A politika. De tényleg, ha komolyan gondolnák amit mondanak, még hinnék is bennük - de ismét csalatkozni kell. 

Kedves Lesley!

Hétvégén a Kálvária térről tekertem a körútig a Barosson. Eközben 14 LMP-s "vadplakátot" számolgattam össze (amelyek nem a kijelölt farost-táblákon voltak). Közben meg itt, a blogon ígérte meg egyik főemberük, hogy ezeket a kopogtatózás végéig mind el fogják távolítani:

"Éppen ezért, és a választás tisztaságának ... megőrzéséért tenni fogunk, s legkésőbb az ajánlószelvények leadásának határidejéig (október 25.) el fogjuk távolítani az összes - a jelöltet bemutató, s egyben a kopogtatócédula leadásra buzdító - plakátunkat, melyek tiltott helyre kerültek. Ebbéli ígéretünknek pedig ugyanúgy eleget fogunk tenni, mint ahogy azt tettük az EP-választást is követően is.

Mindezek után pedig csak és kizárólag a rendeletben nem tiltott helyeken, s az önkormányzati hirdetési felületeken fogunk plakátokat elhelyezni.

Üdvözlettel:
Polákovics Balázs
LMP - budapesti koordinátor"

Szkeptikus énem nem hiszi el az ilyeneket, főleg, ha a naivitásom is ideveszi, ezért felpattantam a drótszamárra és megnéztem saját szemmel. Ezt láttam:

Ugyanakkor láttam ma olyan kihelyezett plakáthelyet is a kerületben,  ami teljesen üres. Mindhárom oldala. Isten bizony!

Ez azt mutatja, hogy nem tud más lenni a politika. Nem jobbak ezek alapján, hanem felrúgják, figyelmen kívül hagyják a szabályokat - ezt a "másságot" nem igazán érzem értéknek.

Ti mit gondoltok?

 

A bejegyzés trackback címe:

https://8ker.blog.hu/api/trackback/id/tr71512927

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Buli után a takarítás 2009.11.25. 13:39:22

Az LMP vadplakátleszedő akciója vasárnap 10 órakor indul. A Blaha Lujza téren gyülekezünk egy mosogatószivaccsal és egy vödörrel (a fejlettebb felhasználók autós jégkaparót is hozhatnak, az EP után a matricák lekaparásában sokat segítettek, bár most ne...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bocs, de ez a poszt nagyon nem korrekt. Az EP kampány után is takarító akciót szerveztünk, és szépen mindent eltakarítottunk magunk után.

Most is ugyanígy lesz. Egyszer már bebizonyítottuk, hogy "buli után maradunk takarítani is", ezzel szemben ez a cikk arról szól, hogy biztos nem is. Miért írsz ilyeneket? Van okod, hogy rosszat feltételezz rólunk?

Kicsit szomorúvá tesznek az ilyen támadások, mert mi minden erővel azért küzdünk, hogy más legyen a politika, és betartjuk a választási törvény minden betűjét.

A demokráciához hozzá tartoznak a kampányok és a plakátok. Mi mindig azt mondjuk, hogy a tudatos állampolgár elfogadja, hogy egy hónapig kint van 4, vagy akár 20 párt plakátja a legkülönbözőbb helyen, mint hogy egy párt plakátjait kelljen néznie negyven éven keresztül.
Amúgy Balázs ezek szerint rosszul tudta.

Ugyanis az EP kampány után 30 napon belül takarítottunk el. Nem pedig a szavazás előtt 30 nappal.
Mivel erre kötelez a választási törvény minket.
@[eon]: szerintem meg a vadplakátozás az ami nem korrekt. Ráadásul itt, a blogon írtátok a fenti szöveget, hogy október 25 után nem lesz vadplakát, csak a kihelyezett helyeken plakátoltok.
Ráadásul ez tényleg csak a Baross utca a Kálvária tér és a körút közötti része. Mi lenne, ha végignéznénk a kerületet?
@Lesley: Ez az "okt. 25." egyszerűen hülyeség, úgyh nem tudom, hogy Balázsnak hogyan jutott eszébe, majd biztos leírja, helyette nem tok nyilatkozni.

