Dúl a kampány, a jelöltek mindent bevetnek a szavazatokért - amit nem is értek, hiszen egyszerű többség elegendő a polgármesteri székért, és amúgy is elég rizikós a dolog, hiszen kevesebb mint egy év múlva le lehet váltani, ha nem tetszik a ténykedése.

Tegnap például tejet osztott a Fidesz polgármester-jelöltje a Nagyfuvaros utcai szociális bolt előtt. A szegényekre jellemzően a rászorulók az igénylők már időben elkezdtek gyülekezni a tejre várva, szépen sorba álltak,  hogy majd a furgon megérkezése után elinduljon a hajrá.

A kocsi és Kocsis Máté érkezésekor nem voltam ott, mire visszaértem, már tumultus volt és nagy hangzavar. Megrohamozták a tejeskocsit, rendőrt kellett hívni. A kimért mennyiség is óriási felháborodást váltott ki, fél literrel kapott mindenki az éltető nedűből - ami azért nem túl sok. Akkor főleg nem, ha beleszámítjuk a tej túltermelést is; egy hete a lefolyóba öntötték a tejet literszámra.

Egy darabig Kocsis Máté osztotta saját kezűleg, aztán már nem. Kiszállt, szinte megfutamodott a nép haragja elől. A tej sem volt sok, a meghirdetett 14-16 óra közötti időpont helyett már egy fél óra elteltével nem maradt tej. Mire megérkezett a 8ker blog alkalmi tévés szekciója, már a tejes kocsi sem volt ott, meg Kocsis Máté se. Csak a sarkon felállított stand jelezte a narancsosok jelenlétét - de azért a nép hangját megmutatjuk.

Így lehet egy jó ötletet a kampány hatására elrontani.

A bejegyzés trackback címe:

https://8ker.blog.hu/api/trackback/id/tr41516036

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Nagykoalíciós mutyiCentrum Józsefvárosban 2009.11.12. 18:27:14

 Tisztelt Kocsis Máté polgármesterjelölt!A Kettős Mérce blog szerkesztősége ezen nyílt levélben kéri Önt, hogy számoljon el a választók felé kampányköltéseivel. Mint azt bizonyára tudja, jogerős bírósági ítélet született arról, hogy az Ön alpolgár...

Trackback: Adj egy pacsit! 2009.11.11. 17:55:26

- Szevasz Lacikám!- Szevasz Lajos, mivan veled?- Á, semmi. Most jöttem haza Kubából, erre látom, hogy már megint balhézik ez az Ibolya a rádiók miatt.- Kubából? Szidjátok itt a komcsikat, és kimész Kubába? Tudod nálunk gazdasági válság van, meg figyeln...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szép kezdeményezés csak rosszul kivitelezett!!!!
Már az is baj, ha valaki ingyen osztja a tejet? Érdekes. Mindig van pár "hiteles" hőzöngő akinek semmi nem jó, persze csak ezeket mutatják a videón. Hiteles a Bokros Lajosra emlékeztető bácsi is, akinek "spontán" táblája is van. Úgy hiteltelen az egész, ahogy van...
igen, aki keres, talál ... érdemleges válaszokat igénylő szociális problémákat ...

kedves 8ker polgármester jelöltek, kinek milyen válasza lenne a fenti problémára?

és mit lehet tenni azokkal (mélyszegénységben élő, hajléktalan vagy munkanélküli emberekkel, kilakoltatás előtt álló családokkal, stb.), akiknek még egy fél liter ingyen tej sem oldja meg a szociális problémáit?
@Briguci77: szimpla kampányfogás, semmi több. Majd ha túl leszünk a választásokon és akkor is, négy éven át, naponta osztogat... na majd akkor lehet róla beszélni, hogy ez az ember valóban tenni is akart valamit. Addig...
Ez kissé szánalmasra sikeredett.
@Checkpoint Charlie:
az a gond, hogy kampányidőszakban teszi, és előbb nem jutott eszébe, pedig ott ült a kerületi nagy székek egyikén ez a csillagszemű.
Meg a rászorulóknak valszeg nem fél lityi tej kell.
Nagyon jó videó lett Lesley! Egyéb komment nem is kell hozzá, minden világos a felvételekből...ilyen hozzáállással nem nehéz ide jutni.
jó csapatmunka, hajrá 8ker tv!
@Checkpoint Charlie:

Aki ennyire hülye, az tutira alkalmas polgármesternek.

