Utálom a politikai kampányokat! Gondolom ezzel nem vagyok egyedül, meg is látszik az utóbbi időszak választásain, nem nagyon mennek az emberek szavazni. Hogy én miért utálom? Mert mocskosak, velejéig. Elég csak egy pillantást vetni a tegnapi sajtótájékoztatóra, ahol többé-kevésbé kiderült, miért is kell most polgármestert választani.

De ami a következő levélben van, arról azt hittem, megszűnt 20 éve, a rendszerváltoz(tat)áskor. A forrás hiteles, bár az esemény nem most volt, azért ez durva.

Tudni kell, hogy egy nagyrészt roma gyerekekkel (bár ez az info itt most lehet, hogy nem releváns, bár talán mégis) foglalkozó gimnáziumban tanítok. Múlt héten kaptunk egy "utasítást" az iskolaigazgatótól, hogy vigyük ki szombaton a gyerekeket a 8. kerületbe "szemetet szedni". Nem igazán értettem a hirtelen felbuzdulást, mert bővebb magyarázatot ehhez senki nem fűzött. De szeretem a civil kezdeményezéseket, főleg, ha azok jó cél érdekében történnek. Szemétszedés? Tök jó, a gyerekeknek sem árt, úgyis mindig eldobálják a cigicsikket. Kiérve szombat reggel a Losonczi térhez egy idősebb és egy fiatalabb hölgy fogadott, és minden különösebb magyarázat nélkül kiosztották a feladatokat: söprű, lapát kézbe, vizet hoz, sepreget. (Mellesleg szemétszedés helyett a falevél-összesöprés szerény véleményem szerint felesleges feldatát kaptuk a játszótéren.) Ami nekem nagyon furcsa volt, és ami miatt gyanúm egyre fokozódott:

-   az idősebb hölgy kabáthajtókáján ott virított az mszp kitűző
- megérkezésünk után mindekire ráparancsoltak, hogy vegyen fel egy "Gyarapodó Józsefváros" feliratú pólót (akkor én még nem tudtam mi ez, magam egy másik kerület lakosa vagyok, a gyerekek többsége VII. kerületi, az iskola szintén egy másik kerületben van). Én persze ilyen parancsnak reflexből nem engedelmeskedem, de a gyerekek nem mertek ellentmondani
-  senki nem osztott meg semmit velünk az akció céljáról, hogy ki és milyen apropóból kezdeményezte
-   ellenben szorgosan villogtak a vakuk
-   beharangozták a "környezetvédelmi miniszter úr" érkezését
-  az egyik szervezőnek látszó hölgy (állítólag, mint utólag felvilágosítottak, az mszp-s polgármester-jelölt rokona) igen erőszakos stílusban próbálta a gyerekeket a helyszínen tartani, amikor látta, hogy kb. egy óra elteltével kedvüket vesztvén távozni készülnek. Ez feltűnt, mert ilyenkor inkább szokás megköszönni az eddigi segítséget is, nem pedig óberkodni meg pampogni. Persze kétségbeestek, hogy mindenki le talál lépni, mielőtt megjön a miniszter meg a tévé :)
A miniszter érkezését már nem vártam meg, úgy véltem, ha már megakadályozni nem tudtam, hogy tudtunkon és akaratunkon kívül felhasználjanak minket valamire, akkor már legalább nem veszek részt benne- leléptem.

Utólagos információ:

A "szervezők" által hálából adott ajándékcsomag tartalma: Mszp feliratú frizbi, jegyzettömbök, hasonló repicuccok és egy oklevél, ami nem is a mi nevünkre lett kiállítva, hanem egy hasonló nevű iskoláéra. Ezen, őszintén, már csak röhögni tudtam.