Viszont az biztos, hogy mi minden választáson "vadplakátolunk", és a plakátokat minden választás után eltakarítjuk magunk után. Szerintem ez így korrekt. A választási törvény is erre kötelez minket.

Nincsen pénzünk olyan felületekre, mint Kocsisnak, ezt gondolom belátod. A választási törvény is úgy lett kitalálva, hogy emiatt ne kerüljünk hátrányba, ezért ad lehetőséget a vadplakátolásra.
Szerintem (bár nem vagyok odavalósi, így csak kívülállóként szemlélve az esetet) nem azzal van a baj, hogy plakát meg kampány meg társai, mert ez valóban hozzátartozik a politikához. A baj azzal van, hogy a plakáthelyek meg üresek, és ezzel szemben az LMP-sek mindent teleragasztgatnak.

Egyébként meg a politika nem lehet más. A politikusok egyenként lehetnek korrektek, de a politika már évszázadok óta ugyanarra a mechanizmusra épül. Ha az LMP ezen felül akar emelkedni, akkor úgyis elfogják tiporni. Emlékezetném őket, hogy a mostanában oly divatos alulról jövő kezdeményezés duma ugyanígy érvényes volt a Fideszre is. Sőt, a Fidesz nagyban hasonlított az LMP-hez. De ahogy haladtak előre az időben, úgy változtak ők is, lettek egyre komolyabbak, és vették egyre komolyabban a dolgokat, kialakult a párton belüli hierarchia. A Jobbikban is most jutnak el éppen ebbe a stádiumba. És az LMP is el fog jutni ide, bármennyire is mondják, hogy nem. Vagy felveszik a kesztyűt ők is, vagy maradnak néhány százalékos "biciklisfutárok" pártja.

Nekem az LMP nem azért szimpatikus, mert hogy "Lehet más a politika" - mert mint írtam, az NEM lehet más. A politikusok lehetnek azok, de ez meg nem pártfüggő, mert minden pártban vannak korrekt emberek, meg görények egyformán. Az LMP sem csak makulátlan emberekből áll. Viszont ez később veszélyes lehet ez a név, mert ha bebizonyosodik, hogy a politika nem lehet más, akkor az egész párt belebukik a névbe, ezt többszörösen is ki fogják játszani ezt a kártyát. (lásd egy csomó blogbejegyzés címe)A párt meg ebbe fog belebukni. (Lásd ezt a posztot)

Szóval politika NEM lehet más, de az LMP azért jó, mert programját, elképzeléseit tekintve valami olyat tud nyújtani, amit a többi párt nem. Új dolgokat hoz előtérbe, és ez jó.
@[eon]: De ha kint vannak a plakátolóhelyek, akkor miért nem odaplakátoltok?
@[eon]: és arra sincs pénzetek, hogy a fórumon válaszoljatok a kérdéseinkre? Én ezen is elszomorodtam. Nagyon reméltem, hogy ti meglátjátok a lehetőséget, amikor beszélgetni lehet a potenciális választóitokkal, nem csak kinyilatkoztatni, hogy mi is lenne jó nekünk.
@BéKa: Szia BéKa! Én sokat plakátoltam, és csodálkozom, hogy van még kihasználatlan. Tényleg. Hol van ez? Mert lecsapnánk rá szívesen, holnap is mennek LMP aktivisták a kerületbe.

60 körül van az ingyenes kihelyezett felületeink száma.
A fenti fotón láthatóan egy olyan kihelyezett plakáthely van, amin még egyik oldalán sincs plakát, tehát lehet, hogy ez azóta került oda, vagy az előzőt ellopták, bármi lehet.