Egyébként tudod te egyáltalán mennyi fél liter?
Tiszta szégyen a VIII.ker. De valószínű azért jutott csak ennyi a tényleg rászorulóknak, mert a többit (vagy inkább az árát) fű alatt kiosztották a cigányoknak. Hiszen onnan jön a voksok tömege...
00:54
"hanem a szegényeknek kenyeret... tejet... PÉNZT!"

Esetleg taxicsekket és masszázsutalványt is, meg lapostévét.
@zoli vagyok:

Ne irigykedj, lapostetű és TBC már van...
Nem tudják ezek?! A narancs + tej kombó tuti fosás...
Falat kellene köré huzni és nagy lakattal lezarni a bejaratot. Anyósom is ott lakik. Könyörgöm, legalabb öt zarjak körul!
a videót most nem tudom megnézni, de vesztegetni szavazatért nem tilos?
Nem literrel. LiterT.
Meg persze tejtúltermelés 1 szó.

Tanulj meg magyarul.
Ha legközelebb fél liter akarnak osztani, az legyen pálinka.
Vagy ne ragaszkodjanak a fél literhez.
Cementet se osztok kilós csomagban.
Segítsek még?
Ezeknek tejet ? Pálinkát + lejárt konzervet + bangómargit ...
Néhány furcsaság:
A bolt elé volt meghirdetve a tejosztás: 3fehér kocsi elfoglalta a helyet(így kénytelen volt a tejeskocsi a járdára állni, hogy az embereket ne üssék el az autósok - persze, ezen is mindenki fel volt háborodva), miután elfogyott a tej a kocsik is elálltak...
Transzparensekkel, videoval készültek ott páran, kicsit szervett szaga van ennek...
Persze fél liter tej nem olyan sok, de azért ha fél liter tejet akarok inni, akkor fizetnem kell a boltban érte.
És szerintem kicsit nevetséges a hőbörgő néni a videon, kezében az ingyen tejjel, ha nekem nem tetszik valami nem szoktam elfogadni...
@attish:
Cigi mindegyik kezében volt.
Az öreg néni meg nem tudom milyen 4 gyereknek akart tejet adni, sajátjának biztos nem.
PÉNZT ADJANAK ! Peersze... Azt én is kérek :)
Táblás bácsi meg nyugodtan kiállíthat egy standot, és oszthat bármit ingyen. Sajna csak egyelőre az észt tudta osztani, ételt nem.
No ennyi :D
Egyedül talán a kukás fószernek volt igaza, aki dolgozik az megint nem kapott semmit, aki tróger annak jár.
Miért is kell a munkakerülő népségnek ezt-azt osztogatni?
Mivel jó pár évig én is a "nyócker"-ben laktam, van szerencsém a videó elején megszólalókat személyesen ismerni. Cs. Gyurit, b. nejét, M. Marit, és a többit. Mind, idült alkesz, és most és amikor a felvétel készült, akkor is tele voltask mint a déli busz. Ésd ők háborogtak, hogy nekik már nem jutott tej, az alkoholisták bezzeg kaptak...
hihetetlen jó a film, mivel készült D90? nagyon a helyén van minden, fókusz, színek, stabi... komolyan jó volt nézni.
Gratula a tv stábnak! Illetve a poszt írójának is!
Sajnos ez a magyar helyzet. Nem adnak kenyeret a szegény etnikai kisebbségnek.
Mint hangzott a riportban. Minden résztvevő kezében ott lógott a cigaretta,melynek csomagja minimum 500Ft.
A tej? Sajnos hogy ilyen baromságot találtak ki...
Szégyen a képviselőre, de ami súlyosabb,hazánkra nézve is káros.
"aki dolgozik az megint nem kapott semmit, aki tróger annak jár"

Ne legyél demagóg, csak a norvég trógernek jár...
Hogy a répámból szíjják ingyen a tejet!
uristen, es ezeknek ugyanannyit er a szavazata mint az enyem...
@selyemhegedu: mármint az itt kommentelőknek? igen, ez engem is zavar.
video profi nagyon. en is canonra gyanakszom. amugy en kerek elnezest a "csak ennyit adnak ingyen? ez nonszensz" hozzaallashoz. az oregnek a vegen nagyon igaza van. A kiontott tejet szet lehetne osztogatni is, abbol nincs afa. a kormany szarul jar, a gazdag hangot adnak, es meg a tejet is megisszak. mondjuk ez a tej, nem az a tej, az legyen tiszta..
Pont fordítva gondolom: az ötlet rossz, nem a megvalósítás. Elég megnézni ezeket a tiltakozókat, ők leginkább két deka olcsó szeszre vágytak volna.

