    az  alapfokú  oktatási  létesítmények  kivételével 

oktatási, egészségügyi célú,

   6.  sport célú,

   7.  szórakoztatási – a játékterem kivételével.

d)   Nem helyezhető el:

   1.  lakóépület, 

   2.  védőtávolságot  igénylő  ipari  tevékenységű  építmény  (épület  és  műtárgy),

telephely

e)   Meglévő  épület  rendeltetését  olyan  funkcióra megváltoztatni,  amely  közlekedési, környezetvédelmi szempontból terhelés-növekedéssel jár nem szabad.

 

.....................és még folytatódik

 

 

 

Azt, hogy mi is lesz ott pontosan, nem tudták elmondani, hiszen nem vagyok ügyfél, nem lakom ott. Adatvédelem, meg egyéb szabályok, ugye - de talán a főépítész meg tudja mondani, hogy érkezett-e átminősítési kérelem a területre. Nosza, keressük meg őt is, hátha kedves hangulatában találom. Nem volt szerencsém, mert egyáltalán nem volt bent, beteg. Szegény, akkor ezért nem válazolt a mélemre! A hölgy, akit az irodában találtam nem tudott semmilyen plusz infót adni, kérdésemre, hogy esetleg emilbe tudna-e válaszolni valaki, készségesen megadta a főépítész hivatali mélcímét...mikor felvilágosítottam, hogy beteg a főnöke, és ezért nem fogja egyhamar olvasni, adott egy másikat is. Ha érkezik válasz, kiegészítem.

Kimentem pár fotót csinálni - nagyon rendes volt az építés bontást vezető, beengedett, annyit kért csak, emberek ne legyenek rajta. Nagyon nem akartam visszaélni a jófejségével - lőttem pár képet, amint harapja a gép a még álló falakat - közben elmondta, hogy kb. egy hónap múlva a föld színéig érnek a bontással, aztán a sitt és tégla kerül elszállításra. (Apropó, címeres téglát lehet kérni, van belőle többféle!). A bontás minden nap 7-17 között zajlik, hétvégén egyáltalán nem. Próbálnak tekintettel lenni a környező házakra, locsolnak folyamatosan a por miatt, illetve csendben bontani - a közeli Hungária körút sokkal zajosabb volt tényleg. A terület jövőjéről ő sem tud semmit -  csak a bontást vezényli. Sokan térnek be, megkérdezni ugyanezt....

Ott, azon a környéken elkezdődött az irodaházak építése - talán az lesz belőle. Talán felosztják a telket, és úgy értékesítik. Talán egyben. Próbálom a céggel is felvenni a kapcsolatot, ha van infó, frissül a bejegyzés.

Ha meg Te tudsz valamit, ne légy rest, oszd meg!

Elcsaptak

Címkék: szolgálati közlemény autó baleset bringa

2009.06.16. 15:26

Bringával közlekedem, hiszen ez a leggyorsabb városon belül rövid távolságra. Teljesen szabályosan közlekedtem - igyekszem mindig betartani a szabályokat (nehogy szó érje a ház elejét) - mégis én kerültem a földre.


Nagyobb térképre váltás

Az történt, hogy a Népszínház utcán haladtam a Fiumei felé, elértem a Teleki teret, amikor a Karácsony Sándor utcából óvatoskodó autós - teljesen a másik irányba nézve - a gázra lépett, és nekem kanyarodott. Látva, hogy nincs meg a szemkontaktus, lassítottam, de elkerülni már nem tudtam a gyorsuló autót. Bumm! Első kerekem begyűrte, a váz közé szorult lábaim meg földhözvágtak. Egyből kis közönség gyűlt össze, egy öreglány oda is kiabálta, milyen jó, hogy nem mentünk gyorsabban, mert akkor nekem hat óra! Egy arra jövő autós kérdezte, hívjon-e mentőt, de nem volt rá szükség.

