A poszt csak Firefoxban töltődik be rendesen, a videó hibás kódja miatt.

Az egyik kedvenc műsorom a Juszt Laci vezette civil kurázsis show - nem mindig egyetértve a kijelentéseivel. A feldolgozott anyagok nagyobb része azonban tanulságos, ösztönző hatással van/lehet a társadalom tekintélyes részét kitévő kis emberekre.

A heti szokásos hétfő esti adásban egy kerületi ügy került terítékre. Parkolás.

 

A Legfelsőbb Bíróság szerint nem követett el szabálysértést. Jogi csűrés-csavarás? Ilyet lehet Magyarországon? Kis füves rész, vagy annak nyoma, se nem járda, se nem út, oda fel lehet állni, leszarva  mindent?

Azért a JKF is megéri a pénzét, a rendőrség mögött, a Tolnai - József sarkán rendszeresen felállnak a járdára az autók, az elmúlt napokban legalább ötször hívtam őket, bejelentve, mégsem értek egyszer sem oda. Pedig amikor hívtam, legalább két órán át a környéken jártam. Legutóbb meg is kérdeztem, talán félnek a rendőröktől?

 

Felirat

Címkék: civil hangulat graffiti zöfi

2009.05.27. 15:25

 Igazából "leirat" lenne a helyesebb, ugyanis lent, a járdán található. Már írtam a Mátyás tér közepén láthatóról, most megérkezett a párja Ottokár tolmácsolásában.

Szia!

A Mátyás téri figyelmeztetés című írásodhoz kapcsolódóan jelezném, hogy a Koszorú utcában is található hasonló alkotás, mégpedig a 14-16 szám alatti óvodával szemben, annak játszókertjének bejárata előtt.

Üdv,
Ottokar

Közben azért kiderítettem, hogy ez egy művészeti projekt, a ZÖFi és az IMPEX együtt valamint a Nap Klubbal írtak ki egy éve egy pályázatot, amire 6 pályamű érkezett művészektől. Ez a győztes pályázat. A projekt címe Utca Pop Up, a kiírás neve pedig az volt, hogy Szerdahelyi Lujza. 

Ha látjátok menet közben ezeket, küldjétek be!

 

Palotanegyedi fórum 6

Címkék: fórum

2009.05.27. 07:40

 Ismét fórum, ám most a vállalkozókat várják, megbeszélni, mit lehet kihozni a sétálóutcák kapcsán, és remélem azt is, milyen változások lennének célszerűek az itt lakók nyugalmának megőrzése érdekében. Menjetek el, vegyetek részt a lakóhely alakításában!

Vállalkozói fórum:
Gazdaságfejlesztés a Palotanegyedben, az Európa Belvárosa Program keretében

Az Európa Belvárosa Program egyik kiemelt célja, hogy a negyedben rejlő gazdasági potenciált kiaknázva vonzó környezetet biztosítson a már működő és jövendő vállalkozások számára, és bevonja a negyedet Budapest gazdasági vérkeringésébe.

A fórum tervezett témái:
– a józsefvárosi önkormányzat és a helyi vállalkozások együttműködésének lehetőségei,
– a helyi vállalkozók részvételi lehetőségei az Európa Belvárosa Programban,
– a Palotanegyed helyi gazdaságfejlesztési stratégiája,
– vállalkozásfejlesztési központ a Palotanegyedben.

A fórum időpontja: 2009. május 27., szerda este 18 óra,
helyszíne: a Zappa Caffe alsó szintje (Mikszáth tér 2.).


A fórumon Alföldi György DLA, a Rév8 Zrt. vezérigazgatója mutatja be a terveket a palotanegyedi projekteket vezető Tibor Tamás segítségével.
A fórumon részt vesz dr. Kocsis Máté, a Palotanegyed Városrészi Önkormányzat elnöke, a beszélgetést Szűcs Péter, a Civilek a Palotanegyedért Egyesület elnöke vezeti.

Vasajtó

Címkék: hangulat no comment

2009.05.26. 22:25

Vajon mi lehet mögötte?

 

Bemutató

Címkék: civil meghívó cigány terv művészkert

2009.05.26. 09:03

Óóóóriási szenzáció! Tesssssék, csak tessssék! Itt látható az egyorrú ember! Jöjjenek bátran, nem harap! Tesssssék, csak tesssssék! Sosem látott produkció, egyedülálló tervezés, csak itt, csak most, csak Önöknek!

Ma este a Roma Parlament épületében (Tavaszmező utca 6) este hat órás kezdéssel! Mindenki hozzon még egy embert! A belépés díjtalan, viszont (szinte) kötelező!

Fél éve kezdődött egy közösségi tervezés, rendkívüli civil összefogással, és ennek eredményeit mutatják ma este be. Izgalmas prezentáció várható: az építész és tájépítész hallgatók, akik párban dolgoztak, a tervek szerint párokban bemutatják azt a négy variációt, ami a tervezett funkciók elhelyezésének és látványtervének négy variánsa. Már múltkor a résztervek ismertetésénél is elbűvöltek valamennyiünket, pedig még készen sem voltak! Mi mindent várhatunk akkor a kész tervektől!!!

Szeretettel várnak a hallgatók is mindenkit, aki részt tud venni a nagy bemutatón. Tiszteljük meg őket, önzetlen munkájukat és tiszta szándékú lelkesedésüket osztatlan figyelmünkkel!!!

Hívjatok ismerősöket és érdeklődőket is!

Téglák

Címkék: utca díszburkolat újépítés

2009.05.25. 08:44

Pár hete kalákában bontottunk falat - egy lakásátalakítás előkészületeit végeztük - és örömmel láttuk, címeres téglából van a ház eredeti fala. Anno a készítő mesterek így tudatták, kinek a portékájáról van szó, így különböztették meg egymástól a termékeiket.

Aztán beépítés után a vakolat eltakarta, és csak emlékezetből tudták (esetleg), hogy milyen téglából van a fal.

Manapság reneszánszát éli a címeres, feliratos tégla, díszitő funkciót is kapva, vakolás nélküli, belső falakon. Van úgy, hogy külső falra is kerül belőle.

A Déri és a Fecske utcák sarkán van egy új építésű ház, ami átér a Tolnai Lajos utcába is, mindkét irányból van bejárata, kapuja, ezek vannak kirakva címeres téglákkal. Illeszkedik a sok tűzfalhoz, a málló vakolat alól kikandikáló téglasorokhoz. Jól néz ki, külön öröm, hogy ezt egy új épületen látom.