Persze az végképp az én balekságomat "dícséri", hogy e kis kirándulásért túlórapénzt nem kapok. De ez már tényleg az én problémám:)

Még egy kis adalék. Iskolánk igazgatója bevallottan nagy mszp-s. Ehhez a kis epizódhoz annyi magyarázatot fűzött utólag, hogy ő semmiről nem tudott, neki a környezetvédelmi minisztériumból "szóltak le", hogy lenne ez az akció, és vigye a gyerekeket (pontosabban, az ő megoldása az volt, hogy másokkal odavitette őket)

Elég szép?


Amúgy, hogy világos legyen, felháborodásom tárgya többrétű, de elsősősorban az, hogy ki és milyen jogon használ fel kiskorúakat és a rájuk hivatalból felügyelő felnőtteket arra, hogy ingyenes szendvicsembert játszanak, akaratukon kívül korteskedjenek, és milyen alapon rendelkeznek más emberek szabadidejével, emberi és szakmai hitelével.

Az van, hogy nem csak én voltam ott egyedül, hanem még három másik kollega. Mindenki kiakadt, de különféleképp reagáltunk. Velük nem akartam konfliktusba kerülni, és olyan gyorsan kellett feldolgozni az újabb és újabb fordulatokat, hogy nem volt idő összehangolt akcióra (nyilván ez nem véletlenül lett így kitalálva)

Őszintén, én szégyelltem magamat a gyerekek előtt, bár ők nem nagyon vágták le, hogy mi van, csak azt furcsállták, hogy mit utasítgatja őket az az idegen nőci, meg hogy minek kell pólót felvenni...
 

Kedves Ákos! Lehet, hogy nem tudtál az eseményről ilyen részleteket, de ez azért így, ebben a formában gáz. Az meg, hogy egy szomszéd kerületből jöttek ide gyerekek...no comment.

Update:

A Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium hozzászólása a 8kerblog „Leszóltak a minisztériumból” c. bejegyzéséhez:


Szabó Imre környezetvédelmi és vízügyi miniszter meghívott vendégként vett részt a november 14-i VIII. kerületi játszótér takarításon, melyet a környezet védelme szempontjából fontos kezdeményezésnek tart. A tárca és minisztere ugyanakkor a szervezésben semmilyen szerepet nem vállalt, így a szemétszedésben részt vevő diákok iskoláját sem kereste meg semmilyen formában.


KvVM Sajtóiroda

A bejegyzés trackback címe:

https://8ker.blog.hu/api/trackback/id/tr321533301

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Román elnökválasztás, csornai időközi és Józsefváros: kire szavazzunk ma? 2009.11.22. 11:59:44

Politika. El akarsz menni szavazni, de még nem döntötted el, ki mellé húzd az ikszet? Nem akarsz elmenni, mert úgysem lesz jobb semmi? Most hallottál róla először, hogy ma választások vannak? Mindegy, melyik kategóriába tartozol, ez a cikk neked szól. ...

Trackback: Kocsis Máté lépjen vissza! 2009.11.20. 13:31:29

Lépjen vissza Kocsis Máté, a Fidesz polgármesterjelöltje a vasárnapi választáson való indulástól, mert a kampány során alkalmazott nemtelen eszközeivel több kárt okoz, mint hasznot - kéri Komássy Ákos, az MSZP józsefvárosi polgármesterjelöltje.Visszalé...

Trackback: Köszönjük, Ákos! 2009.11.20. 11:39:10

Nem is tennénk hozzá semmit:http://8ker.blog.hu/2009/11/17/leszoltak_a_miniszteriumbol

Trackback: Szavazat és tanú(?) egy 1000-ért? 2009.11.18. 16:20:11

Dúl a kampány a nyóckerben, a legtudatosabb választópolgárok kerületében, mi is ellátogatunk egy kampány eseményre, mivel az a hír járta dél körül a kerületben, hogy valakik szavazatot vesznek. Mi úgy tudtuk Rosenfeld kollégával, hogy a Fidesz propagan...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Uramisten ez de gáz egy eset...

Köszi, hogy megosztottátok!
Ez rényleg gáz...mármár hihetetlen...
nemértem, a tanárbácsi miért nem foghatta és vihette el a gyerekeket?
@solaitid: bocs, az én gyerekemet ne vigyék a tudtomon kívül pártrendezvényre. Ha akarom, akkor majd viszem én.
Kedves Lesley !