Azért azt ne gondoljátok, hogy nem élünk az ingyenes lehetőségekkel. Nekünk ez a 60 körüli hely, úgy kell, mint egy falat kenyér. Hihetetlenül fontos, különben alig látszanánk.
@evet: Minden szórólapon ott van a helyi LMP-sek telefonszáma. Szerintem örülnének a hívásnak. 0630/5820-451
Én is sokkal jobban szeretek élő szóban beszélgetni, mert írásban sok minden félreérthető. Ha privátban írsz nekem, akkor én is megadom a számomat, és amire tudok válaszolok, de szólok, hogy én XI. kerületi vagyok, tehát a helyi ügyeket nem ismerem.
@[eon]: a Tömő-Nagytemplom sarkán. Töküres.
A poszt nem jött volna létre az október 25 hiányában. A fotók között azért van egy kakukktojás is.
;)
És igen, ezért szeretjük mi, választók jobban az írásos formát: mert az megmarad, vissza lehet nézni és idézni. Ha tényleg másként akarnátok, akkor tényleg erre feküdtetek volna rá. Ehhez képest lehet, hogy a többi jelölt meg tényleg betartja a szavát, hiszen egy évre (se) szól ez a mostani poszt.
a vadplakátossáal még az is nagy baj, hogy általában sérül a leszedésnél az alatta lévő felület (ezt mondjuk a az újonnan felújított Kálvin téri lámpaoszlopoknál nem megbocsátható). Azt már nem is mondom, hogy vizuálisan tönkreteszi az amúgy sem szép utcákat.

lásd:

www.gfodor.com/utcahossz.html
két dolog kicsit összemosódott:
az egyik, hogy a kopogtatócédula gyűjtés szakaszban valóban kerültek ki vadplakátok (a fényképek mindegyikén a jelöltállítási plakát látszik), mert valóban csak erre volt lehetősége egy pénz nélküli pártnak, hiszen nem telt fizetett hirdetésekre, és a helyi médiában választási különszámok nyomására ...

amióta ki vannak helyezve a hirdető felületek, azóta oda kerülnek az új plakátok ...

az EP választás után valóban le lettek szedve a vadplakátok, ez valóban elég hosszadalmas és macerás munka, józan ember valóban nem vadplakátol, ha más hatékony módja is van a nyilvánosság elérésére ...

azt viszont érdekesnek tartom, hogy néhány kevéssé szerencsés vadplakát elhelyezés tud rosszallást és kampányetikai számonkérést kiváltani, míg a falméretnyi plakátok, hirdetőoszlopokról, hirdetőtáblákról, újságokból, szórólapokról, stb. le- és kihömpölygő vizuális kerületi kampánydömping kérdőjelek és említés nélkül marad ...???
engem is jobban érdekelne, hogy miből telik egyes jelölteknek órási hirdetésekre.
valóban nem igazságos a rendszer, a már beépült pártok sokkal több pénzből kampányolhatnak. én nem a kampánypénzeket figyelném csak, elég nehéz követni, hogy honnan folynak be a pénzek.
inkább meghatároznám, hogy pártonként hány darab, hányszor hány centis hirdetés helyezhető el adott időszakban. ne a reklám mennyisége, hanem az üzenet minősége versenyezzen, nem igaz?
A vadplakátozással nem az a baj, ha egyvalaki csinálja, hanem az, hogy erre hivatkozva mások is elkezdik a művelését.

Hiába kerülnek eltávolításra november 22. után 30 napon belül, ha sokan, akiket hosszú évek alatt sikerült leszoktatnunk arról, hogy teleragasztgasság a villanyoszlopainkat, meg mindent, amit találnak, megint felhatalmazva érezhetik magukat, hogy régi rossz szokásukat felmelegítsék.

Ha egy fazékra sok év alatt, erős önkorlátozással, korlátozással, és erőforrások mozgósításával sikerült visszanyomni a fedőt, akkor a kerületnek, pláne egy - a kerület vezetésére aspiráló jelöltet indító - politikai erőnek nem lehet érdeke, hogy azt ismét felfeszítse.

Ezt kéne megérteni.

