Szemét ügy

Címkék: hivatal tisztaság köztér

2009.02.15. 18:32

Ezzel a problémával minden nap szembesülünk, elég csak kilépni az utcára - a kaputól 5-10 méteren belül szemétbe botlunk, bárhol is indulunk el a kerületben. Szemétnek hívhatjuk a kutyagumit is, ráadásul a durvább hulladék közé tartozik.

A szemetelés tiltása illetve szankcionálása minden önkormányzat sajátja, nincs egységes, központi törvény. Józsefvárosban is így van, a képviselő testület hozott is rendeletet.

A sajtó is beszámolt anno a  szigorú szabályról és a lehetséges büntetésekről, amit a Józsefváros Közbiztonságáért és Köztisztaságáért Szolgáltató - most már Kft. - Kht. hivatott megoldani. A röviden csak JKKSz - biztosan találkozott mindenki a névvel, a kerület kutyaszargyűjtő edényein jól láthatóan van feltüntetve - a József utca 15-17 alatt székel. Így néz ki:

Előtte a kocsik között, az út szélén meg így:

Mit várhatunk egy olyan szervezettől, aki a saját portája környékét sem tudja tisztán tartani? Az egész Német utca a Barosstól a Józsefig tele van sűrűn kutyaszarral. Mintha mindenki ide hordaná az ebet, így nyilvánítva véleményt a munkájukról. (Persze, tudom, a kerület többi része is tele van szarva, ez csak a saját irodájuk előtti terület)

Pedig minden olyan eszköz birtokában van, amivel megelőzhető vagy megszüntethető a szemetelés: a kerület kamerarendszerét ők üzemeltetik, ráadásul járdatakarító gépeket is vásárolt a kerület. Vajon ki ellenőrzi az elvégzett munkát?

Jellemző, hogy a gépeket bérbe is adják...

A minapi hungarocell szétszóródást elküldtem nekik mélben, és visszajött egy jelentés, miszerint olvasás nélkül landolt a virtuális kukában. Érdekli őket, mi?

A bejegyzés trackback címe:

https://8ker.blog.hu/api/trackback/id/tr36940727

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

soha az életben nem láttam ezeket a gépeket, pedig közelben lakom... dolgozni az andrássyra járok, na ott minden nap jön a gép és takarít...
vazz, most olvasom mégegyszer, kicsit figyelmesebben, hogy bérbe is adják a gépeket! hát ott is vannak az andrássyn! :)