Ez tényleg nincs rendben. Józsefváros 12 különböző játszóterét takarítottuk végig, egy-két önkéntes mindenütt akadt, aki csatlakozott. A Losonczin sokan voltak, az igaz, de úgy tudtam, az ott segítő srácok is önkéntesek. Megdöbbent a blogbejegyzésedben leírt story. Utánanézek, amilyen gyorsan csak lehet.

Komássy Ákos
@szciklon: arra gondolt, hogy a rendezvényRŐL elvinni...
@komassy: Kedves Ákos! A levelet egy barátom barátja küldte, és azért most, mert tegnap találkoztak, és mesélte az esetet. Barátom javaslatára írta meg nekem. Mindketten párton kívüliek, nem az SZDSZ keze van benne.
Kezeljük helyén a dolgokat!
@komassy: hogyne, nyilván nem tudtál róla, ha valamelyik rokonod dirigált a helyszínen, nyilván meg akart lepni...még hatalomra se kerültél bazzeg (remélem nem is fogsz), de már kezdődik a hazudozás?
ez egy nagyon gáz történet, a tanárnő is elég kényelmetlenül érezhette magát, a gyerekekről nem is beszélve.
Kedves Ákos, ne nézd már hülyének az embereket! Nem csak (általatok) aluliskolázottnak vélt emberek lakják a kerületet, viszont nyílván nem véletlenül kerültek oda a gyerekek. Mindennek persze lehet büntetőjogi oldala is, odatesszük a mutyivádatok mellé. Egyáltalán az egy kampányfogás, hogy kirendelek gyerekeket játszótereket takarítani, vagy ez már a programod? Erre van szüksége Józsefvárosnak?
Látszik, hétvégén választás lesz, és már kezdődik a szokásos sárdobálás, mutogatás.

Mi lesz itt jövőre?! :S
nincs semmi baj ezekkel a kommerekkel: egy-két motivációs seggberúgás a hájas ülepükbe és máris csomagolni fognak.
Lassan csak eltakarodik az mszp és vele az szdsz is !
nemsokára a minisztériumból is elzavarják MSZP kampánygyűlésekre az alkalmazottakat... O, azok a boldog május elsejék...
@Lesley: Kedves Lesley !
Az alábbi sajtóközleményt küldtem az ügyről tudósító sajtóorgánumoknak. Kérem, hogy a közleményt a blogon szereplő tudósítással megegyező hangsúllyal kezeljük. Az SZDSZ keze a blogbejegyzés utáni mocskolódó rágalomközleményben van sajnos benne, de már kezdem megszokni, hogy ők végzik a piszkos munkát.

Üdvözlettel:

Komássy Ákos
Sajtóközlemény
2009.11.18.

Megdöbbenéssel olvastam azt a blogbejegyzést, amely szerint az általam szervezett játszótér-takarításnak olyan résztvevői is lettek volna, ráadásul gyerekek, akik nem önként vettek részt az akcióban.

Az ügyet haladéktalanul ki fogom vizsgálni, és ha kell, a felelősségre vonás sem maradhat el. Két dolgot azonban szeretnék előljáróban is rögzíteni.

1) Én azzal a jóérzéssel és tiszta lelkiismerettel fogtam bele a kerületi játszóterek rendbetételébe, hogy a segítőim mind szabad akaratukból, jókedvükben, a kerületért és a városért való tenni akarásuktól vezérelve vannak ott. Kivezényelt segítőkről nem volt tudomásom, és a mai hírek nélkül még kérdéseket sem fogalmaztam volna meg erre vonatkozóan.

2) A személyemet érintő tegnapi és mai támadás sem tudja elfedni azt, hogy a józsefvárosi Fidesz és SZDSZ a mai napig nem felelt néhány fontos, a kerület minden polgárát személyesen is érintő kérdésre.

