Kevesen tudják, hogy április 8. a cigányság legfontosabb nemzeti ünnepe, a Roma Kultúra Világnapja. Ezen a napon a romák világszerte vándorlásaikra emlékeznek, melynek során egy közeli folyóhoz zarándokolnak, ahol énekszó és zene mellett virágokat és úszó
mécseseket bocsátanak a vízre.

Eme különleges ünnep szellemében érkezik pénteken a Corvintetőre hazánk legelragadóbb cigányzenekara, a Parno Graszt, hogy jó szokásához híven igazi, hamisítatlan kispaszabi mulatozást tartson tánccal, szájbőgővel, sztereókannával.

Itt egy kis kedvcsináló, valami ilyesmire lehet számítani:

 

Hogy az ünneplés valóban közös élmény legyen, az első 100 vendég a bejáratnál virágszirmot és mécsest kap. A zenekar 21.30-kor a közönséggel kört alkotva elénekli a cigányság himnuszát, majd mécseseket és virágszirmokat bocsát vízre - mindezt a Corvintető teraszán!


TEHÁT
Parno Graszt koncert pénteken (04.10) a Corvintetőn 21.00-től.

A koncertre a belépés 800 Ft.

A bejegyzés trackback címe:

https://8ker.blog.hu/api/trackback/id/tr161051780

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

megyünk! csak beférjünk mind :)
Roma kultúra, az... tapasztaljuk ennek a népségnek az igénytelen kultúráját minden nap a 8-ban....