Ha ugyanis az LMP-nek szabad, akkor mindenki másnak is. Máris elkezdődött a következményes vadplakátozás: még Lesley képein is látszik, hogy egy plakát sosem marad egyedül. A nehezen felállított dominók felborulásáért pedig az a felelős, aki az elsőt meglöki.

El kéne dönteni, mi a fontosabb: az LMP jelöltjének ismertség-fokozása, vagy a kerület köztisztaságának védelme. Ez ugyanis ebben a konkrét kérdésben egymással ellentétes érdek.

Nem áll meg már az a hivatkozás, hogy nincsenek kint a plakáthelyek, mert kint vannak. Az LMP-nek 67 db A1 felület jut, csakúgy, mint a többi jelöltnek.

Nem áll meg az hivatkozás sem, hogy nem zavarják a vadplakátok a városképet. A telefon-, meg áramdobozokra ragasztottak talán valóban nem, de a villanyoszlopainkat békén kéne hagyni, de nagyon.

Az ismertség növelésére nem a plakát ráadásul a leghatékonyabb eszköz, hanem a kopogtatás során és később a minél több személyes találkozás a választókkal, és ennek kíséréseként a szórólapok és a helyi újság.

A plakátozás bármilyen formában való túlzásba vitele ráadásul bizonyítottan kontraproduktív.

Üdv

Takács Gábor
Jó kérdés, hogy hova szabadjon plakátolni és hova nem egy kampány során. A kihelyezett választási hengerek/paravánok jó dolgok ugyan, de egyrészt korlátozott a felületük, másrészt nem jut belőlük mindenhova. Ezért szerintem érthető, hogy (főleg a kisebb, fizetett felületet finanszírozni nem tudó politikai erők) máshova is ragasztanak az aktivisták. Szerintem ezzel nincs gond, ha a választások után tényleg rendesen, különösebb maradvány nélkül eltávolítják a plakátokat (ez szokott rendszeresen elmaradni, még ma is látni a város egy-egy pontján az előző évezredből velünk maradt plakátokat) - viszont hogy a plakátolt felület károsodását hogyan lehet megakadályozni, azt nem tudom.
a legkinosabb az, hogy egy magat zold partkent aposztrofalo tomorules teleszemeteli a keruletet, a falakat, a villanyoszlopokat, festekkel keni be a jardat, hogy "erzem". en ezt nem erzem. a politika nem lehet mas, most raadasul bebizonyosodott, hogy a magarol a tisztasagot buszken hirdeto LMP is ugyanolyan mocskos, mint a tobbi.
Megmondom őszintén, hiba volt leírni, hogy leszedjük addigra a plakátokat. Pláne, ha figyelembe vesszük, hogy így is az erőnkön felül teljesítünk fizetett emberek nélkül. Olykor követünk el hibákat, de azért is csináljuk ezt a kampányt a 8ker-ben, hogy jövőre jóval kevesebbet kövessünk el.
Elismerem, hogy nem gondoltam bele, reális-e az ígéretem, nem mértem fel elég jól a helyzetet. Tanulok belőle magam is, tanul belőle a kampánycsapat is.

Megjegyzem, hogy azért vadplakátoltunk, mert akkor még nem voltak kihelyezve a táblák. Mióta kint vannak, nem is raktunk ki máshova.
a politika nem attól lehet más, hogy gerillakampányol-e egy kampánymilliókkal nem rendelkező, újonnan induló párt, hanem attól, hogy egy ilyen közérdeket szolgáló fórumon valóban arányos figyelmet kapnak-e a kerületben legsúlyosabb gondot jelentő közügyek ...

ha bárkinek a vadplakátolás és a gerillakampányolás egyéb módjai jelentik a legégetőbb nyolcker problémákat, és a fent demonstrált mennyiségű és hevületű energiát szánják továbbra is a villanyoszlopok és a köztisztaság ezen szeletének védelmére, akkor nem lesz valóban más a politika ... a nyolckerben sem ...
@chin0: Amit írsz, igen erős túlzás. Miért lenne szemetelés az, ha felragasztanak egy politikai plakátot kampány idején egy villanyoszlopra? Pláne, hogy ezt később mi le is szedjük. Ha kimaradt hivatalos üres felület, azt kihagytuk, be fogjuk pótolni. És ahogy eon is írta, nekünk nincs pénzünk méteres fényképet fellógatni épületekre. Azt miért nem nevezed szemetelésnek?
@8kerlakos: Abban igazad van, hogy sokszorta több rendetlenség van a kerületben; mondhatni sokszáz LMP-nyi. De szerintem nem is igazán erről szól ez a vita, hanem arról, hogy milyen párt az LMP.

