Középsarok

Címkék: vélemény ház üveg

2009.09.04. 11:41

Elkészült egy újabb üvegpalota. Úgy tűnik, divat lett a ledőlést megépíteni, legalábbis az első fázisát - de ezt már az építészek kielemezték.  Szép vagy nem, azt mindenki döntse el maga. Tervek szerint az Üllői út is irodaházasodik.

Én személy szerint nem nagyon szeretem az üvegkalickákat - de ez az én bajom. Viszont a kerület déli része, a Corvin Projekt, és a hozzá kapcsolódó épületek egy része ilyen. Belefér, persze, így is elég különböző a kerület minden része, most lesz egy ilyen is.

Attól még nem szeretem.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://8ker.blog.hu/api/trackback/id/tr251296304

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Én voltam már ilyen üvegkalickában úgy, hogy elromlott a légkondi. Horror!
Naná, hogy az Üllői út is irodaházasodik! Ez nem újdonság! :-)
És erről beszéltek is az illetékesek az Üllői út felértékelődése címmel:
www.arch-tv.hu/?q=node/45
Tanulságos!
@Borstörő: A képeken még nem látszik, de azt a hatalmas "oszlopot" az oldalán rikító sárgára mázolták. Igen, simán rá a nyers betonra, ráadásul úgy, hogy az még egy-két réteget elbírna, mert foltos. Szóval nem csak a színe, hanem a külleme is rondább lett ezzel. Gratula a tervezőknek, remélem hamarosan átfestik.
Ja, és erre a förtelmes oszlopra még rákerül egy hatalmas Ü48 felirat is, merthogy ez az irodaház neve. Találó, sokat lehetett rajta gondolkodni (gyk: Üllői út 48.)
Itt vannak ezek az üvegpaloták, amiket nyáron hűteni, télen fűteni kell.
Ha 1 téglaépületben nyáron nem hűtesz, akkor max a kinti hő+1-2 fok.
A panel már vicesebb, mert ott a kinti+5-10 fok különbség van. Ezeknél viszont, mármint az üvegépületeknél, ha nem hűtöd őket, akkor nyáron a benti hőmérséklet simán 70-110 C-fok!!!!
De nézzük a telet.
Ott mind 3 esetben a kinti hőmérséklet müxik, ha nem fűtjük őket. NoDE! Fűtésnél nem mindegy pl: a szigeteltség.
Szerinted hogy lehet passzív házat csináli egy üvegházból?? :D
Eltaláltad!
minden egyes üvegtáblát 6 rétegű, védőgázzal töltött (az üvegtáblák közti rés van védőgázzal töltve), és minimum 99%-os hővisszaverő fóliával kellene ellátni. Dehát Ilyen építésű üvegházak a világon sehol sincsenek...
És még csak védőgázos, 4 rétegű, 80% hővisszaverésű fóliázott épületek sincsenek.
Tehát, az energia pazarlás miatt, az összes jelenlegi üvegépületet lebontatnám, illetve átépítettném téglára, mert nállunk nincsenek extra magas üvegépületek...
Jah, és még rondák is, mert a Magyarország-i tervezőik csak az anyagot, és funkciót látják az üvegben, és nem a formát, és a művészetet.
Ilyenek a panel házak is...