Palotanegyedi esték (fórum III.)

Címkék: fórum esték

2009.03.26. 12:38

Sajnálatos módon nem tudtam részt venni a tegnap esti fórumon, de szerencsére kaptam egy beszámolót, a lényegi pontokat felsorolva, kis személyes véleménnyel fűszerezve:

Csináljanak már valamit a Baross u. 40-nel, kötelezzék lezárásra a tulajt, hogy ne gyújtsák fel a hajléktalanok, ihajcsuhaj!
Nincs ráhatásunk, magántulajdon és műemlék. KÖH intézkedhet. De azért utánajárunk.

Rohad a Lőrinc pap téren az egyik ház. Csúnya a látvány.
A Zichy Hotel befektetője annak a földszintjén fogja kialakítani a hotel éttermét. Cserébe felújítja a házat még idén. Nagyon szép lesz.

A társasházak megvehetik-e a házukban levő üresen álló önkormányzati tulajdonú helyiségeket?
Persze, adjanak vételi ajánlatot. [Hehe.]

Mi a terv a Gutenberg téri volt könyvtárhelyiséggel? 
Fővárosi tulajdon. Mivel a főváros egy rakás pénzzel tartozik a kerületnek a Corvin Sétány miatt, ezt most a kerület ingatlan formájában próbálja behajtani. Ez lenne az egyik jelölt. Alföldiék jövő héten mennek a következő egyeztetésre a fővároshoz. Ha megszereztük, elgondolkodunk a hasznosításán, mert nagyon jó adottságú ingatlan.

Mit terveznek a Rökk Sz. u. 4. alatti házzal (kétszintes, régi)?
Eladtuk, vállalkozó kiürítette a házat, le fogják bontani, helyére másik épül.

Az Urániánál megforduló 233-as busz odapöfög a lakók alá, akadályozza a forgalmat, mert az autók nem engedik megfordulni.
Két éve levelezünk a BKV-val ezzel kapcsolatban. Javasoltuk, hogy rakják át a végállomást a Blahára, de nem kaptunk érdemi választ.

A Gutenberg téren ne legyen már a játszótér mellett a szelektív gyűjtő, nem higiénikus. Miért nincs házankénti szelektív gyűjtés, mint a 7kerben?
A Gutenberg téri gyűjtőt már próbáltuk áthelyezni, de óriási felháborodás volt a lakók részéről. Mondjanak egy olyan helyet, ami mindenkinek megfelel.
Van ilyen, hogy házankénti szelektív gyűjtés? Ez nekünk új. [Bazz.]

Az uniós pályázatban terveztek egy diákközpontot (vagy mit) a Bródy u. 15. alá annak felújításával. Ezzel most mi van?
Továbbra is tervezzük, de nem biztos, hogy ott, mert 1,6 milliárd helyett csak 900 millát kaptunk a zúniótól. Vizsgáljuk a helyszíneket.

Amit még önkormányzaték elmondtak:
- A Szentkirályi u. 32. alatt létesül egy rendőrségi körzeti megbízotti iroda, óriási közbiztonság lészen.
- A Szabó Ervin téren 12 esetben szabtak ki helyszíni bírságot és 3 esetben kerékbilincset (bár azt lehet, hogy nem szabják). De attól még odaállnak.
- Ha egy társasház előtt a kávézó stb. kitelepül az utcára, akkor a közterületfoglalási díj 20%-a a társasházat illeti.
- Lesz társasház-felújítási pályázat ápr. 1-i kiírással (életveszély-elhárítás) + az uniós pályázat részeként lesz homlokzatfelújítás, díszvilágítás és belsőudvar-felújítás, ezeket még nem tudni, mikor írják ki.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://8ker.blog.hu/api/trackback/id/tr541026770

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Köszönjük a beszámolót és köszi hogy közzétetted, sajnos én sem tudtam ott lenni, pedig mostmár igazán akartam. Közbeszólt az egészség.

1. Lőric Pap téri épület.

Ez jó hír, de számomra nem túl életszerű, hogy a Hotelnek az épületen kívül legyen az étterme. Ráadásul annak a háznak nincs is igazi földszintje. Egy alagsora van, ahol jelenleg is étterem működik (ahol a Cirko-gejzír volt régebben)és egy "félemelete. Utcaszintről ide nincs jelenleg bejárás, és ha lenne elég csúnyán megbontaná az épület összképét. Biztos nincs itt valami félreértés?

2. Ez a 233-as buszos érvelés. Odapöfög a lakók orra alá. Beszarás. Amúgy is ott megy el minden, irtózatos kosz és zaj van, pont ez zavarja őket? Jellemző, szerintem csak a parkolóhelyeiket sajnálják. Ja és a Blahán átalakítások nélkül most nem is tud megfordulni ebből az irányból egy busz.

3. Rökk Szilárd 4 - van még egy ugyanilyen állapotú, közel hasonló méretű ház a Kőfaragó utcában is. Feltételezem azt sem véletlenül rohasztják már évek óta. Csak ott féle, hogy a szomszéddal (amiben egyszer gázrobbanás volt) és a Vasas Művházzal egyetemben majd egyszer szépen lebontanak ott mindent. Amúgy építészetileg nem kár értük annyira, inkább az új beépítések túlzósága zavaró.

4. Homlokzatfelújítás. Hát igen, az az ami mindenképp kell. Nálunk már a lakóközösség tavaly le akarta veretni a főpárkányt, mert olcsóbb eltüntetni, mint felújítani. Szerencsére nem jött össze, de továbbra is bármikor a fejére pottyanhat valakinek. :)
Az kimaradt a beszámolóból, hogy a fórumot szervező CaPE két dolgot jelentett be a rendezvény elején:

egyrészt) a Mesél a Palotanegyed... örökségvédelmi pályázat benyújtási határideje egy hétvégével meghosszabbodott: így április 6-áig lehet postára adni a pálymaűveket;

másrészt) az április 18-ai Műemléki Világnapon egésznapos program várja az érdeklődőket a Palotanegyedben, a végleges program hamarosan fent lesz a honlapon (www.palotanegyed.info) és a Mágnásfertály blogon, de bekerül a kerületi lapokba is - szóval elő a naptárral és tessék előjegyezni! :-)
Sajnos én sem értem oda, pedig szerettem volna megkérdezni, hogy hány lakó panaszkodott a Guttin levő szemét- gyűjtők elszállíitása miatt? Ez megint valami olyan lehet mint a Somogyi névváltoztatás, hogy a lakók kérték.....
akik ott laknak vagy használják a teret biztos, hogy nem tiltakonának ha nem a szétfolyt szemét között kéne élniük....
( a RÉV8-ról csak annyit, hogy még mindig várom az első alkalommal megígért kérdőívet a parkolásról). A szelektívszemétgyűjtést pedig meglehetne egyszerűen oldani, a társasház köthet szerződést és hoznak kukákat, csak akkor kéne valamit lépni, hogy ne kelljen a kötelező szemétszállítást is fizetni. (nálunk 3 kuka van kötelezően amiből csak 2-t űrítenek rendszeresen, fizetni viszont a 3-ért kell).