Tegnap írtam a Kispál.blogban, hogy egy kezdő pártot olyan kevés dolog alapján lehet megítélni. (Milyen szimpi volt Orbán borostásan, amikor még a Fidesznek olyan demokratikus volt, hogy nem volt elnökük. Milyen messze vagyunk ettől! - az LMP most a borostás korszakban tart, még nincs náluk elnök.)

De szerintem is jogos volt evet-nek az a kérdése, hogy: arra sincs pénzetek, hogy a fórumon válaszoljatok a kérdéseinkre?

Az említett hozzászólásomban föltettem Pollack-nak egy kérdést. A válasz érdekes lenne, hogy megismerhessük,hogyan működik az LMP.
8ker.blog.hu/2009/09/24/kispal_gergely
(Könnyű megtalálni, az utolsó hozzászólás, nincs válasz.)
érdekesebb téma ajánlatok a 8kerben:

drogkérdés, prostitució, hajléktalanok problémája, munkanélküliség, kilakoltatások, roma integrációs programok sikeressége ...

ezekhez mit tudnak hozzáfűzni az itt kommentelők?
Engem az érdekel, hogy tényleg a Fabricius "ElloptamaVodafonekampányt" Gábor lesz az LMP reklámguruja? A Szeretem Magyarországot-féle gyurcsányista gittegylet után az LMP-ben lesz őkelme Valaki? És a Werk akadémiás ténykedése, szegény hülyék kifosztása? Még a hatalom közelébe sem került, de már most égeti magát ez a kicsi pártocska.
@Galadhriel: Üdvözlet! Szóval a válaszok elmaradása azért lehetséges, mert valamennyien munka, család, tanulás mellett építjük az LMP-t és sajnos előfordul, hogy erre már nem jut időnk, energiánk.
Jómagam is ragasztottam ill. távolítottam el plakátot és matricát az EP kampány alatt. Az általatok említett felületrongálással nem találkoztam, mivel vittünk magunkkal vizet, szivacsot és fellazítottuk a matricákat, mielőtt leszedtük, lemostuk volna ezeket.
Én is érdekesnek találom, hogy ez jelenti a legnagyobb problémát és Takács úr nem hagy ki egyetlen alkalmat sem, hogy megszólaljon ebben az ügyben, de én azért ennél lényegesen nagyobb problémának látom a következőt:
index.hu/belfold/budapest/2009/11/11/a_centrumra_irtak_ki_a_jozsefvarosi_parkolotendert/?rnd=858
Kíváncsi lennék ezt mivel magyarázza az igen tisztelt alpolgármester úr??
És arra is kedves Lesley, hogy Te mint helyi lakos ebben miért nem emeled fel a szavad?
Az előttem szólók nagyjából mindent elmondtak, még annyit fűznék hozzá, hogy a választás után 30 napon belül le fogjuk szedni a plakátokat. Akik az áramdobozok miatt aggódnak: Bár nem vagyok vegyész, de ha jól tudom, az általunk használt ragasztó vízben oldódik, szóval semmilyen maradvány nem lesz.

Takács Gábor hozzászólásával kapcsolatban pedig a "Bagoly mondja verébnek..." mondás érvényesül, hiszen szemfüles aktivistáink bizony találtak SZDSZ-es "vadplakátot" is, nem is egyet. Elvileg Takács úrral megállapodtunk abban, hogy a kampány során mellőzzük a plakát témát és inkább a tartalmakkal foglalkozunk, de ha nem, hát nem. Íme:

www.flickr.com/photos/44586951@N06/?saved=1
Kedves Bali!

