Nem volt hiába a sok írás (poszt és levél), na meg a telefonok és a szájtépés, hiszen a balesetveszélyes és rém ronda feltöredezett díszburkolatot kicserélték. Az, hogy szép lett-e, nem minősítem, a használhatósága megvan, nem töri ki a bokáját senki, és a kerék sem szorul be a résekbe.

A Mikszáth téren, a Szentkirály-Revicky sarkán a kis kockakövet az erre járó autók kipörgették, a lassító tetején. Ezt most nagy kockakőre cserélték, hátha megmarad.

A másik helyszínen is egy nagyobb területen szedték fel a töredezett burkolatot és cserélték ki. Kicsit fura az illeszkedése, de ép. Csak nehogy az legyen, hogy pár év múlva rájönnek, egységesíteni kellene, és újabb felújítás vegye kezdetét ....

Kiskocka kőből keretet raktak, belül pedig beton tégla alakú  - remélhetően tartós - burkolat került a gyászos lapok helyére. Elkerítve most sincs, így az autók felállhatnak, de talán azt is kibírja.

Kár, hogy itt felszedett, még ép járólapokat nem arra használták fel, hogy a többi töredezettet kicseréljék. Ehhez már gondolkodni kellett volna?

Azt azért szívesen megtudnám, mennyi volt a felújítása a felújított burkolatnak. Örülünk?

A bejegyzés trackback címe:

https://8ker.blog.hu/api/trackback/id/tr551227945

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gratula a blognak! Fél éve nem is nagy idő, igaz-e? :)))

Szánalmas főváros, szánalmas kerületek! De azért a lepényhal meg utoljára.
Éppen ma jártam itt, láttam a változásokat. Örüljünk!
hát szerintem ez elég igénytelen megoldás :(
ráadásul az ötpacsirtához nem nyúltak hozzá.
Hát igen, az ötpacsirtát is megcsinálhatták volna egyszuszra, de sztem túl sokat várunk :)
Naponta arra járok, szóval annak örülök, hogy esős időben nem kap egy nagy loccsot a lábam, mikor a kő felálló részére lépve a földbe besüllyedt fele felcsapja a kis gödörben felgyülemlett vizet. Viszont a kinézete kissé igénytelen.
Annyira mégsem örülök, mert a Krúdy közepén a kockakővet nem csinálták meg, gödrök vannak, mozognak a kövek. Tovább a Reviczky jobb oldalán szintén mozognak a járdán lévő járólapok, hét az Ötpacsirta utca meg egyszerűen baleset veszélyes.
Nem ért nem lehet egyszerre megcsinálni egy ilyen kis területet?
Kiegészítés a bejegyzéshez: azóta már a zöld "karókat" is visszarakták, szóval elvileg megint le van zárva az autósok elől a tér.
Elmentem, és megnéztem!
Nekem még tetszik is, hogy kicsit össze-visszaságot visz az utcába a több színű, méretű térburkoló.
Kicsit olyan érzésem volt, mintha művészetet vittek volna ezzel a "játékkal" az utcára!
Nagyon jónak, és ötletesnek tartom!
Gratula!