És a nép hangja rosszul tudja. Nem ,,kenyeret meg több tejet kell adni a szegényeknek", hanem olyan kerületet, ahol alacsony a munkanélküliség, ami fejlődik, ami épül. Mert, ha ez nem adott, előbb-utóbb el fog fogyni az az adóbevétel is, amiből az ingyen tej, meg a segélyből vett cigaretta származik.
Az mindennek a teteje, hogy fél liter tejjel a kezében panaszkodik a néni. Mókás ezt úgy beállítani, mint a világ legnagyobb botrányát, bár a post írója látványosan mindent megtesz ennek érdekében. Azokat érdekes módon nem mutatják, akik ennek a tejnek is örültek, pedig azért elég valószínű, hogy ők lehettek többen.
nohát, nohát , szoci videóstáb rendelve a helyszínre? s ehhez a Lesley asszisztál? kár. Komássynak meg nincs jobb ötlete, mint belekötni egy tejosztásba, ahol a szerencsételenek kapnak egy napra való tejet? Jobb, ha kiöntik a gazdák a Kossuth térre? Ákos, ezek azok a a kispénzű emberek és kispénzű negyed, amiről a a kampányodban beszélsz...Kampány miatt vagy nem osztja valaki a tejet nem mindegy, jobb ha a kampány miatt pénzt oszt valaki a kopogtatókért???????
a Magdolna és Orczy negyedben élők 90%-nál az egy főre jutó jövedelem havi 50 000 Ft alatt van.

Józsefvárosban az általános iskolás gyerekek 60%-a hátrányos vagy halmozottan hátrányos helyzetű.

(forrás: hvg, 2009. nov.14.)
Hol hirdették az akciót?
És honnan vannak a képek?
Szánalmas próbálkozás ez a videó!
Próbálkozni lehet :)
@8kerlakos: És? El lehet menni dolgozni, és nem az adófizetők nyakán élni!
@há zé: Én magára a cselekedetre mondtam hogy szép kezdeményezés!
A kivételezés szarvolt ebbe szerintem benne van minden!
@laspalmas: a környéken plakátolták ki; a képeket pedig telefonnal csináltam
@k.elod: mi benne a szánalmas? kifejtenéd három bővített mondatban?
Az kedves postíró, hogy mindenáron be akarod bizonyítani, hogy ez az akció rosszul sült el. Bár ismerem a 8kerblog szellemiségét, azért nem hittem volna, hogy ennyire direktbe beszáll a "független blogger" a választási kampányba...
ezeknek nem lehet segíteni, egyszerűen lehetetlen. Sajnos mindig volt és lesz ilyen réteg, akit csak eltartani lehet.
@Checkpoint Charlie: én ott voltam.
Nem beleszálltam a kampányba, hanem tudósítottam egy eseményről.
A blog szellemiségéről mesélhetnél, szeretem a kritikát!
@martin86: kíváncsi lennék, ebből a "rétegből, akiket csak eltartani lehet", hányat alkalmaznál te, a saját pénzeden, hogy munkát adj nekik... Nem beszélve azokról, akik ledolgoztak egy életet és most a nyugdíjukból vagy rezsit fizetnek vagy esznek (gyógyszer az már csak luxuscikk, nehogy túl sokáig éljenek :(( )
Kedves Lesley!
A videó politikai hátterét tartom szánalmasnak!
Egyébként látom a cenzura is működi!
a lehetne más ból törölték a hozzászólásomat a centrummal kapcsolatban!
Na ennyit az előző mondatodról "Nem beleszálltam a kampányba, hanem tudósítottam egy eseményről."
Szánalmas!!!!
@k.elod: biztosan nem lett törölve a kommented - nem moderálok, csak a hüje reklámozókat. Itt minden ott van, ahová írták.
A blogmotor néha szarakodik, ha egy kommented nem látod, frissítsd az oldalt, ott lesz.
miért baj az, ha valaki minden szereplővel kritikus, ha van rá ok ... csak szekértábor mentalitás létezhet???