Az egész történetben iagzán a Ti munkátokat tisztelem,akik a terepen dolgoztok. Korábban egy szdsz-es hölgy írta le meggyőzően, hogyan szervezték meg a kopogtatók gyűjtését (meg is fordította a hozzászólások hangulatát).

Most Tőled olvastam meggyőző "technológiai leírást" a plakátok eltávolításáról. (Mi 10-12 éve CNC tapétaragasztót használtunk, azt is föllehetett lazítani nedvesítéssel.)

Bízzunk benne, hogy a pártod vezetői méltóknak bizonyulnak a Ti lelkesedésetekre.
@Kispál Gergely:

Tisztelt Kispál Gergely!

Ön 3 hete jelezte nekem e blogon, hogy találtak Takács-vadplakátot a kerületben és felajánlotta, hogy azok képeit átküldi. Kértem Öntöl ugyancsak három hete, hogy küldje át az e-mail címemre a képeket, hogy azokat eltávolíthassuk, amit Ön a mai napig nem tett meg. Ha betartotta volna írásos ígéretét már nem lenne fönn e 2(!) db vadplakát.

Azokat természetesen nem SZDSZ aktivisták ragasztották ki, ugyanis akik régóta itt élnek, tudják, hogy az SZDSZ 2002 óta nem vadplakátozik, ellenben 7 év egyeztetéssel elérte, hogy minden párt elfogadta a civilizált plakátozási rendszert. Mivel azonban első kiadványunk és első plakátunk ugyanaz a nyomat volt, így valószínűleg a kipostázott sokezer szóróanyagból ragasztott fel valamely jó-, vagy éppen rosszakarónk pár darabot.

A plakáttémában nem állapodtam meg Önnel, csak arról, hogy betartják az önkormányzati hirdető-felületek használatáról szóló összpárti megállapodást. Önök jelezték, hogy elfogadják azt, ám fenntartják a vadplakátozáshoz fűződő jogukat, amire én válaszomban arra hívtam fel a figyelmüket, hogy kontraproduktív.

Magam a tartalmi témákra koncentrálok mind polgármesteri, mind kampánytevékenységem során. Ha visszaolvassa az Ön és az én bejegyzéseimet e blogon, azok mennyiségéből és tartalmából ez az Ön számára is nyilvánvalóvá válik.

Üdvözlettel

Takács Gábor
Tisztelt Takács Gábor Úr!
Rendben van, hogy századszorra is elmondja, hogy milyen nagy erőfeszítést tett Ön és a pártja a vadplakátok eltüntetése érdekében, ezt nagyon köszönjük!
De szeretném ha megértené végre, hogy vannak ennél fontosabb dolgok is, mint például a Centrum Parkolótársaság és a parkolódíjakból származó bevételek. (aminek töredékéből lehetne letakarítani Józsefváros utcáit) Ezen bevételekkel Önök nem tudnak hitelesen elszámolni és verseny nélkül akarják tovább szerződtetni (a Fidesz-szel karöltve) azt a parkolótársaságot amelyik csal a bevételeinek számadataival:
www.lehetmas.hu/allasfoglalasok/438
www.origo.hu/itthon/20091111-jozsefvaros-a-centrumra-szabta-parkolasi-tenderet.html
Szerintem ez például sokkal fontosabb kérdés! Várom reakcióját!
Üdvözlettel:
Szabados Péter
Mégegyszer: van olyan törvény vagy rendszabály, ami betiltja politikai kampányidőszakban plakátok kiragasztását? Ha nincs, akkor nem létezik olyan, hogy vadplakát. A plakátok tiltása a már befutott pártok érdeke, mert nekik lehetőségük van fizetett médiaeszközök használatára, kezükben van a helyi sajtó. Az LMP-nek nincs ilyen lehetősége, ezért kénytelenek vagyunk használni azt,a mi nem tilos.
@stav79:

Válaszom már régóta megtalálható e blogon: "Rend, biztonság, fejlődés" c. programom origója a parkolás saját rendszerű üzemeltetése, és az abból származó bevételek közterületi célokra történő felhasználása.