Miért kötött az általuk vezetett önkormányzat 5 évre, havi 750 ezer forintos tanácsadói szerződést a rejtélyes körülmények közt leköszönt Csécsei Béla polgármesterrel?

Mit kap ezért a több tízmilliós, adóforintokból kifizetendő összegért cserébe Kocsis Máté fideszes polgármester-jelölt, és mit Takács Gábor szabaddemokrata alpolgármester?

Végül, de nem utolsósorban: miért szegülnek szembe a törvénnyel és tartják még most is titokban ezt a különös, közel 50 milliós szerződést?

Az, ha a személyemet illetően nap mint nap tartanak lejárató sajtótájékoztatókat, nem pótolja a választ - a józsefvárosi Fidesz-nek és SZDSZ-nek felelnie kell a nyolcadik kerület polgárainak. Elterelő hadműveletek és mellébeszélés nélkül, ráadásul még november 22-e, a választás előtt.
A józsefvárosiaknak joguk van az igazsághoz.

Komássy Ákos
polgármester-jelölt
MAGYAR SZOCIALISTA PÁRT JÓZSEFVÁROSI SZERVEZETE
1081 BUDAPEST, Népszínház utca 11. E-mail: bp08@mszp.hu www.mszp8.hu
Kedves Ákos!

Ha esetleg azt hinnéd, hogy valakit érdekel a szánalmas kamuzásod, akkor bizony nagyon tévedsz. Én is mindent meg tudok magyarázni, csak drága apámat idézve "ez a lőtéri kutyát nem érdekli!". Bizonyos dolgok magukért beszélnek és te még ilyen helyzetben is magadat próbálod mosni. Komolyan csodálkozom, hogy van még pofád a tükörbe nézni ezek után...
Komássy Ákos, mint feltörekvő, álságos és új tolvajjelölt, kitűnő a demagóg szar szövegek gyártásában:

"A józsefvárosiaknak joguk van az igazsághoz."

Egyébként meg tiszta Észak-Korea, hogy gyerekekkel takaríttatnak, ocsmány.
Ja és még valami:

Ha engem gimis koromban kivittek volna takarítani, úgy vágom a seprűt a tanárhoz, hogy zeng a körút tőle. Hol van leírva az iskolaszabályzatban, hogy a tanuló fizikai munkára utasítható, vagy hátrány érheti, amennyiben nem végzi el az "ajánlott" fizikai munkát???????
Jól értem, a tanárnő egy idő után lelépett, mialatt a gyerekek az "idegen nőcinek" engedelmeskedve, mszp-s pólóban retekmentesítették a teret?
Isten hozott Magyarországon! Valaki kitakarít egy játszóteret, és nem azt nézik, hogy tiszta lett, hanem azt, hogy hol lehet belekötni. Ezért ilyen ez az ország mert mindenki ugatni tud, de amikor dolgozni kell, akkor csak a fiaka megy. Ugye az jó hogy a játszóterek tiszták lettek? És, ha az iskola igazgató ezt egy pozitív ügynek tartja miért nem csatlakozhat egy ilyen kezdeményezéshez?? Tiltja valami?? Én ezt akkor is egy baromságnak tartanám, ha a fideszt támadnák be, bárcsak ők csinálnának valami hasznosat...

