A világ tele van információval, ami behálózz minket, benyomul minden szegmensébe az életnek. Reklámok, feliratok, hírek árasztják el a gyanútlan embert - akik ezekbe már belefásultak. Nagyrészt tudomást sem veszünk a reklámokról - kivéve, ha valamilyen oknál fogva ez a hobbink - viszont van egy rakás ember, aki szintén közölni akar valamit a közösséggel.

Na, ilyenek a graffitisek, pl. Azt tudjuk, hogy már az ókori Rómában is voltak falfirkák, szóval ez az igény nagyjából egyidős az írásbeliséggel - ettől függetlenül nem szeretjük. Vagy nem mindegyiket. Mondhatjuk azt is, hogy van amit igen.

 

A technika fejlődése során aztán különféle egyéb, ügyes üzenetek jelentek meg, a stenciltől a matricáig mindennel találkozhatunk. Vannak köztük szintén jópofák, csak a szórakoztatásért, mondhatjuk úgy l'art pour l'art születtek...

 

...és vannak olyanok is, amelyek egy létező problémára hívják fel a társadalom figyelmét:

Mindazonáltal a reklámok is ide tartoznak, akár tetszik, akár nem, hiszen jártunkban-keltünkben sokszor előfordul, hogy egy nagy, színes Akció! vagy Leárazás! felirat hatására megyünk be egy üzletbe, és vásárolunk olyan dolgot, amit eszünk ágába sem volt percekkel azelőtt. De hogy nem csak az akció fogja meg a vásárlókat, hogy itt is akadnak jó cégérek, ötletek - például egy élelmiszerboltban - bizonyítja ez a kirakat:

A közösséget érintő dolgokat is hosszan láthatjuk, most például szavaznunk kell majd a leendő polgármesterre - ez plakát formában van kint, kerületszerte. Van aki ezt is üzenetküldésre használja, tollal ráírt egyéni sors, keresetlen szavak, sommás vélemény:

Ilyen korban élünk. Üzengetünk.

A bejegyzés trackback címe:

https://8ker.blog.hu/api/trackback/id/tr951448098

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Visszaélések az ajánlószelvényekkel Józsefvárosban is? 2009.10.16. 16:35:33

Aki bármilyen rendellenességet tapasztalt, az jelezheti itt kommentben is! Nem csodálkoznánk, ha itt is kibukna valami, mint ahogyan Ferencvárosban történt annak idején az időközi választás alatt. Ott az MDF-et és Tomcat pártját hazaküldték a hamis céd...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

látom végigjártad a Bródy Sándor utcát. Egyébként Erikáék tényleg segítenek abban, hogy mit főzzél este! ;)
Jó a cikk nagyon! A faszopókat viszont csak sajnálni tudom, hiszen mennyi szálka kerülhet nap, mint nap a szájukba...
A faszopó az tényleg zseniális:)))
Vajda és a Delej sarkán is van a járda szélén egy üzenet mind a két oldalon.
Nézz körül!!!ez az üzenet.
Én fát szopó hódokra nem szavazok!