Magam és az SZDSZ minden politikusa 1999 óta sosem szavaztunk meg semilyen Centrum Parkolós előterjesztést, mert az általuk működtetett rendszert kaotikusnak és a korrupció melegágyának tartottuk és tartjuk.

A testre szabott közbeszerzési kiírást sem szavaztuk meg és üdvözöljük a Döntőbizottság határozatát.

Javaslom korábbi bejegyzéseim elolvasását és az Ön számára is világos lesz, ki foglalkozik tartalmi ügyekkel, és ki nem.

Üdv

Takács Gábor
@iii:

Van, több is, korábban be is idéztem, valamint Kispál Gergely, és más LMP-s is elismerte, hogy megsértették e szabályokat.

Van ezenkívül pozitív kerületi hagyomány is. Nálunk, Józsefvárosban nem szokás vadplakátozni, mert ez is egy szelete a környezetszennyezésnek.

Mint írták, más kerületekből is érkeznek plakátragasztóik, tán célszerű lenne őket is megkérni, hogy tartsák tiszteletben az itt kialakított normákat.

Üdv

Takács Gábor
@takacsgabor: Ha erre gondol:

8ker.blog.hu/2009/09/24/kispal_gergely/fullcommentlist/1#c7219702

akkor ha jól látom, az derült ki, hogy az általunk elhelyezett plakátok nem sértik ezt a törvényt.

Nagyon pozitív dolog az önkorm által kihelyezett plakáthelyek, de azok egyrészt csak a kopogtatás után kerültek elő, másrészt édeskevesek egy ekkor kerületben, harmadrészt ismétlem, nekünk nincs pénzünk fizetett hirdetések megjelenítésére.

Nem tartom ezt környezetszennyezésnek, mert utána összeszedjük.
@iii:

Nem, hanem erre, a fórumon, a topikomban:

"Kispál Gergely írta:
Tisztelt Takács Gábor!

Megvizsgáltuk a plakátok ügyét, és valóban az a helyzet, hogy az Ön által is említett "túlbuzgó aktivisták" ragasztottak olyan helyre, ahova nem kellett volna. Hiába, egy új politikai erőnek mindig nehezebb a dolga... Időközben orvosoltuk a problémát, és leszedtük a plakátokat. Minden kerületi lakostól, valamint Öntől mint jelenlegi alpolgármestertől is elnézést kérek a kellemetlenségért. Amennyiben látna még plakátot, kérem szóljon, hogy elküldjük rendkívül hatékony plakáteltávolító brigádunkat, amely egyébként már az EP-választás után is bizonyított - Budapest-szerte leszedték az emlékezetes, Bojár Iván András által kifogásolt szívecske alakú matricáinkat, mindezt a rednose által említett határidőn belül. Mindazonáltal kérném, hogy a józsefvárosi kampány során ne süllyedjünk le az Ön pártjának EP-választás előtti szintjére, amikor legfőbb kampányfogása az új riválissal szemben a "míves kandeláberek" galád LMP-s vadmatricázó brigádoktól való féltése volt. Ennél sokkal, de sokkal fontosabb témák vannak kerületünkben, és remélem, hogy főleg ezekről lesz alkalmunk beszélni az elkövetkező hetekben. Egyébként pedig megjegyzem, hogy kopogtatócédula-gyűjtés közben Öntől is találtunk vadplakátot, mégpedig magánépület falán, ami igazán nem kedves dolog a tulajdonosokkal szemben. Kérésre szívesen küldünk fényképet a helyszínről.

Addig is maradok

a szelíd plakátolás híve:

Kispál Gergely"

Volt másik beírás is itt a blogon, de azt nincs most időm visszakeresni.