SZÁNALMAS!!
@szánalom: Nem az a baj, hogy takaritanak, hanem az, hogy INGYEN és DIÁKOKKAL és PÁRT UTASITÁSRA. Érted már, vagy magyarázzuk még?
@szciklon: ja inkább a gyereked járjon kocsmába vagy diszkóba minden este toljon az arcába egy ekit, igya hülyére magát... minthogy a szocikkal játszóteret takarítson! Szánalmasan primitív vagy!
@szánalom:
Itt nem ez volt a lényeg, hanem hogy gyerekeket fogtak a tudtuk nélkül kampányolásra. Ilyen nehéz ezt fölfogni, vagy direkt kerüli el a figyelmedet az, ami mindenki másnak ordít az arcába?
@Grace Park: igen, nem bűncselekményt követek el... szerintem... vagy tévedek?? Ingyen, ha még fizetek volna érte mekkora botrány lenne ebből... amúgy ezt hívják társadalmi munkának... igen ingyen szoktak ezek dolgozni, azok az emberek aki nem szeretik eltűrni hogy rohad körülöttük a környezet. Én is minden nap INGYEN felsöpröm a társasházunk előtt lévő leprát, pedig nem én dobtam oda, meg nem én szartam oda nem PÁRT utasításra... te megteszed?? Szerintem nem, akkor meg mit jár a szád, hogy más megcsinálja?? A másik nem is kerületi gyerekek voltak... szóval a polgármester választást kurvára nem is befolyásolja... a szüleik nem itt szavaznak... de amúgy ezt a pedagógust, aki így kitálal meg ilyen kurva okos páros lábbal rúgnám ki... helyes ha nem tetszését kinyilvánítja a tantestületi ülésen. És nem egy nyilvános blogon, mert ennek akkor más a szájíze.
@slaci89: itt vannak oldalt a képek, én kurvára nem láttok mszp logot... de hogy tiszta lett a játszótér igen...
@slaci89: ja és a képeken seho se láttok gyerekeket, egyáltalán igaz ez a hír????
Képzeld el, én is fel szoktam söpörni. De gyerekeket belevonni ebbe az egészbe, az gusztustalan. Takaritsák fel maguk a szocik, és ne bújjanak be semmi mögé!
Ezt a sok idiótát! Érdekes, a Jobbikos barátnőm véleménye is az, hogy itt példamutatásról, Józsefváros környezetének védelméről van szó, nem kihasználásról!!! Ha az ő gyermekét játszótértakarításra vinné az iskola és a gyerek még ajándékot is kapna érte, eszébe nem jutna hogy ilyen baromsággal jöjjön hogy "ingyen kampánymunkára" fogták a gyerekét! Anno mi is takarítottuk a suli udvarát hogy megnyerjük a legszebb udvar fődíját - ami pénzjutalommal járt nem pedig polgármesteri címről ami mintha elkerülné egyesek figyelmét MUNKÁVAL jár . Megjegyzem egy szülőnek sem csípte az orrát, hogy a gyerekét megtanítják arra hogy csúnya dolog szemetelni, szép dolog rendet tenni.

Már bocsánat, de mennyivel jobb dolog egy fél liter tejeket osztogatni annak a hajléktalannak aki miatt ma le kellett szálnia a villamosról az utasoknak mert már oda is piszkítanak nem csak az aluljáróba és a járdákra. Inkább ételt, vizet, szappant osszanak nekik ne "fosatót" a "kannás" mellé!

Ennyit erről
@szánalom:
Oké, hagyjuk. Nem érted a lényeget. Ezek után simán elképzelem hogy borzalmasan naív nagy pofával, vagy csak simán mszp szavazó (egyre inkább az utóbbira hajlok). Tudjuk, hogy te mindenkinél sokkal jobban érted a világ körforgását és az összes társadalomtudománnyal foglalkozó embert megszégyenítve megmondod a frankót, hogy miért tart ott az ország, ahol. Tényleg, nem is értem miért nem jelöltek még Nobel-díjra...
@szciklon: úgyértem hogy miért nem vihette el őket a rendezvényről, mikor leesett neki a tantusz :)
@solaitid: Kedves solaitid, hát azért nem mert akkor nem lenne miről irogatnia és nem lehetne akkora bloggerarc!!! Nagyon menő, nem? Vagy szimplán sajnálja a frizbit tőlük, neki nem volt :(
Ha tényleg ennyire felháborította volna akkor és ott tesz ellene, de mint tudjuk humbuk az egész!
a végére úgyis ki fog derülni hogy a fidesz szervezte az egészet :)