Bajom nem lett, az ijedtségen kívül csak a lábszáraim sajognak, no meg a seggem sem örült a kemény aszfaltnak. Viszont a kerekeim...az elsőben nem is nyolcas, hanem vizesnyolcas lett, a hátsó megúszta egy küllő kitörésével. Félreálltunk, emberünk sajnálkozott nagyon, mondván, 30 éve vezet, de bringást még nem ütött el soha - én meg 13 éve bringázok a városban, és sosem ütöttek még el. Nem is nézett felém! Tudja, teljesen elismeri a hibáját, de annyira rossz az a kereszteződés, hogy borzasztó. Ismerem a helyet, megértem, de akkor is, minden irányból meg kell győzödni a továbbhaladáshoz. Közteresek amúgy is vannak itt, nekik hivatalból kellett volna eljárni - de egy sem volt közel s távol. Vajon miért?

Nem hívtam rendőrt, adott egy ötöst a kerékre - ami pont ki is jött, szereléssel, mindennel, hála Csarnok melletti szervíz jófej szerelőjének, aki villámgyorsan megoldotta, és mehettem tovább. Azt még lelkemre kötötte, hogy legközelebb mindenképpen hívjak rendőrt, ők pedig adnak rendesen ÁFÁ-s számlát, amit be lehet vasalni a biztosítóján - vagy legalább kérjek több pénzt. 

Tanulság? Az nincs. Hazafelé már kissé feszültebben tekertem, nyomot hagyott azért...

Viszont ezt a kereszteződést jó lenne már megoldani valahogy, gyakran van esemény itt.

 

Csiga

Címkék: kocsmát

2009.06.15. 14:29

Aki nem ismeri, magára vessen! De tényleg. A Csiga Café a Csarnok mellett található, a Körútról nézve bal oldalon. Sarkon van a bejárata, el sem lehet téveszteni.

Emlékszem, anno még cukrászda volt a helyén, akkor érkeztem a fővárosba, barátaim meg itt laktak a környező utcákban. A cukiban készült a világ legjobb madárteje, és a cimbik között állandó verseny dúlt, ki tudja megvenni az összes(!) madártejet - aki megszerezte, nála volt a buli.

Aztán egyszer csak bezárt, majd egy ritka rossz kínai kajálda volt egy kis ideig. Következő bérlő a Csiga lett - tavaly ősszel volt hét éves - és remélem marad is sokáig.

Miért szeretem ezt a helyet? Mert sosem kell várni a pincérre, mert sosem kell integetnem, hogy szeretnék még egy sört - amint kifogy a pohár, már ott is vannak, megkérdezve: "Hozhatok még egyet?". Minden asztalon virág van, és körben is tele van zöld növénnyel. 

A falon óriási fekete tábla hirdeti az ennivalókat, színes krétával kiírva, felette arany Buddha. A többi falat is hasznos munkára fogták, kiállítások váltogatják egymást. A kortárs képzőművészet köszön vissza az ablakból (orrszarvú drótból a lopótökből készült libák között), de a sörösdobozból készített másfél méteres vázát se felejtsük el felfedezni. Esténként bringahegy van a környéken, hiszen egy csapolt Dreher 450-, és a saját fejlesztésű melegszendó - amiből simán jóllaksz - csak 600- Huf. A galériára vezető lépcső csigavonalai, az ital-tábla feletti csigahéj-kompozició, mind-mind a névadóra emlékeztet.

A konyha egész egyszerűen bámulatos, olyan ízorgiákat kreál a szakács, ami visszatérésre sarkall. Vissza is jár ide mindenki. 

Elfogult lennék? Naná! A kedvenc helyemről van szó - a Tied mi?

A mi kis asztaltársaságunk csütörtökönként szokott hattól itt ülni, megbeszélve a környék és egymás dolgait. Gyertek Ti is!

 

Állatkannibálok

Címkék: zene videó

2009.06.15. 08:50

 Biztosan sokan tudjátok, hogy ők is itt laknak a kerületben. Az idei nyár egyik slágere - amit ők követtek el - már sok helyen látható/hallható volt, itt még nem. Nem ér egyszer lejátszani! Ja, és HD-ben nézd!