Üdv

Takács Gábor
@takacsgabor: Már erősen kavarodik, hogy ki, mire, mikor válaszolt. Kispál fenti beírása ellenére is igaz, amit az előbb beírtam: az LMP plakátelhelyezési gyakorlata nem sérti a törvényt. Az lehet, hogy nem felel meg a korábban kialakult status quo-nak, de ismétlem: ha ezt nem használnánk, az állami támogatást élvező pártok előnyben lennének. Álszentnek tartom azt az álláspontot, ami megengedi, hogy az egyik párt ötméteres plakátot helyezzen el egy falon, a másiknak meg betiltja a kisméretű plakátok felragasztását.

Egyébként meg mindezt meg lehetett volna előzni, ha a többi párt aláírta volna az etikai kódexet. Abban erről is meg lehetett volna egyezni. Nem tették.
@iii:

Azt hittem, Kispálé a hivatalos álláspont, ugyanis Ő a jelölt, csak tudja, miről mit ír.
Átfutva az egyszerű mondatokat amelyeket lehet,hogy két hubi elfogyasztása után a sarki krimóból hazatérve írt a posztíró,nem értem,hogy a plakát mizéria zaklatja fel.Arról szót sem ejt,hogy itt éveken keresztül ment a szegény,többségében roma családok kiszorítása a tömbrehabilitáció keretében a kerületből. Azt sem értem,hogy miért nem zavarja a bokáig koszban álló Teleki tér vagy az alkonyati zónába illő Auróra utcai rendelő.
Nem értem,hogy a szakértelmükre oly büszke strabagdemokraták vagy a szociálisan annyira érzékeny maszop miért nem oldotta meg ezt a helyzetet.
@Lámpaoltó:
ne örvendezz: ez a hír fake vagyis hamis.
@chin0:
azért ez elég nagy túlzás.engem ez a bekeseredett mocskos a poltika zavar de nagyon.
@steverubellreborn:
egyébként értem a problémát hiba történt,de ez a túlregálósdi-lám lám tamtamdobolás is egy politikai kampány fogás.
Megjegyezném,hogy a 28-as villamos megállójában a Népszínház utcában egy sor egészen egzotikus betegséget lehet összedni,minden ragad a kosztól aztán a szép utcaképre,köztisztaságra érzékeny mostani kerületi pártok nem tettek semmit a redva felszámolására.Tényleg miért mocskos-kutyaszaros( naturalizmusból enny elég is)a Népszínház utca évek óta?
@steverubellreborn:
Kedves KimindhatatlanNevű!

Amit fölvetsz, az nem új, kicsit följebb már válaszoltam erre @8kerlakosnak. (Az nem baj, hogy gyorsabban írsz, mint olvasol, de idemásolom, nehogy lemaradj.)

"Abban igazad van, hogy sokszorta több rendetlenség van a kerületben; mondhatni sokszáz LMP-nyi. De szerintem nem is igazán erről szól ez a vita, hanem arról, hogy milyen párt az LMP."
"Egy kezdő pártot olyan kevés dolog alapján lehet megítélni."

Például nem szimpi, ha egy párt aktivistája avval hajt el egy fölvetést, hogy "két hubi elfogyasztása után a sarki krimóból hazatérve írta a posztíró".
@takacsgabor: "nem SZDSZ aktivisták ragasztották ki, ugyanis akik régóta itt élnek, tudják, hogy az SZDSZ 2002 óta nem vadplakátozik"

Érdekes érv.
@dr.szabo.gabor.08:
Igen az van, úgyhogy felhívom a figyelmedet, te se sértsd meg azt!
@Galadhriel:
Lehet,hogy nem tűnt fel,de ez nem egy hivatalos álláspont hanem az én véleményem.
További szép estét!
LMP plakáttakarítás

"Alig várjuk már, hogy a minket "illegális plakátolásért" rossz színben feltüntető blogok beszámoljanak végre a plakáttakarító akciónkról! (Én mindenesetre szorgalmasan trackback-elem őket!)

Ma megvolt az első kör plakáttakarítás. Három csapatunk mozgott a terepen, a korábbi plakátragasztóinkat követve...."
kispal.blog.hu/2009/11/29/plakattakaritas