@Ani08: ez egy olvasói levél
Ha az MSZP nyer 2010ben, akkor kimegyek Londonba hajléktalannak.
@Grace Park: Megveszem a repjegyed ;)
politika bazmeg, fuj!
a 8ker blognak viszont újabb hatalmas pirospont :)
A tanárnő leveléhez hozzá tartozik (csak a tisztább érthetőség miatt):
- az utasítás nem utasítás volt, mint ahogy megjelenni se volt kötelező, csupán önkéntes,
- önkéntes tevékenységért miért vár valaki túlórapénzt?
- hogy jó ügy-e egy játszótér szebbé, tisztábbá tétele és ebben segédkezni, azt mindenki maga döntse el,
- az igazgató bácsi politikai hovatartozásának semmi köze az iskolához, tudtommal nem keveri össze a kettőt,
- vajon miért nem hiszi el, hogy az igazgató valóban nem ismerte a hátteret és miért vonja kétségbe a szavát? És miért nem szemtől-szemben tudatja ezt vele, hanem egy internetes fórumon keresztül?
Támogatjuk a gyerekek kényszermunkáját, ideje mihamarabb jóra és mszp-re nevelni őket. Szerintem napi rendszerességgel ki lehetne hajtani néhány óra várossöprésre, oszt MSZP logós golyóstollal fizetni őket. A minimálbérnél is olcsóbb!
Hoppá, erősen reméljük, hogy a gereblyét kezelő Komássy elvtársnak nem törte fel pihepuha tenyerét a gereblye.
@justicika: az én értelmezésem szerint nem vonta kétségbe az igazgató szavát, inkább áldozatnak érzi magát. Semmi olyasmit nem írt le, hogy az igazgató tudott erről és szándékosan keverte bele ilyesmibe
@Lámpaoltó: Te hülye vagy vagy csak megjátszod itt magad? Szerintem nyald tovább Takács valagád! Remélem a pihe-puha kis nyelvedet nem sérti föl!
hajrá, hajrá!!! a tejosztós poszt kommentjeinek számát még nem értük el ... (csak a színvonalát)
Megint egy kisz tyutylág !
justicika és szánalom egyszerű provokátorok (még azt is sejtem, kik és milyen célból). Nem érdemes velük vesződni.
nahát, a Népszínház utcai maszop teljes vezetősége itt arénázik a kommentekben?
Medgyessy titkárja = csicskája? Kávéfőzés? Megigazítani a Beszédhibás Trianonkedvelő nyakkendőjét? Nyalta, avagy csak kefélte a lábbelijét nemzeünk erdélyi díszpintyének?
"justicika 0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban."
Hajrá, MSZP, hajrá, Komássy! Gyerekeket az MSZP rendezvényeire!
ma reggel mondták a híradóban, hogy megjelent ez a hír egy blogon :)
@Lesley: Mostanra sikerült igazából kiderítenem, mi is történt. Mi, józsefvárosi fiatalok, kb huszan kitakarítottunk 12 játszóteret az ősszel, azért, hogy megmutassuk, hogy közönséges munkás kézzel is lehet tenni a tiszta környezetünkért. Tavasszal folytatni fogjuk. Ebből 11 alkalommal csak 1-2 önkéntes jött és csatlakozott hozzánk. Az utolsó volt a Losonczi tér, ahova egy csapattagomon keresztül egy ismerős iskolaigazgató jelezte, hogy ő szívesen meghirdetné a sulijában, mert szerinte a játszótértakarítás egy jó ügy. Erre én, - közvetítőn keresztül - azt válaszoltam, hogy örülök, ha meghirdeti, mert szerintem is jó ügy, és eddig is jöttek páran önkéntesek, most is szívesen látom őket. Ezek után megjelent kb.harminc srác még a csapattagjaimon kívül a Losonczin és segítettek takarítani a játszóteret. És igen, miután hallott róla, jó ügynek tartja és a közelgő polgármesterválasztásban gesztusértékű támogatásáról akar biztosítani eljött a környezetvédelmi miniszter is. Mint minden kormánytagnak, neki is van stábja, akik, ha a miniszter azért jön egy szombat délelőtt, hogy elvi támogatásként részt vegyen egy játszótértakarításon, arra sajtót szerveznek. Szerintem eddig ebben sem meglepő, sem kivetnivaló nincs. Egy hibára bukkantam, s ez valóban súlyos hiba volt, hogy az iskolaigazgató (valszeg elfelejtette meghirdetni) utolsó pillanatban azzal hidalta át, hogy nem sok önként jelentkező volt, hogy kiküldött egy osztályt, tanáraikkal együtt. Ez súlyos hiba volt, de én folyamatában kapcsolódtam bele a Losonczi téri takarításba és sajnos ez a háttérinfo elkerülte a figyelmemet. Ha tudtam volna, megköszöntem volna a srácoknak és hazaküldtem volna őket, mert én önként jelentkezőkön kívül senkinek a közreműködését nem kértem és nem is akartam igénybe venni a játszótér-takarítási sorozatban.
Akik e szerencsétlen hiba áldozatául estek, azoktól elnézést kérek, tanároktól és diákoktól egyaránt. Ezzel együtt, meg kell mondanom, hogy büszke vagyok rá, hogy ősszel végitakarítottuk Józsefváros játszótereit, s tavasszal meg fogjuk ismételni - kizárólag önkéntesekkel !
Üdvözlettel:

Komássy Ákos
Józsefvárosi választás: nyomozás indult választási csalás gyanúja miatt
mti.hu/cikk/441942/
De az nem tűnik fel senkinek (még a rendőrségnek sem!), hogy a lefénymásolt igazolványokkal nem is lehetne elmenni más helyett szavazni vasárnap...?!
@echo-25:
az igazolványok lefénymásolása valószínűleg nem a szavazáshoz kell, hanem a választási csalásban való részvétel ellenőrzéséhez ... valami módon biztos regisztrálni kell, hogy elmegy-e az szavazni, akinek ezért pénzt adnak ...(?) gondolom ...ha már nyugtát nem kaphatnak ... :-)
@8kerlakos: Ez is egy magyarázat, bár szerintem nem életszerű: ha valakinek (a feltételezések szerint) fizettek egy ezrest, és mégsem megy el szavazni vasárnap, akkor ahhoz ellátogatnak , és utólag visszakérik tőle a pénzt...? Ráadásul azt pedig egyáltalán nem tudná senki ellenőrízni, hogy ha el is ment szavazni a lefizetett személy, akkor valóban arra voksolt, akire kellett.

Szerintem persze annyira nem lehet egyik párt sem eszetlen, hogy szavazatgyűjtés céljából ennyire nyiltan folytatnának ilyen illegális tevékenységet...!
Hazudott Kocsis a MIÉP tagságáról! Íme itt a bizonyíték BELÉPÉSI NYILATKOZAT:

fideszfigyelo.blog.hu/2009/11/20/hazudott_a_miep_tagsagarol_a_fidesz_polgarmester_jeloltje
@komassy: Kínos egy történet, de legalább elnézést kértél. Mai viszonyok között ez is valami.
@komassy: Ja, és még egy: elég silány állagú miniszteretek van, aki így kampány végén ilyen látványosan hagyja benne [az ügyben] az elvtársát.
@komassy:
látható,hogy működnek még a kádári reflexek meg a "Leszólt a Pártközpont" című csapatépítő utasítás is.
"Az utolsó volt a Losonczi tér, ahova egy csapattagomon keresztül egy ismerős iskolaigazgató jelezte, hogy ő szívesen meghirdetné a sulijában, mert szerinte a játszótértakarítás egy jó ügy. Erre én, - közvetítőn keresztül - azt válaszoltam, hogy örülök, ha meghirdeti, mert szerintem is jó ügy, és eddig is jöttek páran önkéntesek, most is szívesen látom őket"

Azt változatlanul nem értem,hogy egy politikailag semleges intézményben hogyan lehet egy politikai célú rendezvényben való részvételre toborozni.